Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Slavenības, kuras cenšas savienot māmiņas un darba pienākumus

© Scanpix

Slavenības, darbs, pienākumi, bērni. To visu nav viegli apvienot, tomēr jaunākā tendence apliecina, ka aizvien vairāk prominentu personību paralēli darbam un sabiedriskajiem pienākumiem atrod laiku bērnu audzināšanai.

Daudzas zvaigznes pirmajā vietā izvirzījušas ģimenes laimi un labklājību, nebūt neizslēdzot karjeras tālākas veidošanas iespēju.

Luksusa bērni. Mazas jaunkundzītes un mazi jaunskungi, kuriem netrūkst nekā – viņiem ir palaimējies piedzimt slavenu aktieru, mūziķu, modeļu vai prinču un princešu ģimenēs. Taču bērni ir un paliek bērni, atšķirība ir tikai tā, ka slavenību atvasītes aug citos apstākļos, dažkārt mēdz sacīt, ka bērnība paiet «zelta krātiņā», kas nozīmē – šķirti no citiem vienaudžiem. Šādās ģimenēs parasti jaunajiem vecākiem pie sāniem ir vesela palīgu armija, kas rūpējas par bērniem, vecākiem, mājsaimniecību un visu pārējo sadzīvi. Tomēr, par spīti visiem šiem patīkamajiem priekšnoteikumiem, bērniņa ierašanās pasaulē arī slavenībām ir liels notikums, kas ievērojami izmaina viņu ikdienas dzīvi un ritmu. Dažkārt jaunās māmiņas pat ieplāno nelielu pārtraukumu darbā, lai vismaz pirmos mēnešus pabūtu kopā ar savu mazulīti.

Uma Tūrmane: nedaudz pastrādās un atkal būs māmiņa

Holivudas kinozvaigzne Uma Tūrmane atzīst, ka ar lielāko prieku baudījusi kopā būšanas laiku ar savu meitiņu Lunu, kurai šobrīd ir deviņi mēneši. Viņai esot bijis daudz laika grāmatu lasīšanai, turklāt priekšroku devusi skandināvu kriminālromāniem. Tiesa, pēdējo gadu laikā aktrise reti bija redzama uz lielajiem ekrāniem – bērnu dēļ esot retāk filmējusies. «Kopš meitiņa Maija pirms septiņiem gadiem sāka savas skolas gaitas, esmu tiešām vairāk koncentrējusies savai privātajai dzīvei – ar visām no tā izrietošajām priekšrocībām un arī trūkumiem,» vācu izdevumam «Gala» sacīja aktrise. Tūrmane neslēpj, ka esot paspējusi noilgoties pēc darba un tāpēc tagad sākot pētīt scenārijus, lai izlemtu, ar kuru filmu sākt. «Šobrīd es lasu trīs dažādus scenārijus un man ir jāizlemj, ar kuru filmu atsākšu savu karjeru.» Intervijā aktrise gan atzīst, ka mājsaimnieces rūpes viņu nav nogurdinājušas un ka viņa labprāt gatavojot ēst, strādājot dārzā un, protams, pavadot daudz laika kopā ar saviem bērniem. «Taču dzīvē ir nepieciešams noteikts darba un dzīves līdzsvars, un pēdējā laikā man tāda nebija. Pirms deviņiem mēnešiem pasaulē nāca viņas trešais bērniņš, kuram aktrise un bērniņa tēvs Arpads Busons devuši piecus vārdus – Rozalinda Aruša Arkadīna Altaluna Florensa Tūrmane-Busona jeb vienkārši Luna. 42 gadus vecajai Umai Tūrmanei ir 14 gadus veca meita Maija un desmit gadu vecs dēls Levons no iepriekšējām attiecībām ar aktieri Ītanu Houku.

Uma Tūrmane ir pārliecināta, ka beidzot ir pienācis īstais laiks atkal pievērsties karjerai. «Ja bērniņš ir tik mazs, viņu var brīnišķīgi ņemt līdzi uz uzņemšanas laukumu. Bet lielie bērni ir tik neatkarīgi, ka es ar mierīgu sirdi varu atkal strādāt.» Meitiņai Maijai ir jau četrpadsmit gadu, un pirmo reizi māmiņa ir viņai atļāvusi doties kopā ar viņu uz publisku pasākumu. Līdz šim Tūrmane bija centusies viņu pasargāt no sabiedrības uzmanības. «Viņa jau piecus gadus man lūdzas, lai es viņu kādreiz paņemot kaut kur līdzi. Es nevēlos savus bērnus pakļaut vispārīgai uzmanībai, bet viņa ir tik ļoti laba skolniece, tādēļ vēlos viņu iepriecināt. Viņa ir pusaudze un vēlas priecāties.» Aktrisei ir izstrādāts arī savs privātās dzīves un karjeras plāns: «Tagad manā rīcībā būs daži gadi, kuru laikā es vairāk varēšu pievērsties sev. Līdz brīdim, kad Luna sāks iet skolā.» Pēc tam viņa atkal būšot vairs tikai un vienīgi māmiņa.

Eva Hercigova – trīs dēlu māmiņa

Čehu supermodele Eva Hercigova laidusi pasaulē veselu un brašu puisēnu, kuram dots vārds Edvards. Mazulītis ir Hercigovas un viņas drauga Gregorio Mansijas trešais kopīgais bērns. Pārim jau ir divi dēli: piecus gadus vecais Džordžs un divus gadus vecais Filips. Kādā no intervijām modele atzina: «Būt par mammu – tas ir grūts darbs, taču tas ir labākais, kas ir uz pasaules. Katru dienu notiek kaut kas jauns un aizraujošs.»

