Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Viedokļi

No darbībām, kas vērstas pret labdarības fondu "Labdaris.lv", cieš slimi bērni

Naidīgi noskaņotu spēku prettiesiskās darbības pret labdarības fondu Labdaris.lv ir zināmas daudziem Latvijas iedzīvotajiem. Šo spēku prettiesisko darbību rezultātā cieš slimi bērni un fonda palīdzības lūdzēji. Ja situācija un attieksme pret fondu no sabiedrības puses nemainīsies, tad notiks traģēdija, ziņo Informāciju sagatavoja Dita Vinovska, Labdarības fonda "Labdaris.lv" Žurnālistikas daļas pārstāve.

Fonds Labdaris.lv profesionāli un godīgi strādā jau daudzus gadus. Tas ir sniedzis palīdzību simtiem cilvēku, kuriem tas ir bijis pēdējais salmiņš. Desmitiem cilvēku vārda vistiešākajā nozīmē ir izglābta dzīvība. Visu šo fonda darbības laiku netika konstatēts neviens pārkāpums vai nelikumīga darbība no kontrolējošo iestāžu puses. Un visas izteiktās pretenzijas vai apvainojumi pret fondu Labdaris.lv bija izrādījušies melīgi un nepamatoti.

Taču šobrīd fonda un tā tēla iznīcināšanas process no naidīgi noskaņoto spēku puses ir aizgājis pārāk tālu. Trieciens tieši skar slimus bērnus un palīdzības lūdzējus.

"Mēs vairākkārt brīdinājām tos, kuri kaitē fondam, ka viņu trieciens nāk galvenokārt par ļaunu slimiem bērniem, bet mūsu vārdos neviens neieklausījās. Mūsu fondā neviens negūst nekādu labumu no ziedojumiem. Un tātad kaitējot fondam Labdaris.lv, tiek kaitēts tikai un vienīgi slimiem bērniem un tiem, kas meklē pie mums palīdzību un atbalstu," - stāsta fonda dibinātājs Aleksandrs Čistovs.

Pēc tam, kad pērnā gada nogalē medijus pāršalca negatīvas ziņas par fondu, Labdaris.lv nebija iespējams pietiekami ātri savākt līdzekļus kādas sievietes ārstēšanai. Sieviete nomira. Cilvēki ziņas nepārbaudīja, ticēja tam, ko viņiem saka. Nekādi pierādījumi ziņu patiesumam joprojām nav publicēti, bet ziedojumi fondam ir ievērojami mazinājušies. Cilvēks ir miris. To, vai šis stāsts varēja beigties citādi, mēs nekad neuzzināsim.

Labdarības fonda panākumi darbā ir atkarīgi no tā sabiedriskā tēla un sabiedrības uzticības kredīta. Un Labdaris.lv nekad vēl nav apzināti pievīlis nevienu attiecībā uz sava darba profesionalitāti. Taču naidīgi noskaņotie spēki, kuru mērķis ir iznīcināt fondu Labdaris.lv, nepatiesi apmelo un nomelno fonda tēlu un uzticību sabiedrības un partneru acīs, kas liek fondam tērēt papildu spēkus un laiku apvainojumu apgāšanai un uzticības atjaunošanai. Tādu notikumu rezultātā ziedojumu apjomi samazinās, un slimi bērni nevar saņemt palīdzību pietiekamā apjomā un laicīgi.

Vienīgais, kas var glābt slimus bērnus, par kuriem rūpējas fonds, no iespējamā bēdīgā iznākuma un pasargāt no traģēdijas, ir visiem kopā pārstāt ticēt baumām un nepierādītai nomelnojošai informācijai pret Labdaris.lv.

Ir svarīgi paturēt prātā, ka fonds vai cilvēks var tikt uzskatīts par vainīgu tikai pēc tiesas lēmuma. Viss pārējais ir izdoma, meli un manipulēšana ar informāciju.

Ja jums ir šaubas par fonda godīgumu, apmeklējiet www.labdaris.lv/news un aplūkojiet simtiem pierādījumu tam, cik godīgi un profesionāli strādā fonds Labdaris.lv. Ja jūs domājat, ka pretenzijas un apvainojumi pret fondu ir patiesi, tad pamēģiniet atrast kaut vienu faktisku pierādījumu kādam no pārmetumiem, kas tiek vērsti pret fondu. Un jūs neatradīsiet neko sliktu, toties atklāsiet, cik daudz labu un cēlu darbu ir paveicis fonds Labdaris.lv Latvijas iedzīvotāju labā.

Dažreiz katra novilcinātā stunda var maksāt dzīvību, un vēl sāpīgāk ir noskatīties, kā cerību izglābt dzīvību slimam cilvēkam atņem ar tukšiem apvainojumiem un apzinātu kaitēšanu tie, kam traucē fonda godīgais darbs.

"Es jau sen negaidu pateicību par mūsu godīgo un smago darbu. Bet es ļoti lūdzu katru Latvijas iedzīvotāju, kam ir jelkāda taisnīguma izjūta: nepametiet mūsu slimos bērnus nelaimē. Neļaujiet ļauniem spēkiem nomelnot labu cilvēku labos darbus, jo šie cilvēki patiesi tic tam, ko dara, un ir veltījuši savas dzīves nelaimē nonākušo glābšanai,” - pie Latvijas tautas vēršas Aleksandrs Čistovs. “Šobrīd nepatiesas negatīvas informācijas dēļ fonda darbība ir praktiski bloķēta. Desmitiem slimu bērnu nevar saņemt palīdzību pietiekošā apjomā. Mēs pieliekam visas pūles, lai glābtu mūsu bērnus, bet bez jūsu atbalsta mums tas neizdosies. Un ja jūs nepalīdzēsiet mums, tad var notikt ļaunākais."

Lai palīdzētu slimiem bērniem un citiem nelaimē nonākušajiem, ir jāizdara vien šādi soļi:

1.Atveriet lapu www.labdaris.lv

2.Izvēlieties, kam vēlaties sniegt nepieciešamo palīdzību

3.Ziedojiet droši un vienkārši ar jūsu maksājumu karti no jebkuras bankas (sistēma ir aizsargāta ar starptautisku drošības sertifikātu)

4.Zvaniet uz ziedojumu tālruņiem:

Palīdzība veselības problēmu gadījumā - 90006881 (ziedojums - 1,42 EUR), 90006771 (ziedojums - 7,11 EUR);

Palīdzība dzīvniekiem un patversmēm - 90006080 (ziedojums - 1,42 EUR);

Palīdzība sociāli neaizsargātiem - 90006787 (ziedojums - 1,42 EUR);

Palīdzība traģēdiju un katastrofu upuriem - 90006989 (ziedojums - 1,42 EUR);

Starptautiskās palīdzības fonds - 90006782 (ziedojums - 1,42 EUR).

Lai palīdzētu atjaunot taisnīgumu un fonda Labdaris.lv labo vārdu, jūs varat:

1.Dalīties ar šo rakstu ar saviem draugiem un paziņām

2.Rūpīgi izpētīt atskaites par labiem paveiktajiem darbiem un fonda darba rezultātiem šeit: www.labdaris.lv/news

3.Nepieļaut nekādas negatīvas izpausmes pret fondu Labdaris.lv, ja tam nav oficiālu uzraugošo iestāžu vai tiesu lēmumu.

Izglābsim mūsu slimos bērniņus kopā! Jūs esat viņu pēdējā cerība!