Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Slavenā Ošo skolnieks. Ir sākusies cita mācību stunda

Samudro saka: «Es gan ieslēdzu, gan izslēdzu savas zināšanas. Man ir sava dzīve, savas problēmas. Ja vēlos kādam palīdzēt, varu komunicēt ar viņu, izmantojot savu pieredzi, bet man nav raksturīgi katru mīļu brīdi analizēt citus. Mans prāts to neizturētu.» © F64

2.lapa

- Šobrīd atsevišķas Eiropas valstis vēlas decentralizāciju, pieprasa atjaunot stingrāku robežkontroli.

- Tagad sākusies cita mācību stunda. Koraļļu krāsa, kas ir iekļauta pagaidām pēdējā aura somas pudelītē, apzīmē integrāciju. Izvēle ir - vai nu šķirsimies, vai paliksim kopā, vai Lielbritānija izstāsies no Eiropas Savienības, vai Šengenas zona tiks saglabāta? Kad sākas kādi notikumi un tiek izveidota jauna krāsu pudelīte, es vienmēr apskatu iepriekšējās. Piemēram, Krievijas un Ukrainas iedzīvotāji apmainījās ar savstarpējiem apvainojumiem un apsūdzībām. Vieni tic vienam, otri - pavisam citam viedoklim. Pudelīte, kas piedzima pirms šā konflikta, saistīta ar propagandu. Arī Latvijā iedzīvotāji var skatīties gan Latvijas, gan Krievijas televīzijas kanālus.

- Var arī BBC.

- Cilvēkiem gribas tikt pie patiesības, bet tad nedrīkst palikt pie viena kanāla. Skatieties desmit kanālus un salīdziniet informāciju! Pat BBC ir savs propagandas virziens. Ziņu kanāli programmē cilvēkus. Katram cilvēkam būtu jāuzņemas vairāk atbildības, nevis jāpaļaujas uz svešu viedokli. Tā ir vēl viena kvalitāte, kas piemīt tirkīza krāsai - konstruktīvas šaubas.

- Vai aura somas pudelīte rodas pirms notikuma kā intuitīvs paredzējums vai arī pēc tam - jau kā reakcija uz notikumu?

- Nevaru precīzi pateikt, jo neesmu tas, kurš tās rada. Mans novērojums liecina, ka tas ir kā eņģelis ar diviem spārniem - tas, kas noticis, un tas, kas notiks. Erceņģeļa Samuela pudelīte - olīvkrāsa un tumšais purpurs - bija saistīta ar konkrētu notikumu - 2001. gada 11. septembri, un nevar teikt, ka tas notika tikai vienā dienā. Bija notikumi, kas turp veda, un tam ir ļoti daudz seku. Piemēram, 2000. gadā parādījās 100. pudelīte. Tas bija jaunās tūkstošgades sākums, un pudelītes dzimšanas diena bija 21. marts - astroloģiskā gada sākums. Varam interpretēt, ka tumšais purpurs šeit simbolizē visu pagātni, visas tūkstošgades noslēgumu. Caurspīdīgā augšējā frakcija savukārt nozīmē jaunu sākumu. Tas ir kā balta tāfele, uz kuras vēl nekas nav uzrakstīts. Gadā top vidēji viena pudelīte. Garākais periods bija pusotrs gads.

- Tas varētu nozīmēt, ka iestājies ilgāks miera periods un pasaulē nekas nenotiek?

- Es teiktu, ka turpinām strādāt ar iepriekšējām enerģijām. Runājām, ka pašlaik ir koraļļu krāsas laiks, bet zaļā un olīvu krāsa dzima tikai dažus mēnešus pirms tās. Pašreizējais aura somas vadītājs Maiks Būts skaidroja, kas notika, kad tapa 94. pudelīte, kam dots erceņģeļa Mihaila nosaukums. Tā saistīta ar miera nodibināšanu procesu Ziemeļīrijā. Ik pa laikam Anglijā sprāga bumbas, un tā notika apmēram 30 gadu. Ap pudelītes tapšanas laiku toreizējais ASV prezidents Bils Klintons ieradās Ziemeļīrijā, un viņa vizīte palīdzēja pavirzīt mierizlīgšanas procesu, bet, lai tas noslēgtos, bija vajadzīgs vēl diezgan ilgs laiks. Tikai pēc 11. septembra notikumiem šie procesi zaudēja savu aktualitāti. Tāds ir viens no maniem pēdējiem novērojumiem. Atgriežoties pie koraļļu krāsas - tās vēstījuma būtība ir par to, ka cilvēki ir atkarīgi cits no cita, notikumi visā pasaulē ir nesaraujami savienoti, lai gan pirmajā brīdī varam neredzēt sākotnējo saiti. Bet kaut kādā līmenī kāds no notikumiem ir saistīts ar pilnīgi visiem pārējiem.

