Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. 2018. gads ekonomikā: Ne trekns, ne liess, bet stabils

© Shutterstok

Ekonomika ir pakļauta cikliskumam. To skandina pat vissausāk un racionālāk domājošie finanšu eksperti, tādējādi netieši atzīstot astroloģijas spēku. Vērojot notikumus Latvijas biznesā jau trīsdesmit divus gadus, no tiem divdesmit sešus caur astroloģijas prizmu, esmu pamanījis zināmas cikliskuma izpausmes.

2018. gadā izjutīsim gan ekonomiku sildošus, gan ekonomiku atvēsinošus procesus. Ekonomiku silda Jupiters un atvēsina Saturns. Jupiters rada attīstību, izaugsmi, patēriņu, inflāciju, bet Saturns palēninājumus, ierobežojumus, samazina patēriņu, rada deflāciju. Saturna «rīki» lielā mērā ir valsts kompetencē.

Šobrīd Latvijas ekonomika strauji attīstās, turklāt pareizajā - eksporta virzienā. Jupitera 12 gadu cikls ļauj samērā droši prognozēt labu attīstību arī 2018. gadā, taču atšķirībā no 2006. gada, kad tika tērēta aizņemtā nauda iekšējam patēriņam, šoreiz situācija ir mainījusies. Tam pamatā ir Saturna ietekme.

«Treknajos gados» bija ļoti vājš Saturna stāvoklis Vēža un Lauvas zīmē, bet šajā gadā tas būs ļoti spēcīgs, kas norāda uz ierobežojumiem, kas ir veselīgi un neļaus otrreiz izspēlēt «trekno gadu» scenāriju. 2018. gada nogalē un 2019. gadā abas galvenās planētas darbosies pozitīvi, turklāt viena otrai netraucējot (atrodoties zodiakā netālu un neveidojot aspektus). Uzskatu, ka Latvijas ekonomiskā un biznesa vide attīstīsies. Izšķiroša nozīme būs tam, vai valsts vadība spēs domāt ilglaicīgi un neiztērēs visu naudu uzreiz. Jupiters Skorpiona zīmē labvēlīgi ietekmēs progresu, jo veidos trigona aspektus ar sev spēcīgajām Vēža un Zivju zīmēm. Uz attīstību tendētie uzņēmumi un privātpersonas, kuriem kartēs šajās zodiaka zīmēs ir Jupiters, sajutīs lielu spēku pieplūdumu un ticību nākotnei, kas ekonomikā spēlē izšķirošu lomu. Marsa pārvaldījums Skorpiona zīme norādīs uz nepieciešamību palielināt ražošanu. Veiksies arī dzelzceļa (dzelzs - Marss) attīstītājiem («Rail Baltica»). Pasūtījumus saņems ar Aizsardzības ministriju saistīti uzņēmumi. Ir vērts ieguldīt spēkus pārstrādes nozarē.

Saturna ietekme var būt saistīta ar tā sauktās demogrāfiskās bedres radīto darbaspēka trūkumu. Demogrāfijas lejupslīdi izraisīja septiņdesmito gadu vidū dzimušie, kuru kartēs ir vājš Saturns Vēzī un Lauvā. Viņi deviņdesmitajos gados nelaida pasaulē pietiekami daudz bērnu, kuri jau tagad varētu ienākt Latvijas darba tirgū.

Jāņem vērā, ka Saturna ietekme izpaužas pēc ilgāka laika. Darbaspēka un jaunu pelnošu patērētāju trūkums ir viena no galvenajām Saturna bremzējošajām izpausmēm 2018. gadā. Tas liecina, ka uzņēmumi nevarēs gūt peļņu, palielinot darba vietas. Turpmākos piecus gadus Saturna izvietojums Mežāža un Ūdensvīra zīmēs liks uzņēmējiem aizvien vairāk samazināt darba vietas, vienlaikus palielinot efektivitāti. Nekas neliecina, ka varētu uzplaukt vecā stila veikali, kādu mūsu pilsētās ir ne mazums. Jāņem vērā, ka ekonomikas izaugsme nenotiks apģērbu veikalos, kur tirgo zemas kvalitātes preci. Latvija tuvojas ne tikai savai simt gadu jubilejai, bet, no astroloģiskā viedokļa, daudz svarīgākai robežai - 29,5 gadiem jaunajā brīvvalstī. Tas ir vecums, kad valstij jākļūst pieaugušai. Esam izslimojuši gan treknumus, gan liesumus. Tagad laiks līdzsvarotai dzīvei!