Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Kā pareizi ēst ziemā, lai neiedzīvotos liekos kilogramos?

3.lapa

3. Gatavojiet dārzeņu ēdienus!

Scanpix

Daudzi maldīgi uzskata, ka dārzeņi un augļi gada tumšajā laikā ir zaudējuši visu savu uzturvērtību un tāpēc tos ēst nav jēgas. Patiesībā ir pretēji - tieši dārzeņi un augļi ziemā ir ļoti nozīmīgs uzturvielu avots un tie vēl arvien satur krietni vairāk nepieciešamo vitamīnu, minerālvielu, šķiedrvielu un citu vērtīgo sastāvdaļu kā lielākā daļa pusfabrikātu, konservu vai rūpnieciski pārstrādātu produktu.

Protams, no ārzemēm tālu ceļu mērojuši tomāti un gurķi ziemā negaršos tā, kā vasaras vidū tikko noplūkti vecmāmiņas siltumnīcā, taču visi dārzeņi arī rudens un ziemas sezonā ir mūsu organismam vērtīgi un nozīmīgi. Ja kādu konkrētu dārzeņu garšas nianses ziemas sezona neapmierina, tos noteikti drīkst neēst, taču veikalu plauktos ir pietiekami plašs dažādu dārzeņu sortiments, lai tur kaut ko sev tīkamu atrastu katrs. Dārzeņus vajag lietot svaigus, piemēram, gatavojot dažādus salātus vai uzkodas, taču tos var izmantot arī sautējumiem, zupām un dažādu piedevu pagatavošanai.

Tieši dārzeņi ir viens no mūsu organismam nozīmīgākajiem šķiedrvielu un vitamīnu avotiem, kas piemēroti rudenīgu un sildošu ēdienu gatavošanai!

Turpinājumu lasi nākamajā lapā