Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Aurorai ekskluzīvi koncerti

PIE MUMS RETI. Uzstāšanās jumpraviešu jubilejas koncertā Ritvaram Dižkačam un grupai Aurora izvērtās par elegantu atgriešanos. Šovasar grupa diemžēl ir ieplānojusi tikai divus koncertus: 2. jūnijā Kalnciema kvartālā un 4. jūnijā Ģertrūdes ielas teātrī © Publicitātes foto

Šovakar daudzu iecienītajā Kalnciema kvartālā notiks ļoti interesants koncerts – uzstāsies leģendārā grupa Aurora, kuras līdera Ritvara Dižkača emigrācijas uz Kanādu dēļ katrs šāds pasākums uzskatāms par teju ekskluzīvu. Un kur nu vēl tik neparastā vietā!

Pērn vasarā Ritvars Dižkačs bija paņēmis atvaļinājumu un uz kādu mēnesi iegriezies Latvijā, tāpēc Aurorai bija iespējams realizēt diezgan apjomīgu tūri, kas sastāvēja no 11 koncertiem. Šos koncertus varēja sarīkot, pateicoties īpašam drosmes lādiņam, ko grupa no saviem klausītājiem saņēma 2014. gada rudenī: Auroras atgriešanās pašiem par pārsteigumu izvērtās par ārkārtīgi siltu uzņemšanu no klausītāju puses gan klubā Aptieka, gan divas reizes pārpildītajā Latvijas 1. rokkafejnīcā, turklāt radās arī iespēja kāpt uz koncertzāles Palladium skatuves kopā ar grupu Jumprava tās 30. jubilejā. Lai gan pērn bija plānots izdot Auroras albumu (starp citu, 1987. gadā izveidotās grupas vēsturē tas būtu debijas ripulis), šī iecere kaut kā sabremzējās. Taču šī doma tomēr nav mirusi, un ne velti Ritvars ir atkal Latvijā: pašlaik studijā SKAN norisinās darbs pie albuma materiāla sakārtošanas un vokalizēšanas, tā plānotais iznākšanas laiks - 2016. gada rudens. Albumā būs dzirdami jau klasiskie grāvēji, kā arī daļēji jauns un svaigs materiāls. Kā formāts izvēlēts, pašu auroriešu vārdiem runājot, «iespējami siltākais un cilvēciskākais skanējuma ziņā - vinils», bet otrs formāts būs klasisks CD. Paredzēta iespēja albuma saturu lejuplādēt arī internetā.

Jāatgādina, ka grupas rindās savulaik spēlējuši Ritvars Dizkačs, Edgars Beinārs, Svens Himlers, Jānis Dubavs, Eduards Klaubergs, Tālis Timrots, Rūdolfs Kokins, Mārtiņš Sīmanis un citi. 2016. gada sastāvs ir Ritvars Dizkačs (vokāls), Jānis Dubavs (ģitāra), Renārs Lazda (ģitāra), Rūdolfs Kokins (bass), Andris LeišavnieksŠtālmanis (bungas). «Auroras pamatvērtība un kvalitāte ir vēstījumi, kuri ir aktuāli arī šobrīd. Tie meklējami dziesmu tekstos, kuri norāda uz absurdo, cilvēka un cilvēka prāta ierobežojošajiem faktoriem un vājībām,» norāda mūziķi, kas pilnībā atbilst patiesībai. Tādas dziesmas kā Barjera, Sadauzītais bundzinieks, Fetišists un citas joprojām ir (un arī būs) latvju underground mūzikas klasika.