Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Skandalozais režisors Jānis Nords veidos jaunu trilleri

Skandalozu slavu iemantojušais režisors Jānis Nords ķēries pie jaunas filmas "Mammu, es tevi mīlu" veidošanas, kuras filmēšana plānota šā gada rudenī.

Nords ir gan filmas scenārija autors, gan režisors, bet filma tiks veidota sadarbībā ar partneriem Somijā un Lietuvā.

"Mammu, es tevi mīlu" būs trilleris, kas stāstīs par piedzīvojumiem bagātu nedēļu 6. klases skolnieka Raimonda dzīvē.

Nords kinorežijā debitēja ar spēlfilmu „Amatieris” (2008), saņemot par to arī "Lielo Kristapu" par spilgtāko debiju un 25 gadu vecumā kļūstot par jaunāko Latvijas režisoru, kura filma nonākusi līdz kinoekrāniem. Viņš ir arī filmas „Seržanta Lapiņa atgriešanās” scenārija autors, bet patlaban beidzis režijas maģistrantūras studijas Lielbritānijas Nacionālajā kino un televīzijas skolā (National Film and Television School).

Savukārt skandalozu slavu jaunais režisors izpelnījās pēc tam, kad aizgāja no vairākiem grezniem Londonas restorāniem, nesamaksājot lielus rēķinus - no restorānā "L'Oranger" viņš mēģināja aiziet, nesamaksājot 1021,73 mārciņas (847 latus) lielo rēķinu, "Glass House" pameta, nenorēķinoties par 349 mārciņas (289 latus) vērtu maltīti, bet restorānā "Connaught" nesamaksāja 965,40 mārciņu (800 latu) rēķinu. Saistībā ar šiem pārkāpumiem Lielbritānijas tiesa aizliedza Nordam gadu uzturēties sešos Londonas rietumu daļas rajonos. Norda kopējās parādsaistības restorāniem bija 15 tūkstoši mārciņu (12,4 tūkstoši latu).