Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Viedokļi

Spēka demonstrācija

© f64

Valdošo neatlaidīgā un stūrgalvīgā vēlēšanās par niecīgu summu pārdot banku Citadele liecina par sabiedrības viedokļa pilnīgu ignorēšanu. Parasti mūsu sabiedrība aktīvi nereaģē uz valdības darbību, bet šoreiz tiek izrādīta nevēlēšanās samierināties ar pilnīgo bezatbildību, uzskatot minēto pārdošanu par valstij kaitīgu un zaudējumus nesošu.

Tā ir tiesa. Tikko Swedbanka un Sebbanka, atteikamās piedalīties jauno ģimeņu atbalsta programmā sakarā ar Saeimas pieņemto "nolikto atslēgu" likumu, nodemonstrēja, ka viņu mērķis mūsu zemē ir viens - peļna un tikai. Jā, to var saprast - viņiem savas intereses. Bet mums jābūt mūsu interesēm - mūsu valsts un sabiedrības interesēm.

Banka Citadele tiek pārdota, lai gan to varētu attīstīt un izmantot sabiedrības interesēs. Nekas netraucē bankai Citadele sniegt pakalpojumus iedzīvotājiem, t. sk. arī grūtāk pieejamās vietās, par zemākiem tarifiem nekā Swedbanka un Sebbanka. Tā izveidotos īsta konkurence.

Mūsu valdība, pašu rokām iznīcinājusi valsts bankas: Krājbanku, Hipotēku un Zemes banku, radīja ideālus apstākļus ārzemju bankām - monopolapstākļus, un tās diktē, aplaupot iedzīvotājus.

Kāpēc tas ir tā? Kas pie tā vainīgs? Bez šaubām, tie, kuri šodien pārvalda valsti.

Ārzemju bankas par velti lieto visus mūsu iedzīvotāju naudas uzkrājumus tekošo kontu un norēķinu kontu veidā.

Valsts varētu to izmantot un neņemt aizdevumus ar procentiem. Ja vēl pievienotu depozīta naudu!

Vai tā ir muļķība, valdošo zināšanu trūkums jeb korupcija?

Katrā gadījumā tas ir šausmīgi.

Sabiedrībai jāaktivizējas, jāietekmē varas rīcība, kā citās Eiropas valstīs.

Šajās vēlēšanās, 4. oktobrī tas skaidri jāparāda, neievēlot atkal šodienas vadītājus. Jāpierāda, ka mēs neesam vienaldzīgi cilvēki, ka šī ir mūsu valsts un mums rūp tās liktenis.