Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Slavenā Ošo skolnieks. Ir sākusies cita mācību stunda

Samudro saka: «Es gan ieslēdzu, gan izslēdzu savas zināšanas. Man ir sava dzīve, savas problēmas. Ja vēlos kādam palīdzēt, varu komunicēt ar viņu, izmantojot savu pieredzi, bet man nav raksturīgi katru mīļu brīdi analizēt citus. Mans prāts to neizturētu.» © F64

Samudro Prem ir pasaules pilsonis, kurš savā dzimtenē Lielbritānijā iegriežas reti. Astrologs, aura somas skolotājs, psihologs, Ošo terapeits un meditācijas skolotājs, Ošo Enerģijas transformācijas institūta direktors. Sevis meklējumos atrodas kopš 15 gadu vecuma. Vispirms ieguvis zināšanas praksē, vēlāk tās nostiprinājis klasiskā mācību iestādē. «Praktiskās Astroloģijas» saruna ar Samudro ir turpinājums iepriekšējā numura tēmai par aura somu un krāsām, un tomēr ne. Vienā teikumā ir grūti pateikt sarunas kodolu, tomēr mēģināt var. Visi esam savstarpēji saistīti daudz ciešāk nekā, iespējams, paši to vēlētos, jo katrai rīcībai ir sekas. Katrai.

- Jautāšu jums kā astrologam - kā vērtējat pašreizējo situāciju Eiropā?

- Krīze iestājās tāpēc, ka Plūtons gāja tranzītā pāri Eiropas astroloģiskās kartes Saulei. Kā cilvēki piedzimstam vienreiz, bet organizācijas, tajā skaitā valstu savienību, rašanos jeb dzimšanu ietekmē vairāki notikumi. Eiropas Savienības rašanās laikā bija trīs četri notikumi, kas faktiski to izveidoja. Tagad šis tranzīts ir beidzies, bet bija acīm redzami, ka tas saistīts ar eiro krīzi, ar Grieķijas krīzi.

Tas, ka Eiropa joprojām turas kopā, vieš cerības. Nākamais trieciens Eiropai ir referendums par Lielbritānijas izstāšanos, un man šķiet, ka Lielbritānijas horoskopā arī bija Plūtona tranzīts. Mans minējums: iedzīvotāji nobalsos par palikšanu Eiropas Savienībā, jo arī šis tranzīts jau ir beidzies. (Rāda aura somas krāsu pudelīti ar tumšu purpura toni apakšā un piesātināti zaļu virspusē.) Šīs pudelītes rašanās bija ļoti cieši saistīta ar 2001. gada 11. septembri ASV, ar uzbrukumu Dvīņu torņiem. Tajā laikā astrologi novēroja opozīciju starp Saturnu un Plūtonu, kas notiek reizi 35 gados. Aura somā krāsu sasaista ar katru planētu. Saturns ir saistīts ar zaļo un olīvu krāsu, Plūtons - ar tumšu purpura. Abas planētas ir ļoti spēcīgas.

- Krāsas piesātinātas, patīkamas.

- Iespējams, jūs spējat pieņemt Saturna un Plūtona enerģiju. Citam tā var būt pārāk spēcīga, un tad viņš nevēlas akceptēt šīs krāsas. Pudelītei dots erceņģeļa Samuela nosaukums. Tas ir viens no nāves erceņģeļiem. No astroloģijas un taro viedokļa tās ir pārmaiņas.

- Latvijas sabiedrībā dažādi tiek uztverta un vērtēta migrantu krīze. Kā jūs raksturotu situāciju no krāsu viedokļa?

- 2013. gadā sākās migrantu krīze, un tolaik radītā aura somas pudelīte uz to norāda. Tajā ietvertā zaļā krāsa uzdod jautājumu par telpu un robežām. Lielais jautājums ir: vai mēs atveram robežas un integrējam bēgļus vai sakām - tā ir mana valsts?

- Jautājums arī par iekšējām robežām sevī, jo cilvēkiem bail.

- Politiķe, kas runāja par labu bēgļiem, bija Angela Merkele. Viņa ir nākusi no Austrumvācijas un zina, ko nozīmē integrēties. Manuprāt, tad, kad viņa par šo jautājumu uzstājās pirmoreiz, Merkelei bija apģērbs olīvzaļā krāsā. Olīvu krāsas nosaukums aura somā ir «sieviešu līderības krāsa». Un Merkele ir spēcīgākā politiķe pasaulē, Eiropā - noteikti. Merkele pārstāv cilvēkus, kas tic apvienības vai tilta konceptam.

Taču otra olīvzaļās krāsas daļa saka: šī ir mana telpa. To var saistīt ar islāma teroristiem, jo terorisms ir slēpta, maskēta agresija. Kamuflāžas apģērbu valkā kareivji, lai saplūstu ar apkārtējo vidi. Tāds ir mūsdienu karš. Tas ir kā tilts, kur katrā pusē stāv pa cilvēkam un neviens negrib iet pāri, bet rāda viens uz otru ar pirkstu un apvaino: man ir pareizā reliģija, bet tev - nepareizā. Tas rada robežas, bet robežas rada ar karu. Pašlaik arvien vairāk cilvēku jautā, vai ir vajadzīgas valstis un robežas, jo reliģijas un valstis izraisa karus. Varbūt varam veidot savienību, kurā nav valstu? Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ tika radīta Eiropas Savienība.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā