Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, dzejas performance un “kāziņas”.

Dzejas performance un meditācija

Publicitātes foto

Ceturtdien, 28. septembrī, no plkst. 19.00 Vārmes pamatskolā norisināsies rakstnieces, redaktores un pētnieces Kristas Annas Belševicas (attēlā) dzejas performance, kurā autore kopā ar skaņu meistaru Tomu Lazdovski vadīs dzejas meditāciju.

Dzejas meditācija ir Kristas Annas Belševicas izveidots koncepts, kas savieno dzejas un skaņu pasauli, emocijas un prātu, dabisko un konstruēto.

Pirms performances tiks apbalvoti konkursa “Daba. Es” uzvarētāji, kas iezīmē dzejas dienu noslēguma pasākumu.

Krista Anna Belševica augusta mēnesi pavadīja Vārmē “Kuldīgas novada rezidences radošajiem autoriem 2023” ietvaros. Rezidence ir projekts, kas dažādu jomu autoriem piedāvā mēnesi pavadīt vienā no Kuldīgas novada pagastiem, tādējādi pievēršot uzmanību vietējās kultūrvides izzināšanai. Autori, esot saiknē ar vietējo vidi un tur rastajiem impulsiem, nododas jaunradei, pēc tam prezentējot rezultātus gan Kuldīgas novada pagastos, gan ārpus tiem.

Krista Anna Belševica ir latviešu dzejniece, pētniece, redaktore un pasākumu kuratore. Dzimusi 1993. gadā Bauskā, studējusi mūziku, literatūru un antropoloģiju, pašlaik strādā Greifsvaldes universitātē, Vācijā par pētnieci un raksta savu doktora darbu par latviešu lasītājiem. Pirmā publikācija Latvijas medijos bija dzejas kopa “Es izsūkšu šo pasauli sausu”, Satori 2016. gadā. Gadu vēlāk viņa nāca klajā arī dzejas krājumu “Medījot dzīvi”. 2021. gadā izdota viņas otrā grāmata, stāstu krājums “Pelēks suns sapņo par zelta zivtiņām”, drīzumā gaidāms arī otrais dzejas krājums “Manifestācijas”. Kristas dzeja tulkota un publicēta angļu, vācu, ķīniešu, somu, lietuviešu un citās valodās.

Ieeja bez maksas.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā