Gardēžiem

22.aprīlis, 9:36 Brīvdienu rīti ir īstais laiks, kad kopā ar ģimeni pagatavot gardas brokastis. "Rimi gardēžiem" piedāvā trīs gardas un vienkāršas rīta maltītes receptes. Vairāk »
 
18.aprīlis, 22:00 Pētījumā, ko pasūtījusi Slovākijas valdība, atrastas būtiskas kvalitātes atšķirības produktiem, ko pārdod Slovākijā un Austrijā. Atsaucoties uz vairākiem jau iepriekš veiktiem pētījumiem, konstatēts, ka Austrumeiropā esošie cilvēki patērē zemākas kvalitātes pārtiku. Vairāk »
 
17.aprīlis, 12:03 Liels dau­dzums cie­ti vā­rī­tu olu paš­laik pie­der pie lie­tas jeb­ku­rā mā­jā, kur nav sve­ša Liel­die­nu svi­nē­ša­na. Tām, kas ak­tī­vi ka­ro­ju­šas, pa­ras­ti ir sa­dau­zī­ta čau­ma­la, kas turp­mā­ko gla­bā­ša­nu pa­da­ra pro­ble­mā­tis­ku. Un ko nu tur gla­bāt – kad tad vēl ēdīs olas, ja ne ta­gad? Pa­vi­sam sa­dau­zī­tās un tās, ku­ras ne­iz­do­das glī­ti no­lo­bīt, iz­man­to­ja­mas sa­lā­tiem vai sa­ce­pu­miem, bet no pā­rē­jām lai top pil­dī­tas olas. Vairāk »
 
14.aprīlis, 14:46 Lai labi garšo! Vairāk »
 
13.aprīlis, 15:29 Tuvojoties jebkuriem svētkiem, vēlamies tos padarīt īpašus - dekorēt mājokli atbilstoši svētku motīvam, uzpost svētku galdu, pasniegt svinīgu maltīti, un Lieldienas tam nav izņēmums. Visas sentēvu dekorēšanas metodes ir goda lieta. Izplaukuši bērzu zari, tikko dīgusi zāle, zaļi stādiņi, asniņi un olas. Viss kā pēc grāmatas, tikai jaunās skaņās. Ar saskaņotiem traukiem, ar apaļām formām un zila vakara krāsu. Dekoratore Baiba Prindule-Rence dalās ar saviem ieteikumiem, kā vislabāk dekorēt savu svētku galdu Lieldienās. Vairāk »
 
13.aprīlis, 14:25 Nozīmīgākos pavasara svētkus Lieldienas Latvijas iedzīvotāji pavada, baudot pavasarīgu atpūtu brīvā dabā un gatavojot tradicionālus Lieldienu ēdienus. SIA “ELVI Latvija” komercdirektore Laila Vārtukpteine stāsta: “Analizējot klientu iepirkšanās paradumus pirms Lieldienām, jāsecina, ka, ja vien laikapstākļi to atļauj, garās svētku brīvdienas pircēji vislabprātāk izmanto, rīkojot piknikus brīvā dabā. Pērn grilējamās produkcijas pārdošanas apjomi Lieldienu laikā palielinājās vairāk kā desmit reizes.” Vairāk »
 
9.aprīlis, 15:41 Viens no tradicionālajiem Lieldienu ēdieniem, kas atrodams teju uz ikviena svētku galda, ir Lieldienu kūka saukta par pashu. Vairāk »
 
9.aprīlis, 14:13 Politiķe, Eiropas parlamenta deputāte Sandra Kalniete sociālajos tīklos dalījusies ar ierakstu, atklājot, kā viņa lutina savu dzīves draugu. Vairāk »
 
9.aprīlis, 13:02 Gatavojoties lieldienām, der atrast un izmēģināt kādu jaunu recepti, lai svētku galds būtu īpaši svinīgs un oriģināls. Vairāk »
 
7.aprīlis, 21:50 Liel­die­nās nav jā­pa­liek bez sal­du­miem, vai ne? Ga­dā ir pie­tie­ka­mi daudz ci­tu die­nu, kad no tiem var un pat va­jag at­tu­rē­ties. Mums, ie­spē­jams, jā­cen­šas at­kal at­gūt ro­be­žu, kas šķir svēt­ku un ik­die­nas ēdien­kar­ti. La­bā­kos lai­kos tām bi­ja ten­den­ce vie­nā­do­ties, tā­pēc kļu­va ar­vien grū­tāk kā­du ie­prie­ci­nāt un pār­steigt ar svēt­ku cie­nas­tu. Arī vis­gar­dā­kie ce­pu­mi, mai­zī­tes, kū­kas vai kēk­si ne­sa­gā­dā tā­du prie­ku, ja ir pie­e­ja­mi kat­ru die­nu. Vairāk »
 
