Kurš gan nezina plānās pankūkas – plāni jo plāni no kviešu vai griķu miltiem izceptas un pildītas ar visdažādākajiem pildījumiem. Bet vai katrs zina, ka šīs pankūkas jeb krepes (crepes) cēlušās no Francijas ziemeļrietumiem, no Bretaņas?
Visvienkāršākā olu kulteņa pagatavošanas metode ir olas iesist bļodā, pievienot pienu vai ūdeni un sakult. To var cept iepriekš uzkarsētā izkausētā sviestā uz lēnas uguns, bieži maisot, līdz olas ir mīkstas un sarecējušas.
Kazas siers bieži saukts ar franču nosaukumu chèvre, kas nozīmē kaza. Šim siera veidam ir daudz dažādu garšu un tekstūru – no drupana līdz krēmīgam, no jauna līdz nobriedušam, no maiga līdz pikantam.
Pavasaris ir klāt un gaisā virmo meža ķiploku smarža. Savvaļas ķiploki jeb lakši ir sastopami gandrīz visos mežos. Mežā tie aug lielos klājienos un tos ir grūti nepamanīt. Smarža ir nepārprotama.
Suflē (soufflé) radies 18. gadsimta Francijā un tiek pasniegts gan kā pamatēdiens, gan kā saldais ēdiens. Parasti tiek gatavots no divām pamata sastāvdaļām – no olu dzeltenuma krēm
Nekas nevar būt vienkāršāks par fokačas izcepšanu. Šo vienkāršo maizi nav nepieciešams mīcīt.
Laiks spinātiem! Spināti pieder pie Chenopodiaceae dzimtas, kurā ietilpst bietes, mangoldi un kvinoja. Tam ir līdzīgs garša ar šiem dārzeņiem – biešu zaļumu rūgtums un mangolda nedaudz sāļā garša.
Valda uzskats: lai tiktu pie kartupeļu pankūkām, vajadzīgs daudz laika un pacietība – kamēr tos tupeņus nomizo, kamēr sarīvē.
Parastā olīveļļa, ko pērk ikdienas gatavošanai un lieto ikdienā, parasti ir ar vāju olīvu garšas un kopumā tā garšo diezgan neitrāli.
Šīs gudrās receptes tiek pagatavotas mikroviļņu krāsnī dažu minūšu laikā, izmantojot pārsvarā veikala nopērkamās sastāvdaļas. Vai meklējat ātru pudiņa risinājumu?
Avokado, kas pazīstams arī kā aligatora bumbieris vai sviesta auglis, ir ogu veids, aug siltā klimatā.
Saputota olbaltuma bezē, putukrējuma, sezonāli svaigu ogu un ogu mērces koppriekšnesumu, apvienotu vienā kūkā, nudien var salīdzināt ar leģendāro baleta prīmu Annu Pavlovu– dievīga!
Kūka izskatās ļoti iespaidīgi un garšo arī tieši tāpat.