Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Internetā parodē "Vienotības" reklāmu ar Dombrovski un Urbanoviču

© jenotiba.lv

Turpinoties priekšvēlēšanu cīņai, internetā parādījusies mājaslapa Jenotiba.lv, kurā tiek piedāvāta iespēja balsot par diviem iespējamiem premjera amata kandidātiem – Valdi Dombrovski no "Vienotības" un humora šova varoni Andrjušeņku.

Lapā jenotiba.lv norādīts, ka "Vienotības" vērtības ir: atņemt pensionāriem pēdējo, atdot valsti verdzībā Starptautiskajam valūtas fondam, iznīcināt Latvijas uzņēmējus un nogriezt algas. Tādēļ anonīmie lapas autori labāk piedāvā balsot par komiķi.

Jau ziņots, ka partiju apvienība "Vienotība" augustā sākusi aptauju "Izvēlies savu Ministru prezidentu!", kurā tiek salīdzinātas "Vienotības" premjera amata kandidāta Valda Dombrovska un "Saskaņas centra" līdera Jāņa Urbanoviča izredzes veidot valdību pēc 10.Saeimas vēlēšanām. Patlaban balsojumā izteikts līderis ir komiķis Andrjušeņka.

Lai aptaujas dalībniekiem būtu vieglāk izdarīt izvēli, ir izveidota tabula, kurā tiek salīdzināti Dombrovska un Urbanoviča viedokļi vairākos Latvijai svarīgos jautājumos. Tabulā tiek iezīmēts visai nepievilcīgs SC līdera Urbanoviča politiskais portrets, apgalvojot, ka Urbanoviča politiskās aktualitātes ir "Biškeka un streiki", ka viņš neatbalsta Latvijas dalību NATO, toties ir par "Kargina un Krasovicka Pareksiem" un enerģētisko atkarību no Krievijas.