- Kā tā dēvētais tauriņa efekts.

- Precīzs salīdzinājums. Ar pēdējo, pagājušā gada 11. novembrī radīto pudelīti mani novērojumi saistās kā ar vēl vienu stāstu par terorismu. Atceraties uzbrukumu «Charlie Hebdo» un cilvēku reakciju? Viņi reaģēja ar solidaritāti. Viņi devās uz Parīzi, lai izrādītu atbalstu un vienotību. 13. novembrī Parīzē tika veikts terorakts, aura somas pudelīte parādījās 11. novembrī. Mēnesi vēlāk, 12. decembrī, Parīzē notika ANO Klimata pārmaiņu konference, kur piedalījās pārstāvji no visām pasaules valstīm. Viss sasaistījās. Var jautāt, kāds sakars terorismam ar globālajām klimata izmaiņām? Cilvēkus ietekmēja tas, ka viņi atradās šajā pilsētā un, iespējams, aizdomājās par to, ka tas ir liktenīgi. Iespējams, viņi nebūtu piekrituši konferences laikā pieņemtajiem lēmumiem, ja iepriekš Parīzē nebūtu noticis terora akts. (2015. gada 12. decembrī puses panāca jaunu globālu nolīgumu klimata pārmaiņu jomā, lai ierobežotu globālo sasilšanu «būtiski zem» 2 °C robežvērtības - red.) Neizklausās jauki sasaistīt šīs lietas, bet...

- Kāda ir astroloģiskā saistība aura somas pudelītē iepildītajai caurspīdīgajai frakcijai?

- Tā ir saistīta ar Mēnesi. No vienas puses, tas ir pilnmēness, kas atstaro sidrabaino gaismu, no otras, saistība ar Mēness mezgliem.

- Rahu un Ketu?

- Jā. Reizēm astrologiem ir dažāds skatījums uz to, ko simbolizē Rahu un Ketu. Es uzskatu, ka Dienvidu mezgls ir pagātne, Ziemeļu - nākotne. Tad erceņģeļa Metatrona pudelīti, kur apakšā ir tumšais purpurs, bet virs tā - caurspīdīga frakcija, var tulkot tā: raugoties uz pagātnes problēmām, varam izvēlēties labāku nākotnes ceļu.

- Aura somā skaidro, ka katras erceņģeļu pudelītes rašanos pavadīja kāds īpašs notikums uz zemeslodes. Jums gribētu lūgt izstāstīt erceņģeļu saikni ar aura somu arhetipiskā kontekstā. Manuprāt, tas ir mūsdienīgāk.

- Reliģiska nozīme apgrūtina skaidrojumu, jo, piemēram, Austrumos nerunā par erceņģeļiem, bet par budām un bodisatvām. Taču ideja būs līdzīga - runa ir par garīgām būtnēm, kas nes vēsti cilvēcei. Mūsdienīgs veids, kā uz to paraudzīties, vai mans skatījums - tā ir kolektīva enerģija, mācībstunda, kas cilvēcei šobrīd ir jāapgūst. Iespējams, ka varam saskatīt astroloģiskus aspektus, planētu tranzītu ietekmi. Astroloģijā taču pētām, kā notikumi kosmosā ietekmē mūs. Katram erceņģelim ir savs stāsts, tie ir gan kristietības, gan jūdaisma, gan islāma tradīcijās. Daži cilvēki raugās uz erceņģeļiem kā uz garīgām būtnēm, ar kurām mēs varam nodibināt saites, bet tikpat labi uz tiem varam raudzīties kā uz kolektīvās zemapziņas Junga aprakstītiem arhetipiem.

Jā, un korallis saistīts ar arhetipu Hīronu. Sengrieķu mitoloģijā Hīrons bija viens no kentauriem. Kad viņš tika ievainots un viņam bija jādodas pazemes valstībā, nācās zaudēt savu nemirstību. Kad Hīrons iznāca no pazemes valstības, tad kļuva par mirstīgo, par skolotāju cilvēkiem. No vienas puses, redzam ievainojamību, no otras puses, spēju mācīt citus. Mans draugs astrologs saka, ka Hīrons ir visspēcīgākā rēta, un mūsos tas ir ego. Ego rada sajūtu, ka esam atdalīti no Visuma. Tas ir visu mūsu problēmu cēlonis, ka esam atdalīti. Mums ir jāapvienojas.

- Kā to izdarīt, ar ko jāapvienojas? Ar sevi, ar Visumu?

- Viens no veidiem ir ieraudzīt, cik dažādi esam paši. Jāskatās uz savām rētām. Ja esam ievainoti, tad kādēļ guvām ievainojumus. Mēs domājam, ka mūs ievainojis kāds cits, bet, uzmanīgāk paraugoties, redzam, ka tie ir mūsu iekšējie ievainojumi. Domājam: nē, nē, tas neesmu es. Un projicējam to uz kādu citu ārpus mums, vainojam kādu citu. Pieņemsim, ka iekšēji esmu sašķelts. Pats esmu pārliecināts, ka esmu labais puisis. Man nepatīk tie, kas uzspiež savu gribu, aizskar citus, man nepatīk vīrieši, kuri dominē un pakļauj. Taču, ja manī ir valdonīguma potenciāls un es to noliedzu, tad man būs jāatrod kāds cits, kurš izspēlē šo lomu, un es varu sajust, kā viņš nodara man pāri. Ja es turpinu apvainot otru, ka viņš mani sāpina, es nespēšu aizdziedēt savu rētu.

- Līdzīgi kā skatīties spogulī un vainot to par nepatīkamu attēlu.

- Vajag ieraudzīt to, ka es pats visu daru un esmu par to atbildīgs. Pēc tam ir jāsaprot, kāpēc man nepatīk šī sava daļa. Un jāspēj uz šo sevis daļu paraudzīties bez nosodījuma vai vēl labāk - ar mīlestību.

- Grūti būs.

- Augt vispār ir grūti. Izdziedināties nav viegli.

- Ticiet vai ne, bet līdz šim esmu satikusi tikai vienu ļoti harmonisku cilvēku. Sieviete stāstīja par savu laimīgo bērnību. Redzēju, ka pieauguša cilvēka dzīvē viņai nav bērnības traumu, ko labot, lai cilvēcīgi pilnveidotos. Vecāku liktais pamats bērnībā ļauj viņai dzīvot laimīgi un brīvi, nevis visu dzīvi sevi psiholoģiski mīcīt kā mālus. Vismaz Latvijā pastāv uzskats, ka tie, kuri palīdz citiem, vienlaikus risina savas problēmas.

- Jā, tiem, kas strādā kā skolotāji, psihoterapeiti, motivācija ir tāda, kā tu teici - palīdzot citiem, palīdzēt sev. Tad tas vairs nav tikai darbs. Tā ir kaislība, aicinājums. Varam runāt par to, ka mūs vada līdzcietība, bet arī mēs esam cilvēki, mums ir problēmas, grūtības, tāpēc vislabāk varam palīdzēt tam cilvēkam, kuram kādreiz ir bijušas tādas pašas problēmas kā mums. Zināšanas mazliet līdz, bet patiesi palīdz līdzcietības pilnā saikne starp cilvēkiem.

- Empātija. Šobrīd gan daļa sabiedrības uztraucas, ka empātija zūd, pat bērni aug, nespēdami sajust cita sāpes. Vai tāds ir kolektīvās zemapziņas «mesidžs»?

- Iespējams, tāds iespaids radies tāpēc, ka šobrīd notiek strauja tehnoloģiju izaugsme. Mēs daudz laika pavadām internetā, pie telefona, un tas var izraisīt bažas, ka zaudējam cilvēcisko kontaktu. Neviena krāsa nav tikai pozitīva vai negatīva, katras krāsas mācība ir daudzveidīga. Tāpat arī planētas - tās ir dažādas.

