Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Viedokļi

Melošanas māksla bez robežām

Rīdzinieka kartes plānotās atlaides ir tik noslēpumainas un vienlaikus mistiskas, ka paši domnieki nezina un arī pats N.Ušakovs skaidri nevar pateikt - kad un kur tādas būs pieejamas un izmantojamas. Trešdien N.Ušakovs piesolīja Rīdzinieka kartes turētājiem atlaides pilsētas slimnīcās, dzemdību namā un poliklīnikās. Taču nevarēja paskaidrot, no kādiem finanšu līdzekļiem pakalpojuma sniedzējiem tiks segtas atlaižu izmaksas.

Kamēr vairāki aktīvie twitter lietotāji atklāti izsmēja šo ziņu, Rīgas Dzemdību nams savā twitter kontā norādīja, ka dzemdību pakalpojumi Rīgas Dzemdību namā ir bez maksas un tā arī palikšot. Savukārt „Māmiņu klubs” uzsvēra, ka dzemdības nav luksuss vai izvēles pakalpojums un visiem ir tiesības uz vienādu un labu aprūpi. Tas apliecina N.Ušakova nekompetenci jautājumos, par ko pats runā un ierosina, un pierāda, ka tiek mēģināts visiem iespējamiem līdzekļiem attaisnot Rīdzinieka kartes ieviešanu.

Starp citu, runājot par iespējamiem līdzekļiem – vakardien atklāju, ka „Rīgas satiksme” apmāna tos, kas elektroniski piesakās atjaunot personalizēto e-talonu, kam beidzies derīguma termiņš, viltīgi „piedāvājot” viņiem tikai vienu opciju – saņemt Rīdzinieka karti. „Rīgas satiksmes” mājas lapā, izvēloties sadaļu „E-talona derīguma termiņš”, parādās iespējai „Kā apmainīt e-talonu” un aicinājums „Aizpildiet pieteikumu e-talona saņemšanai”. Pēc savienojuma ar banku un datu apmaiņu parādās iespēja aizpildīt „Pieteikumu e-talona saņemšanai”. Taču uzmanību (!) – piesakoties personalizētā e-talona saņemšanai, jūs patiesībā piesakāties Rīdzinieka kartei. Iesnieguma nosaukums neatbilst tā saturam! Sistēma maina jūsu izvēli un maziem burtiem pieteikuma labajā pusē parādās informācija, ka patiesībā jūs piesakāties Rīdzinieka kartei.

Tie, kuri parasti nelasa mazus burtus un nepievērš uzmanību katrai teksta rindiņai, vai arī tie, kuriem patiesībā nav laika zvanīt un meklēt atbildi, kāpēc sistēma ir mainījusi viņu izvēli no e-talona uz Rīdzinieka karti, kļūst par Ušakova statistikas datiem, kurus vēlāk izmantos runā par to, cik daudz cilvēku ir saņēmuši Rīdzinieka kartes, jo atzinuši tās par labām un vajadzīgām.

Savukārt tie, kuri lasa mazus burtus un pievērš uzmanību katrai teksta rindiņai, piezvanot uz bezmaksas „Rīgas satiksmes” informatīvo tālruni, tāapat netiks skaidrībā ar šo situāciju, jo operatori par to vien rausta plecus neziņā.

Līdz ar to ir jāsaka, ka N.Ušakovs mēģina attaisnot Rīdzinieka kartes ieviešanu ne tikai visiem iespējamiem līdzekļiem, bet arī nelikumīgiem – krāpnieciskiem, negodīgiem un melīgiem. Taču, atceroties visu Rīdzinieka kartes ieviešanas stāstu, kās sākās ar diskriminējošo Rīgas domes saistošo noteikumu pieņemšanu, kuri netika publicēti, tāpat kā netika publicēts Rīgas domes viedoklis par VARAM negatīvo atzinumu, tas neizbrīna. N.Ušakovs demonstrē melošanas mākslu bez robežām.

Gada sākumā VARAM uzdevumā Valsts kontrole solījās veikt operatīvo revīziju Rīgas satiksmē, lai noskaidrotu e-talonu pašizmaksu. Revīzijas rezultāti bija gaidāmi aprīlī. Šobrīd tuvojas maija beigas, revīzijas rezultāti vēl nav paziņoti. Ar nepacietību tos gaidu.