Gardēžiem

10.decembris, 16:30 Par spīti tam, ka vairums pusaudžu zina, ka brokastis ir galvenā dienas ēdienreize, nereti slinkuma vai laika trūkuma dēļ šo ēdienreizi jaunieši neietur, aizstājot to ar dubultu porciju pusdienās. Šis ir viens no biežāk izplatītajiem, neveselīgajiem ēšanas paradumiem, kas izraisa ne tikai enerģijas trūkumu, bet arī grūtības koncentrēties. Lai Tavam skolēnam turpmāk aizbildinājumi nebūtu vienīgā brokastu sastāvdaļa, Mamma Signe Meirāne iesaka piecas vienkāršas un īsā laikā pagatavojamas brokastu receptes, kas sniegs veiksmīgam rīta sākumam tik nepieciešamo uzturvielu devu. Vairāk »
 
10.decembris, 14:17 Šokolāde ir viens no iecienītākajiem saldumiem ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā – tas ir unikāls konditorejas izstrādājums, kas radīts no kakao ar īpašu meistaru lietpratību. Šokolāde ir dabīgs saldums, kam piemīt vairākas unikālas īpašības, par kurām nereti nezinām vai tās līdz galam neizprotam. Latvijas zīmols “Laima”, kas apvieno visas valsts saldumu rūpniecības vēsturi, ir apkopojis interesantus faktus, kas būtu jāzina par šokolādi un tās īpašībām. Vairāk »
 
9.decembris, 8:00 Šī diena, 9. decembris, Sabilē būs neaizmirstams notikums divu iemeslu dēļ - notiks ceturtie Karstvīna svētki un Sabile kļūs par festivāla "Latvijas Goda aplis" sastāvdaļu. Vairāk »
 
6.decembris, 15:25 Sieru reti mēdz iekļaut ikdienā nepieciešamo produktu sarakstā, tomēr jaunā pētījumā atklājies, ka tas nemaz nav tik neveselīgs, kā līdz šim domāts, informē TIME Health. Vairāk »
 
4.decembris, 9:41 Kad Adventes vainagā ir iedegta pirmā svecīte, ir pēdējais laiks ķerties klāt Ziemassvētku pudiņa gatavošanai, jo tas ir daudzu resursu ietilpīgs projekts, no kuriem vissvarīgākais ir laiks, tātad – to nevar sasteigt un izlīdzēties ar pēdējā vakara iedvesmu, lai gan jauno laiku receptes pieļauj arī to. Vairāk »
 
1.decembris, 10:32 67% latviešu atzīst, ka, dodoties braucienos uz citām Latvijas pilsētām, ietur maltīti ātrās ēdināšanas restorānos, savukārt 65% to dara arī ceļojot ārpus Latvijas. Vairāk »
 
30.novembris, 13:46 Tikko klajā ir nācis vadošais Ziemeļvalstu un Baltijas restorānu jaunākais ceļvedis White Guide. Tajā apkopoti labākie restorāni Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Islandē, Faro salās, Grenlandē un Baltijā – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Vairāk »
 
29.novembris, 13:17 Tumšā šokolāde ir no kakao radīts saldums, ko cilvēki visā pasaulē iecienījuši un novērtējuši kopš seniem laikiem. Varētu pieņemt, ka šokolāde popularitāti iemantojusi ne tikai tās neatkārtojamās garšas dēļ, bet arī sajūtu dēļ, ko tā rada. Tumšā šokolāde ne tikai lutina mūsu garšas kārpiņas, bet arī pozitīvi ietekmē mūsu veselību, ko apliecina vairāki pasaulē veiktie zinātniskie pētījumi. Latvijā mīlētākais saldumu zīmols “Laima” sadarbībā ar Latvijas Diētas ārstu asociāciju iepazīstina ar pieciem faktiem par tumšās šokolādes pozitīvo ietekmi uz veselību. Vairāk »
 
