Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Kādas traumas visbiežāk tika iegūtas svētku laikā?

© pexels.com

Lai arī jaunā gada sagaidīšanas svinības valstī kopumā aizritējušas mierīgi, bez lielākiem vai mazākiem negadījumiem garajās brīvdienās nav izdevies izvairīties, un lielākoties gūtas kritienu izraisītas traumas, informē apdrošinātāja "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) pārstāvji.

BTA nedēļas laikā kopš Ziemassvētkiem saņēmusi gandrīz 100 atlīdzības pieteikumus no klientiem.

Apdrošinātāja pārstāvji norāda, ka lielākā daļa savainojumu gūti sadzīviskās, ikdienišķās situācijās. Daļa cietušo paslīdējuši uz apledojušām ietvēm vai kāpnēm un guvuši nopietnus sasitumus vai kaulu lūzumus.

Traumas izraisījusi arī aizķeršanās aiz priekšmetiem, piemēram, gultas kāja paša mājās vai ietriekšanās mēbelēs neuzmanības dēļ. Tā, piemēram, kāds cietušais, ejot pirtī, paslīdēja un uzkrita saunas akmeņu krāsns metāla režģim. Cietušais pārsita galvu, gūstot dziļu brūci, un pazaudēja samaņu, turklāt kritienā vēl savainoja pirkstu un iedzīvojās vairākos nobrāzumos.

Vēl kādam apdrošinātajam nelāgi iesācies viss svētku periods, jo savainojums gūts telpu dekorēšanas brīdī, atsitot galvu pret metāla trubu un pārsitot pieri.

Neiztika arī bez pavisam ierastu situāciju pāraugšanā nepatīkamos pārdzīvojumos. Divi cietušie applaucējās ar verdošu ūdeni, gatavojot ēdienu.

Jau ierasti statistikā savu artavu deva sports - kā ziemas, tā iekštelpu treniņi. Vairāki cietušie guva savainojumus slēpojot, bet citiem sāpīgi beidzās basketbola un futbola treniņi sporta zālē.