Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Negantais septembris. Aptumsumu un piņķerēšanās laiks

© F64

Viņi atkal ir klāt! Pilnā komplektā, trijatā – Saules un Mēness aptumsumi un Merkurs īpašajā, retrogrādajā stāvoklī, ko dažkārt dēvē arī par dižčika periodu. Taču mierinājumam jāsaka, ka visās debesu negantībās var atrast arīdzan ko pozitīvu un no problemātiskām situācijām gūt arī kādu labumu.

Aptumsumu laikā uzmanīgi!

Jau pavisam drīz, 1. septembrī, būs Saules aptumsums. Tā maksimums gaidāms plkst. 12.07, taču Latvijā tas nebūs redzams. Savukārt 16. septembrī gaidāms pusēnas Mēness aptumsums, kurš Latvijā sāksies plkst. 19.53 un beigsies 23.56.

Astroloģijā aptumsumu laiks tiek uzskatīts par īpašu - kad jātiek skaidrībā ar sevi vai nesakārtotām situācijām, kad jākārto karmiskie parādi, kā arī jābūt uzmanīgam un saudzīgam pret savu veselību. Plaša publikācija par šo tēmu būs lasāma žurnāla Praktiskā Astroloģija septembra numurā. Tajā stāstīts, ka aptumsums var negatīvi ietekmēt cilvēka pašsajūtu.

Saules aptumsuma laiku vēlams pavadīt mierīgi, saudzējot veselību un saglabājot iekšējo harmoniju. Savukārt Mēness aptumsums, kurš vienmēr notiek pilnmēnesī, uzjundī emocijas un provocē, un šajā laikā nav vēlams skaidrot attiecības, pieņemt kardinālus lēmumus, kā arī lietot alkoholu.

Iet vai neiet 1. septembrī uz skolu?

Pēdējās dienās interneta telpu saviļņoja skandalozi virsraksti par astrologa brīdinājumiem neiet uz skolu 1. septembrī. Sertificēts astrologs un numerologs Kristaps Baņķis uzsver, ka visveiksmīgākais laiks skolas gaitu sākumam būtu augošs Mēness, lai mācības vieglāk padotos un sekmes būtu labākas. Taču šoreiz 1. septembris trāpījies vistukšākajā laikā. «Labāk ar bērnu līdz skolai aiziet 29., 30.augustā, kas gan ir dilstošs Mēness, bet vēl nav sācies problemātiskais dižčiks. Tuvākais pēcaptumsuma laiks skolas sākumam ir 6. un 7. septembris. Tiesa, līdz pat 22. septembrim notikumus diktēs retrogrādais Merkurs, saukts par dižčiku, kas vistiešāk atbild par bērniem un zinībām,» raksta astrologs. Viņa veidotajā portālā Astrologi.lv vēstīts, ka «1. septembris ir taisnīguma un likuma spēka diena, kad stingri jāievēro likums, rituāls, reglaments, ne par soli nedrīkst novirzīties no noteiktas kārtības, jāievēro disciplīna».

No kā piesargāties

Aplūkojot dienas astroloģisko fonu, redzams, ka 1. septembris tiešām ir viena ļoti neganta diena, kad planētas atrodas spriedzīgās kombinācijās. Jābūt uzmanīgiem ar tehniku, jāsargās no medikamentu vai alkohola pārdozēšanas, daudzi darbi var bremzēties. Mazliet vieglāks, bet joprojām gana sarežģīts ir arī 2. septembris. Līdz ar to nākamās nedēļas otro pusi arīdzan vajadzētu pavadīt pēc iespējas mierīgāk. Bet līdz 22. septembrim Merkura dēļ nav vēlams slēgt nopietnus līgumus un uzsākt jaunus, svarīgus darbus. Iespējamas aizķeršanās, neparedzētas situācijas, pārpratumi un problēmas ar tehniku. Tajā pašā laikā var sekmīgi pabeigt darbus, kas iepriekš bremzējušies, vai, piemēram, pārdot lietotu auto.

Klāt astronomiskais rudens

Lielāko daļu septembra Saule atrodas strādīgajā, kārtīgajā un pedantiskajā Jaunavas zodiaka zīmē. Vasara beigusies, un sākas mācību laiks. Jāievāc raža un jāatgriežas noteiktā dzīves ritmā. 22. septembrī plkst. 17.21 Saule nonāks Svaru zīmē un sāksies astronomiskais rudens. Šīs zodiaka zīmes vadmotīvi ir harmonija un sadarbība, skaistums, gaume un elegance. Tomēr Svari ir arī kardinālā zodiaka zīme, kas ļauj pieņemt izsvērtus lēmumus un nemainīt tos apstākļu ietekmē.