27.novembris, 14:27 Taujāti par to, cik tasītes kafijas dienā izdzer, 56% respondentu norādīja, ka izdzer vismaz 2 tasītes, 32% izdzer 3 līdz 4 tasītes kafijas, savukārt 7% aptaujāto izdzer vairāk nekā 4 tasītes kafijas. Vairāk »
 
15.novembris, 20:45 Lai labi garšo! Vairāk »
 
12.novembris, 13:29 Labdarības akcijā, kas norisinājās Ņūorleānā, pudele vīna pārdota par 350 tūkstošiem dolāru, raksta "Daily Mail". Vairāk »
 
11.novembris, 14:16 Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone radījusi rudenīgus un sildošus ēdienus ar latvisku pieskārienu, ko pagatavot Valsts svētku svinību galdam vai ģimenes maltītei garajos rudens vakaros. Ēdieni ir sātīgi, pamatīgi un kā radīti, lai baudītu pēc pastaigas novembra rudenīgajā gaisā vai svētku salūta vērošanas. Vairāk »
 
10.novembris, 9:33 Zoss cepeša gatavošana Mārtiņdienā ir aizgūta no vāciešiem, norāda tradīciju pētnieki. Taisnību sakot, zoss mūsu galdā ir rets putns – pārāk liels standarta mazģimenei, dārgs, gatavošana laikietilpīga un darbietilpīga. Tāds cienasts vairāk piemērots svētku reizei un īpaši labi iederas svinamās dienās gada nogalē. Toties mārtiņzosi var izmantot ģenerālmēģinājumam, gatavojoties Ziemassvētku vai Jaungada maltītei, kad būs gaidāms kuplāks ēdāju pulks un gribēsies celt priekšā lieliski izceptu, garšīgu un skaistu cepeti. Vairāk »
 
8.novembris, 17:23 Par to, ka ķirbji ir neticami veselīgi, zina visi. Vēl tas ļoti priecē acis – spilgti oranžie skaistuļi rotā gan mazdārziņus, gan tirgus letes, gan pusdienu galdu. Bet par to, kā labāk to pagatavot, lai ne tikai iepriecinātu, bet arī pārsteigtu tuviniekus, pastāsta Rīgas restorānu – LIVE RIGA partneru – šefpavāri, ziņo riga.lv. Vairāk »
 
7.novembris, 16:49 Novembra otrajā pusē Rīgā notiks Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības rīkots vadošo Latvijas vīndaru ražojumu degustācijas pasākums "Latvijas augļu un ogu vīna skate 2017”, informēja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrībā. Vairāk »
 
30.oktobris, 15:31 Visu svēto dienas priekšvakars jeb Helovīns ir vieni no Latvijā pretrunīgāk vērtētajiem svētkiem, taču, neatkarīgi no skeptiķu kritikas, pārdošanas dati liecina - šie svētki mūsu valstī tiek svinēti diezgan plaši, svētku svinībām visbiežāk tiek pirkti tieši saldumi. Vairāk »
 
28.oktobris, 8:45 Šodien, 28.oktobrī, plkst. 11:00, Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā notiks Rīgas Zivju svētki sadarbībā ar LIVE Rīga un AS “Rīgas Centrāltirgus". Svētku ietvaros degustācijai un tirdzniecībai tiks piedāvātas slavenākās Latvijas zivju un jūras produktu delikateses, populārās šlāgergrupas Deficīts koncerts, izglītojošas lekcijas un radošās darbnīcas mazākajiem svētku apmeklētājiem. Vairāk »
 
27.oktobris, 20:31 Kad jūs pēdējo reizi ēdāt rutkus? Lai gan joprojām mēdzam teikt «vesels kā rutks», tirgzinību speciālisti tos jau sāk ierindot mazāk pazīstamo dārzeņu kategorijā. Rezervētu attieksmi pret rutkiem rada to asums un sīvums, arī aromāts nav visai jauks. Un tomēr ir vērts mēģināt izveidot vairāk vai mazāk noturīgas attiecības ar šo latviešu virtuvei savulaik tik tradicionālo dārzeni. Vairāk »
 
 
 
Custom creative templates for DoubleClick for Publishers