Krāsa, ko saistām ar modernajām tehnoloģijām, ir tirkīzs. Tā ir vēsa krāsa. Tirkīzs un korallis ir komplementāras krāsas, un tikko runājām par koralli, kas simbolizē iejūtību. Tirkīzs, ko saistām ar Urānu, aizved mūs uz pretējo pusi - tas var būt ļoti emocionāli vēss, bet pozitīvā puse ir radošums, ģeniālas zināšanas. Urāns nav emocionāli mīlīgākais, toties tā ir progresa planēta. Savukārt Jupiters dod jaunas iespējas un palīdz ātri izaugt. Pārāk strauja izaugsme ir bīstama, un tad jau nāk Saturns un nolaiž lejā no mākoņiem. Saturns nāk ar lielām pārmaiņām. Viņš rīkojas kā arborists, kas apgriež koka zarus, lai jaunā izaugsme būtu spēkpilna. Tas ir Saturna pozitīvais aspekts, un mēs pierodam - jā, tās ir pārmaiņas, un pie tām turēsimies. Un atkal ierodas Urāns, kurš pasaka: nē, arī pie tā nevar turēties. Tev vispār nav pie kā turēties.

- Kā budismā, kur māca, ka nevajag pieķerties.

- To Urāns varētu iemācīt. Urāns ir tas, kurš nosaka tavu ego: es esmu revolucionārs, esmu radošs, esmu ģēnijs.

- Ģēnijs «pēc definīcijas» nav empātisks cilvēks.

- Caur Neptūnu nonākam pie ļoti dziļas empātijas. Plūtons apvieno to visu, planētu simbolizē tumšais purpurs, kas līdzinās melnai krāsai. Jo tajā ir visas krāsas. Pavisam nesen, pagājušajā gadā, mākslīgais pavadonis sasniedza Plūtonu un nofotografēja tā virsmu. Visi bija ļoti pārsteigti, ka Plūtona virsma bija blāva koraļļa krāsā. Mēs gaidījām, ka tas būs tumšs, melns. Bildēs redzama sirds forma. Plūtons nav «atbildīgs» tikai par iznīcību, tas ir arī transformācija un mīlestība.

- Runājot par krāsām un to iedarbību, aura soma piesaista planētas un arhetipu skaidrojumu. Vai tie viens otru papildina?

- Mācām saprast, ka krāsas ir universāli kontakti un kods, kas atklāj noslēpumus jebkurā citā sistēmā. Visuma enerģija pie mums nonāk gaismas formā. Zinām, ka cilvēkam redzamais krāsu spektrs ir tikai neliela daļa no visa spektra. Dzīve ir visaptveroša, pastāv dažādas zināšanu sistēmas, un tajās ir pamatkategorijas. Kad Visumu sadalām kategorijās, varam saprast mazākās tā daļas. Tā rīkojas zinātnieki - lai saprastu kaut ko lielu, tas ir jāsadala sastāvdaļās. Tā mēs iegūstam gaismas sadalījumu pamatkrāsās, un katra no tām reprezentē dažādus zināšanu aspektus visā pasaulē. Astroloģija ir viena zināšanu sistēma, kabala cita. Austrumos pazīstam čakru sistēmu, ķīniešu medicīnā ir meridiānu sistēma. Pieļauju, ka Zivju laikmetā bija dažādas zināšanu sistēmas dažādās pasaules malās un katra no tām radās noteiktas kultūras ietvaros. Galvenokārt caur cilvēku interpretāciju. Jogi Indijā novēroja sevī notiekošo un atklāja čakras. Rietumu astroloģija radās, cilvēkiem vērojot debesu ķermeņus un vienlaikus - norises dzīvē un kā tās ietekmē mūs. Arī tagad mūs ietekmē kolektīvā zemapziņa. Astroloģijā pastāv ļoti daudz intuīcijas vienlaikus ar zinātni. Aura soma ir zināmā mērā līdzīga. Tajā ir gan intuīcija, gan loģika, gan racionāls zināšanu nodošanas veids. Krāsas saistot ar dažādām zināšanu sistēmām, tas palīdz sazināties ar dažādiem cilvēkiem. Vienu interesē astroloģija, citu čakras, numeroloģija vai ājurvēda. Visu varam reducēt uz trim pamatkrāsām, šajā sistēmā runājam par sarkanu, dzeltenu un zilu, kas simbolizē trīs dzīves pamatspēkus - aktīvo, pasīvo un neitrālo. Varam iet vēl dziļāk un teikt, ka šīs krāsas simbolizē atomus, protonus un neitronus. Tā varam analizēt jebko.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā