Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Jūras ērgļu ligzdā Durbē šogad izdēta pirmā ola

© Ekrānuzņēmums/tiešraide

Par spīti pagājušā gada dramatiskajiem notikumiem, jūras ērgļu ligzdā Durbē atgriezusies dzīvība. Jūras ērģļu mātīte izdējusi pirmo olu.

Kopš 2017. gada marta šajā ligzdā uzturējās jūras ērgļu pāris, kam ligzdas vērotāji devuši vārdus Milda un Raimis.Taču pērn brīdī, kad Milda bija uzsākusi perēšanu, Raimis pēkšņi pazuda. Mildai nācās iztikt vienai un viss beidzās traģiski. Putnēni gan izšķīlās, bet aizgāja bojā. Par šiem pērnā gada pavasara traģiskajiem notikumiem var izlasīt šeit:Traģēdija Durbē satricināja jūras ērgļu ligzdas vērotājus visā pasaulē

Pērn Milda sadraudzējās ar jūras ērgļu tēviņu, kuru ligzdas vērotāji bija nosaukuši K kungu, ar kuru kopā Milda visu rudeni pielaboja ligzdu. 18. februārī K kungs, gluži kā Raimis pērn, ligzdā neatgriezās. Šobrīd Mildai ir uzradies jauns kavalieris - S kungs, taču galvenais jautājums ir, vai viņš rūpēsies par Mildu, kamēr tā perē.

Durbes ligzda tiek vērota tiešraidē jau kopš 2015. gada. Ligzdā notiekošo iespējams komentēt Dabasdati.lv forumā latviešu valodā un Looduskalender.ee forumā angļu valodā.