© Publicitātes foto

Sabiedrībā zināmas personības - satura veidotājas Endija Kalniņa jeb Kalendy, Iveta Simsone un Svetlana Žigajeva, mūziķi Kato, Miks Dukurs un Miks Galvanovskis, kā arī fitnesa treneres un satura veidotājas Sendija Gabriela Oficiere un Danute Tamme, hokejists Jēkabs Rēdlihs ar sievu Ievu Zvaigzni-Rēdlihu, bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena un citi - bija pulcējušies uz vēl nebijušu piecu kārtu maltītes pusdienu piedzīvojumu.

To īstenoja vadošais mazumtirdzniecības franšīzes tīkls “Narvesen” kopā ar pasākuma vadītāju Armandu Simsonu, ēdienu eksperti Ingūnu Strodi, uztura speciālisti Lizeti Pugu un ēdienu stilisti Lindu Vilmansoni-Virbuli, lai atklātu uzņēmuma jauno privāto preču zīmi “Good Food”.

Viesi, nākot uz pusdienām, zināja vien to, ka viņus sagaida restorāna cienīga maltīte, un tikai noslēgumā par pārsteigumu visiem tika atklāts, ka ēdieni, kas tika celti galdā, ir “Narvesen” jaunās preču zīmes “Good Food” augstvērtīgie produkti.

Publicitātes foto

Pasākuma viesiem galdā tika celta īpaši pārdomāta un izstrādāta veselīga, pilnvērtīga, augstvērtīga un garšīga restorāna cienīga piecu kārtu maltīte: mazsālīta laša salāti ar mango un gvakamoli, pilngraudu pastas salāti ar mocarellu un tomātiem, dārzeņu voks ar austersēnēm, cepta vistas fileja ar rīsiem un dārzeņiem un saldajā - piña colada čia deserts.

Par ēdieniem un to sastāvu plašākā stāstā ar viesiem dalījās ēdienkartes izstrādātāja, ēdienu eksperte un SIA “Reitan Convenience Latvia” (“Narvesen”) pārtikas kvalitātes un ražošanas vadītāja Ingūna Strode, bet par veselīga uztura principiem un to lomu veselības uzlabošanā - uztura speciāliste, bloga “Ēdam ar Lizeti” autore Lizete Puga.

Savukārt par ēdienu izkārtojumu uz šķīvjiem rūpējās ēdienu stiliste un daudzu recepšu autore Linda Vilmansone-Virbule, kura neslēpa, ka skaisti izkārtots ēdiens ne vien veicina apetīti, bet rada arī patiesu baudu acīm.

Līdztekus gardām maltītēm, vērtīgām sarunām, personīgām pieredzēm un pozitīvām emocijām piepildītai atmosfērai lielākais pārsteigums viesus gaidīja pasākuma noslēgumā. Pasākuma vadītājs, pusdienu namatēvs Armands Simsons atklāja, ka visas baudītās augstvērtīgās maltītes ir ērti pieejamas gandrīz jebkurā pilsētas krustojumā “Narvesen” tirdzniecības vietās un “Good Food” ir uzņēmuma jaunā privātā preču zīme.

Tā apzīmē augstvērtīgu, vērtīgām uzturvielām bagātu produktu līniju, kur ietilpst gaļas, zivju un augu valsts ēdieni. Katra no šajā līnijā iekļautajām maltītēm ir gatavota no rūpīgi izraudzītām un sabalansētām izejvielām, lai būtu gan garšīga, gan augstvērtīga.

Četri no pasākumā baudītajiem ēdieni pieejami jau “Narvesen” ar produktu nosaukumiem: “Poke ar lasi un ponzu mērci”,Pilngraudu pastas salāti ar mocarellu un tomātiem”, “Olu nūdeļu voks ar dārzeņiem”, “Cepta vistas fileja ar rīsiem un dārzeņiem”. Lai arī pagaidām “Good Food” līnijā nav pieejami saldie ēdieni, Ingūna Strode norāda, ka ar laiku pieejamo produktu klāstu papildinās.

Publicitātes foto

Arī iespēja pasākuma gaitā viesiem izteikt savu viedokli par katru no ēdieniem, nobalsojot ar kādu no trim luksofora krāsas kartītēm - zaļu, dzeltenu vai sarkanu, nebija nejaušība, bet tieša sasaiste ar jauno “Narvesen” privāto preču zīmi “Good Food”.

Visi šīs līnijas produkti ir marķēti ar starptautiski atzīto Nutri-Score vērtējumu - Eiropā izstrādātu pārtikas marķējuma sistēmu, kas sniedz iespēju viegli novērtēt produkta uzturvērtību, lai veicinātu sabiedrības izpratni par veselīgāku uzturu.

Sistēmu veido krāsu un burtu klasifikatori, lai norādītu, cik veselīgs un uzturvielām bagāts ir produkts: tās ir piecas krāsas no tumši zaļas līdz tumši sarkanai, attiecīgi no augstākās līdz zemākajai uzturvielu vērtībai, un burti no A līdz E, kur A ir ieteicamākā izvēle ikdienā, bet E tiek piemērots produktiem, kas ir mazāk veselīgi un ko labāk izvēlēties retāk. Visi “Good Food” produkti ietilpst tikai Nutri-Score A un B kategorijā.

Publicitātes foto

Ar privāto preču zīmi “Good Food” un Nutri-Score marķējumu “Narvesen” tirdzniecības vietās pieejami piecu veidu salāti un 11 dažādas sviestmaizes, kā arī cepta vistas fileja ar rīsiem un dārzeņiem, olu nūdeļu voks ar vistu plūmju mērcē vai dārzeņiem, poke ar lasi un ponzu mērci un vegāniskā burkānu tortilja ar vistas gaļas alternatīvu no sojas.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv