Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Dzelzītis un Bartkevičs, Aniņš un Kļavinskis, Dīcis un Rijnieks, Gupalo un Vilcāns, “Auļi” un Zola Jesus.

Mūsdienīgs un stilīgs melnais humors

Publicitātes foto

Trešdien, 27. septembrī, plkst. 19.00 Dailes teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos britu režisores Eimijas Milbērnas jauniestudējums “Krietnā puiša rituāla nokaušana”.

Režisori Eimiju Milbērnu skatītāji jau iepazinuši, viņa savu meistarību melnā humora komēdijas žanrā apliecināja jau divās Dailes teātra izrādēs - “Izrāde, kas saiet sviestā” un “Īru miroņgalvas”.

Jaunā iestudējuma “Krietnā puiša rituāla nokaušana” pamatā ir mūsdienīga un stilīga dramaturga Denisa Kellija luga, kas nemitīgi uzdod jautājumus par to, kādi motīvi liek mums dzīties pēc panākumiem un ko esam gatavi upurēt, lai iegūtu to, ko iekārojam.

Viņš bija parasts zēns - viņa vecāki nebija ne īpaši labi, ne īpaši slikti. Viņš bija draudzīgs draugiem un iecietīgs pret ienaidniekiem, un iemīlējās meitenēs, kuras ne vienmēr bija tā vērtas. Neviens pat nenojauta, kādi šausminoši panākumi viņu gaida.

Viņa vārds ir Georgs Mastromass, un viņam ir lemts kļūt par vienu no bagātākajiem un ietekmīgākajiem cilvēkiem zemes virsū.

Bet vai ir vērts iemantot visu pasauli, ja pazaudē savu dvēseli?

Dzīve viņam nemitīgi piespēlē liktenīgas izvēles un viņš ikreiz izdara morāli pareizo. Vai viņš tā rīkojas labsirdības vai gļēvulības vadīts? Vai viņš patiesi ir krietns puisis, kas nevienam negrib nodarīt pāri, vai vienkārši gļēvulis, kuram pietrūkst drosmes skarbiem lēmumiem?

Lomās: Lauris Dzelzītis (attēlā), Juris Bartkevičs, Artis Robežnieks, Zane Jančevska, Lauris Subatnieks, Gints Grāvelis, Niklāvs Kurpnieks un Marta Lovisa Jančevska.

Nākamā izrāde: 28. septembrī plkst. 19.00.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā