Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

RECEPTE: Marinētas baravikas

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 1 kg vārītu baraviku

• 2 ēdamkarotes sāls

• 2 ēdamkarotes cukura

• 3 ēdamkarotes 9% etiķa

• melnie graudu pipari

• svaigi malti melnie pipari

• muskatrieksts

• 3–4 lauru lapas

• 4–5 ķiploka daiviņas

PAGATAVOŠANA: baravikas nomazgā, notīra, sagriež nelielos gabaliņos un vāra aptuveni 20 minūtes. Tad nokāš un mērcē aukstā ūdenī vismaz piecas stundas, ūdeni divas reizes nomainot. Uzvāra marinādi, pievieno visas receptē paredzētās garšvielas. Katlā ar marinādi liek sēnes un vēl vāra aptuveni 10–15 minūtes. Pilda izkarsētās burkās, vāko ar pasterizētiem metāla vai plastmasas vāciņiem. Papildu pasterizēšana sēņu burkām nav nepieciešama.