Gardēžiem

Šodien, 17:15 Izbaudīt “Kuldīgas garšu” aicina Restorānu nedēļa, kas notiks no 13. līdz 19. martam. Vairāk »
 
Šodien, 11:36 Ziemas un rudens aukstajos mēnešos bērnu un arī pieaugušo imunitāte ir noslogota – organisms kļūst uzņēmīgāks pret sezonas vīrusiem, un tam ir nepieciešamas lielākas rezerves atjaunošanās procesā. Lai izvairītos no sliktas pašsajūtas un noguruma, būtiska nozīme ir uzņemtās pārtikas kvalitātei un uzturvērtībai. Uztura speciāliste Olga Ļubina dalās pieredzē, kā sakārtot savu ēdienkarti, lai pavasari sagaidītu enerģijas pilni un moži. Vairāk »
 
Vakar, 23:15 Pieaicinot starptautisku žūriju, otro gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un tāpat kā pagājušajā gadā arī šogad "Ekselence labākā restorāna Latvijā 2016" titulu ieguvis restorāns "Vincents", bet otrajā vietā ierindojies restorāns "Bibliotēka No.1", informē konkursa rīkotāji. Vairāk »
 
17.februāris, 19:34 Kafijas eksperts Gatis Zēmanis ir pārliecināts – pēdējo gadu laikā augušas iedzīvotāju zināšanas kafijas jautājumos, tomēr ir viegli apjukt starp plašajiem kafijas pagatavošanas veidiem un daudzveidīgajiem rīkiem. Eksperts apkopojis trīs vienkāršus pamatprincipus, lai pagatavotu izcilu kafiju mājas apstākļos. Vairāk »
 
16.februāris, 10:15 No šodienas līdz 26.februārim par godu Lietuvas un Igaunijas valsts svētkiem Bauskas Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar septiņiem Bauskas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumiem organizēs "Bauskas patriotisko kafejnīcu nedēļu". Vairāk »
 
14.februāris, 12:12 Mīlestība iet caur vēderu. Lūk, četras saldo ēdienu receptes, kas ir kā radītas romantiskām vakariņām divatā. Vairāk »
 
13.februāris, 16:12 Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā neparastas receptes Valentīndienas noskaņās. Vairāk »
 
7.februāris, 15:30 Mūsdienās arvien lielāks cilvēku skaits izlemj pievērsties veselīgam dzīvesveidam, tostarp atsakoties no gaļas vai pilnībā no dzīvnieku izcelsmes produktiem. Ņemot vērā šo jauno tendenci, “Maxima Latvija” lielākajos veikalos ir izveidoti īpaši plaukti veģetāriešu un vegānu pārtikas produktiem. Vairāk »
 
6.februāris, 7:15 Rīga TV24 pavāršovā «La Dolce Vita. Ar Roberto», ko vada vienmēr pozitīvi noskaņotais itālis Roberto Meloni, šis gads sācies ar pārmaiņām. Katru mēnesi TV skatītāji varēs uzzināt dažādas tematiskas receptes, varēs sekot to pagatavošanas procesam un «izgaršot» galarezultātu kopā ar Roberto. Februārī par godu Valentīndienai savas romantisko brokastu, pusdienu un vakariņu receptes jau apsolījuši atklāt dziedātāji Markus Riva, Marija Naumova un Agnese Rakovska, kā arī Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs un bijusī politiķe Žaneta Jaunzeme-Grende. Vairāk »
 
3.februāris, 22:20 Varbūt saldētavā glabājas pašu sarūpētās zemenes, mellenes, avenes, ķirši un citas dārza un meža veltes. Ja nē – tādas var atrast arī veikalos. Šobrīd tās ir labākas par svaigajām, nezin no kurienes atvestajām un ļoti dārgajām. Kvalitatīvas, pareizi sagatavotas saldētās ogas satur vairāk vitamīnu nekā ievārījumā vai kompotā savārītās. Vairāk »
 
29.janvāris, 13:19 Tas būs ne­liels so­lis pre­tī ve­se­lī­gā­kam uz­tu­ram: kon­fek­šu vie­tā iz­vē­lē­ties da­te­les. Arā­bu sa­kām­vārds stās­ta, ka Dievs da­te­lēm pie­šķī­ris četr­as brī­niš­ķī­gas spē­jas: glābt no ba­da, sniegt bau­du, at­brī­vot no ne­lā­gām do­mām un ār­stēt. Arā­bu zem­ēs da­teļ­pal­mas audzē jau vis­maz 6000 ga­du. Da­teļ­pal­mai pa­tīk, ja kā­jas ir ūde­nī, bet gal­va sau­lē. Tās ie­mī­ļo­tā da­bis­kā aug­ša­nas vie­ta ir tuk­sne­ša oā­ze. Vairāk »
 