30.marts, 14:46 Ikvienam no mums pazīst situāciju, kad negaidīti ciemos piesakās viesi. Lai šī situācija neradītu nevajadzīgu stresu un papildus laika ieguldījumus gatavojot cienastu, Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis dalās ar garšīgām un ātri pagatavojamās receptēm, kuras vērts saglabāt īpašo recepšu krājumā. Vairāk »
 
30.marts, 14:24 Nacionālā pārtikas mazumtirdzniecības tīkla ELVI pārdošanas dati liecina - uzturā lietojam arvien mazāk klasiskas maizes, bet strauji pieaug mūsu kultūrai netradicionālu maizes aizvietotāju, piemēram, lavašu, tortilju pārdošanas apjomi, daudzi no maizes izvēlas atteikties vispār. Maize ir nozīmīgs un būtisks uzturvielu avots, kas pēdējā laikā apvīts ar dažādiem nepamatotiem mītiem, tādēļ uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone apraksta maizes lietošanas modes tendences un skaidro septiņus populārākos mītus par maizi. Vairāk »
 
29.marts, 16:51 Pavasarīgas receptes tavam galdam. Sagatavots pēc gardezi.lv Vairāk »
 
23.marts, 18:53 Netērējot daudz naudas un iegādājoties kilogramu sālītu siļķu, ģimenei var pagatavot vairākus gardus, sātīgus ēdienus. Vairāk »
 
22.marts, 16:33 Kad Latvijas pelēkais laiks jau nogurdinājis, viens no labākajiem veidiem, kā silto gadalaiku vēsmas ienest ikdienā, ir savā maltīte uzburt dienvidu sauli. Kā pašmāju ēdienu padarīt acīm tīkamāku un garšu kārpiņām - meksikāniskāku - padomus sniedz restorāna Tex-Mex Republic pārtikas tehnoloģe Aija Ruzaiķe. Vairāk »
 
20.marts, 13:58 Slēptajā degustācijā, ko veikusi Latvijas tirgotāju asociācija (LTA) sadarbībā ar Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu, noskaidrots, ka pircēji parTOP 3 kūpinātajām DĀŅU SALAMI desām atzinuši: “Jelgavas Gaļas kombināta”, “Forevers” un “Ardeks” ražojumus. Vairāk »
 
16.marts, 11:07 Londonas grāmatu tirgus otrā diena latviešiem sākās ar diskusiju par vēsturisko romānu sēriju Mēs. XX gadsimts. Vairāk »
 
14.marts, 16:04 Bie­ži dzird ru­nā­jam: lat­vie­šu na­ci­onā­lie ēdie­ni esot šaš­liks un ra­sols... Šaš­liks lai pa­liek ci­tai rei­zei, bet par ra­so­lu šo­reiz gan pa­ru­nā­sim. Jo vai­rāk tā­pēc, ka res­to­rā­na Os­tas ska­ti pa­vārs Nau­ris Ga­lejs šo mū­su tau­tā tik ie­cie­nī­to un tra­di­ci­onā­lo sa­lā­tu pa­snieg­ša­nas vei­du un sa­stāv­da­ļu ko­pu­mu pie­dā­vā pa­vi­sam jaun­ā, vēl ne­bi­ju­šā kom­bi­nā­ci­jā. Vairāk »
 
12.marts, 16:01 Šķiet, vienkāršāk par vienkāršu – gaļas gabalu ieliek gaļas maļamajā mašīnā vai blenderī, un maltā gaļa ir gatava, taču jāzina vairāki knifi, lai tā izdotos garšīga. Vēl tikai nedaudz piedevu – maize, sīpols, garšvielas –,un maltīti ātri varēs celt galdā. Vairāk »
 
10.marts, 21:11 Jau no 13. marta kanāls RīgaTV 24 piedāvā jaunu izglītojošu kulinārijas raidījumu "Gatavo gudri", kurā augstas klases pavāri sniegs padomus, kā pagatavot izsmalcinātus ēdienus iekļaujoties 7 EUR lielā budžetā. Turpmāk katru darba dienas rītu pulksten 10:00 raidījuma vadītājā Baiba Pole ar pieciem spēcīgiem un pieredzējušiem pavāriem sniegs gudrus padomus ēdienu gatavošanā. Vairāk »
 
 
 
Custom creative templates for DoubleClick for Publishers