Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VAKARA ZIŅAS: Rūdolfs Plēpis pēc visiem dzīves klupieniem izdod albumu

© F64

Tautā mīlētais aktieris Rūdolfs Plēpis nupat kā nodevis klausītāju vērtējumam CD ierakstu albumu «Pifiņa atgriešanās». Tajā dziesmas ar Valda Zilvera mūziku iedziedājis pats Rūdolfs, viņa jaunākā meita Viktorija un mazmeita Marija.

Iecere izdot ierakstu albumu aktierim radās jau pirms vairākiem gadiem. «Sapratu, ka manai mazmeitai Marijai ir absolūtā dzirde. Kad braucām ar koncertiem dziedāt baznīcu atjaunošanai domātajos labdarības koncertos, es paņēmu līdzi arī mazmeitu. Bija skaista Valda Zilvera uzrakstīta dziesma ar Ineses Zanderes vārdiem par kapeiciņu, un mana mazmeita bez piespiešanās, brīvi dziedāja līdzi. Pirms koncertiem mēģināju mājās visas savas dziesmas, un viņa dziedāja līdzi,» ar savu mazmeitu lepojas vectēvs.

Rūdolfs vērsies pie Latvijas Radio, ka ļoti daudzi cilvēki taujā, kur var nopirkt Pifiņa dziesmas. «Man atteica, ka nekur nevar nopirkt, jo tas ir radio īpašums un paskaidroja, ka ieraksts ļoti dārgi maksā. Lūdzu komponistu Valdi Zilveri, lai viņš pārraksta šīs tautā mīlētās dziesmas un lai tās vairs nav radio īpašums. Tā arī radās šī ideja. Valdis pie reizes uzrakstīja arī jaunas dziesmas un gala rezultātā jaunais ierakstu albums ir aptuveni stundu garš,» skaidro dziedošais aktieris.

«Esmu lepns tētis un vectētiņš – mazmeita Marija, meita Viktorija dzied, otra meita Astra spēlē klavieres un komponē. Muzikāli bērni man ir. Es brīnos par to, tas ir fenomens,» ar savējiem lepojas Plēpis.

Jaunais disks ierakstīts pie Viktorijas mājās, jo viņas draugam ir profesionāla skaņu iekārta. Un skan ļoti labi. Albuma ierakstu sponsorēja izdevniecības ARTO vadītāja  Ženija Aleksandrova, kura izdevusi arī Rūdolfa Plēpja pirmo  grāmatu «Riču  raču». Jaunajā ierakstu albumā Valdis Zilveris aranžējis visas dziesmas, tāpēc arī visas autortiesības pieder komponistam.

«Tas ir beidzamā laika lielākais prieks, ka ar mazmeitu un meitu ierakstījām albumu. Laikam esmu laimīgs pēc visiem šiem klupieniem un kritieniem, ka albums tomēr ir iznācis. Es tā uzskatu, ka man Dieviņš stāv klāt. Un, ja es nevarētu pasmieties, es laikam neizturētu šo dzīvi. Es vienmēr par sevi pasmejos un čāpoju tālāk,» rezumē aktieris.