Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Uzzini, kuras ir Latvijas bagātākās sievietes

© Publicitātes foto

2.lapa

Bagātāko sieviešu TOP 3

Latvijas bagātāko sieviešu TOP 3 pirmajā vietā ierindojas degvielas uzpildes staciju tīkla "Viada" vienīgā īpašniece Alevtīna Moroza (20 miljoni eiro), kura miljonāru sarakstā jau ir vairāk nekā 10 gadus, taču bagātākās sievietes godu bauda pirmo reizi. Par spīti starptautisko zīmolu dominancei degvielas tirgū, viņa ir spējusi ne vien noturēt, bet pat vairot savu īpašumu vērtību.

Otro vietu turīgāko sieviešu topā ieņem Latgales puses uzņēmēja, nekustamā īpašuma attīstīšanas un pārvaldīšanas uzņēmuma "Marno J" lielākā īpašniece Jeļena Sagateljana (14 miljoni eiro). Par spīti nedienām ar viņas uzņēmumam piederošo Jelgavas tirdzniecības centru Pilsētas pasāža, kur tika konstatēti nopietni būvkonstrukciju defekti, Jeļena Sagateljana sarakstā ir pakāpusies uz 2. vietu.

Topa trešo vietu ieņem bāru, restorānu un viesnīcu aprīkojuma tirgotāja "SIA Gemoss" vienīgā īpašniece Ieva Treija (11 miljoni eiro), kura turpina audzēt savu biznesa impēriju, piemēram, pērn atverot veikalu un noliktavu Liepājā. Tādējādi arī īpašumu vērtība ir augusi un vieta šāgada sarakstā - augstāka nekā pērn. Ievai Treijai pieder arī SIA Umeko un 50 % SIA Andrito Coffee Roastery.