Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

MŪZIKA: Laba daba piedāvā labumus

No ārvalstu viesiem vieni no galvenajiem varētu būt Subhumans no Lielbritānijas © Publicitātes foto

No 31. jūlija līdz 2. augustam Līgatnes pagasta Ratniekos atkal risināsies starptautiskais mūzikas festivāls Laba daba. Nu jau septīto gadu.

Šogad festivālā Laba daba uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā septiņdesmit mūzikas apvienību un dīdžeju, piedāvājot plašu mūzikas žanru klāstu – no folka un akustiskās mūzikas līdz rokam un no indī līdz dubstep un žanrā nenoteiktiem, atsvaidzinošiem skaņu eksperimentiem. Festivālā piedalīsies grupas Rīgas modes, Nepieradinātā Folka orķestris, Baložu pilni pagalmi, Chomsky Chess Club, Hipstokrātija, Martas asinis, Rīga Reggae, Sound Religion, Aurora, Pienvedēja piedzīvojumi, Rebel Riot, The Pink Elephant, Dzelzs vilks, Pcholi, Pyro Trees, Kārlis Kazāks, Freelancers, Gateris, Jūdas graši, Kastete, Skandinieki, Nils Īle un Afro Ambient, The Sound Poets ar akustisko programmu, Oranžās brīvdienas, Sus dungo, Alis P ar vienīgo festivāla koncertu šajā vasarā, Inokentijs Mārpls, Auļi, All Day Long, Vilkači, Nohow un citi. Kā īpaši notikumi jāmin grupu S.I.L.S. un Sniegavīru rūpnīca koncerti, tām apvienojoties tieši uz Laba daba festivāla laiku. Neiztrūkstoša būs arī par tradīciju kļuvusī kora uzstāšanās: šogad sestdienas rītā būs iespējams dzirdēt kora Aura koncertu. Savukārt sestdienas teātra programmu aizpildīs Jēkabs Nīmanis ar dziesmām bērniem un etīžu teātris Nerten. Skatītājiem būs skatāma Ģertrūdes ielas teātra, Ģirta Šoļa režisēta, izbraukuma izrāde Pasaka par veco nāvi.

No ārvalstu viesiem šogad būs dzirdami dub apvienība Nucleus Roots un pankroka smagsvari Subhumans no Lielbritānijas, The Angelcy no Izraēlas, pasaules mūzikas kolektīvs Ngoma Africa Band no Vācijas, Digital Digital no Igaunijas, Topsy Turvys no Francijas, kā arī jau minētie Brutto un The Fall. Centrālie laikam gan varētu būt grupa The Fall, kuras pirmsākumi meklējami 70. gadu pankroka skatuvē, taču, mainoties grupas sastāvam, mainījies arī tās skanējums, ansamblim spēlējoties ar postpunk skaņām, eksperimentāliem ģitāru rifiem, un, slavenā mūzikas apskatnieka un radio dīdžeja Džona Pīla vārdiem runājot, «viņi katru reizi skan citādi, un līdz ar to viņi nekad nemainās». Jāpiebilst, ka Džons Pīls vairākkārt minējis The Fall kā savu mīļāko grupu. Daudzveidīga programma Labā dabā ir paredzēta arī chillout teltī un uz radio Naba raidījuma Ej apskrieties skatuves.