27.janvāris, 18:50 Interesants virtuves eksperiments nedēļas nogalei: pagatavot kaut ko no tām dārzeņu daļām, kuras parasti izmetam atkritumos. Šī pieeja kļūst arvien populārāka laikā, kad daudzviet pasaulē dažādas organizācijas cīnās pret pārtikas bezjēdzīgu izšķērdēšanu un aizvien skaļāk izskan aicinājumi pirkt produktus apdomīgi un izmantot tos pēc iespējas pilnīgāk. Vairāk »
 
25.janvāris, 15:00 Pagājušā gada maijā pēc pilnas rekonstrukcijas bijušais Tērvetes alus bārs Dobelē, Tirgus laukumā, pārtapis par mūsdienīgu restorānu, saglabājot labākās Agrofirmai Tērvete raksturīgās vērtības. Vairāk »
 
25.janvāris, 14:05 Pie­na zu­pas ir vien­kār­ši un ātr­i pa­ga­ta­vo­ja­mas, arī vieg­li sa­gre­mo­ja­mas. Jā­at­zīst, ka tās ir arī lē­tā­kas ne­kā ci­tas zu­pas, ta­ču jau­tā­jums – cik bie­ži tās ie­kļauj ēdien­kar­tē. Gal­ve­nais – ne­va­jag uz­ska­tīt, ka tām jā­būt ti­kai bēr­nu ēdien­kar­tē. Vairāk »
 
25.janvāris, 11:00 Ja man jautā, kas ir Zoltners, tad vienā vārdā atbildot, tā ir vieta, kur justies labi. Tā ir vieta, kur tiek apmierinātas dvēseles un fiziskās vajadzības, vieta, kur saplūst cilvēks un daba, vieta, kur sajūti neuzbāzīgas rūpes. Tā ir vieta, kur, saglabājot individuālo vienpatību, kļūstu par daļu no veseluma. Vairāk »
 
22.janvāris, 16:41 Lai labi garšo! Vairāk »
 
21.janvāris, 12:20 Vistas gaļas burvība slēpjas ne vien tās diētiskumā un uzturvielu bagātībā, bet arī neskaitāmajos veidos, kā to iespējams pagatavot. Sākot no klasiskas, pannā ceptas filejas, beidzot ar sātīgiem, pildītiem vistas gaļas rullīšiem – iespējas ir dažnedažādākās! Lai atklātu sev tīkamāko vistas gaļas maltīti vai ienestu jaunas vēsmas savā ēdienkartē, putnu gaļas zīmola “Tallegg” meistari piedāvā tev piecas idejas, ko “uzburt” savā virtuvē. Vairāk »
 
20.janvāris, 16:43 Cāļa zupa ir īstais ēdiens, ko gatavot, kad ir auksti tiešā un pārnestā nozīmē. Vistas buljons ir tautā jau gadsimtiem pazīstams spēcinošs ēdiens, kas piemērots arī slimnieku uzturam. Daži zinātnieki cenšas pētīt, vai un kāpēc cāļa zupa palīdz, citi tikai pasmejas. Bet, ja jau tā remdē izsalkumu, uzlabo garastāvokli un pašsajūtu, tad nav tik svarīgi, vai tur darbojas neatklāti bioķīmiski mehānismi vai vienkārši zupas vārītāja sirsnīgā un gādīgā attieksme. Vairāk »
 
17.janvāris, 21:10 Vīns ir dzēriens, ko cilvēki jau izsenis iecienījuši baudīt dzīrēs, bet mūsdienās tas ar savu dažādību un pieejamību ir kļuvis arī par ikdienas maltīšu sastāvdaļu. Kā uzglabāt savu iecienītāko vīnu, kādas glāzes izvēlēties un kā to pareizi atvērt – Rimi vīna dārzs vīnzinis Mārcis Mitrevics atbild uz šiem jautājumiem un dalās citos padomos jeb pirmajos soļos vīna izbaudīšanā. Vairāk »
 
14.janvāris, 17:09 Ēdināšanas kompānija AS "Lido" gada otrajā pusē plāno atvērt jaunu ēdināšanas vietu Rīgā, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma īpašnieks un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons. Vairāk »
 
 
 
Custom creative templates for DoubleClick for Publishers