Izdevuma «Daily Mail» decembra numurā modele pastāstīja, cik sarežģīti esot grūtniecības laikā rūpēties par abiem dēliem. Jau pēc pirmā dēliņa piedzimšanas Hercigova sapratusi, ka grūti savienot karjeru un bērna audzināšanu, tādēļ pieņēmusi darbā auklīti. «Sākumā es gribēju iztikt bez auklītes un visu darīt tikai pati saviem spēkiem,» intervijā izdevumam «Elle» stāstīja modele. «Tomēr labākais ieteikums, kādu vien es var dot, ir – izmantojiet atbalstu, ļaujiet sev palīdzēt. Es domāju, ka mana karjera ļoti labvēlīgi ietekmējusi mūsu attiecības – darbs dod man gandarījumu, un tas ir bonuss manam dēlam.»

Dešanela audzina dēlu par vegānu

Seriāla «Nozieguma skelets» zvaigzne Emīlija Dešanela un viņas vīrs Deivids Hornsbijs audzina pusotru gadu vecu dēliņu Henriju. Dešanela ir slavena ne tikai kā aktrise, bet arī kā absolūti pārliecināta vegāne, turklāt šādā veidā audzina arī dēliņu. Māmiņa un tētis kopā ar dēliņu Henriju iecienījuši veģetāriešu restorānu Losandželosā «Crossroads». Tiesa, šādi kopīgi pasākumi mazajai ģimenītei nav tik bieži, jo aktrise atzīst, ka «ir neticami sarežģīti apvienot darbu un bērna audzināšanu». Protams, viņa visiem spēkiem cenšas būt savam bērnam vislabākā māmiņa pasaulē. Aktrise ir pārliecināta, ka labākais veids, kā to izdarīt, ir audzināt un pieradināt dēlu pie uztura, kurā nav gaļas produktu. «Mēs audzinām Henriju par veģetārieti. Viņš tā arī pamatā dzīvos – kā vegāns, taču viņam būs vienmēr tiesības paust savu viedokli. Tiesa, mēs viņam vienmēr būsim gatavi paskaidrot, kāpēc mēs esam izvēlējušies šādu uzturu.» Jāatzīmē, ka Dešanelas vīrs nemaz nav tik pārliecināts vegāns un viņa ēdienkarte nebūt nesastāv no simtprocentīgi veģetāra uztura. Tomēr viņš labprāt dodas kopā ar sievu un dēlu uz «Crossroads» restorānu, jo ēdiens tur tiešām esot brīnišķīgs.

«Bīstamā mājsaimniece» bauda vēlīnu mātes laimi

Marcia-cross_Eden_Savannah.jpg 2013. gada 7. maijs. Mārsija Krosa kopā ar meitiņām Īdenu un Savannu nolēmušas iepirkties Santa Monikā.

Tieši pirms trīs gadiem seriāla «Bīstamās mājsaimnieces» zvaigzne Mārsija Krosa pirmo reizi kļuva par māmiņu, turklāt uzreiz dvīnītēm Īdenai un Savannai. Grūtniecība aktrisei noritēja ļoti smagi, un pēdējos mēnešus viņai bija nepieciešams absolūts miers un gultas režīms. Taču aktrise visus sarežģījumus uztvēra ar humoru un atvēlēja savu dzīvojamo istabu pat seriāla filmēšanas vajadzībām. Mazulītes pilnībā pārvērtušas Mārsijas un viņas vīra Toma Mahoneja dzīvi. Krosa: «Esmu neprātīgi laimīga. Tas ir pat biedējoši būt tik ļoti laimīgai. Dzīve ir tik bīstama, ka es katru dienu uztveru kā dāvanu.»

Mārsija sākumā nav spējusi no meitiņām šķirties ne uz brīdi, tādēļ ņēma viņas līdzi uz filmēšanas laukumu. Aktrise atzīst, ka tas nav vienkārši – apvienot mātes lomu un darbu. Uzņemšanas laukumā viņai steidza palīdzēt kolēģes, kuras parasti sarīkojušas lielāku jezgu un spiegšanu par pašiem bērniem. Visi gribējuši mazulītes apmīļot, paauklēt un palutināt.

Mārsija Krosa izdzīvo vēlīnu mātes laimi. Aktrise neslēpj, ka bija jau gandrīz zaudējusi cerības satikt savu īsto vīrieti un dzemdēt tādā vecumā bērnus. Viņa bija pat interesējusies par adopciju. Un tad liktenis piespēlēja kādu nejaušu tikšanos, kas izmainīja Mārsijas tālāko dzīvi. Puķu veikalā viņa satika vīrieti, kurš pirka ziedu pušķi citai sievietei. Mārsija iedeva viņam zīmīti ar savu telefona numuru gadījumam, ja viņam pēkšņi izjūk attiecības ar to otru sievieti. Pēc dažām nedēļām tiešām atskanējis telefona zvans, un zvanītājs bija neviens cits kā Toms Mahonejs. 2006. gada jūnijā viņi teica viens otram jāvārdu.

Par Krosu var teikt, ka viņa ir kā labs, nobriedis vīns, kas ar katru gadu kļūst iekārojamāks. Mātes loma ir nākusi par labu gan viņas pašapziņai, gan izskatam. Izdevums «OK» izveidojis sieviešu topu, kuras ar gadiem kļūst skaistākas, ierindojot Krosu pirmajā piecniekā.

Sjenna Millere atguvusi plakanu vēderu

Jaunā un apburošā aktrise Sjenna Millere par māmiņu kļuva pērn jūlijā. Millere un viņas draugs Toms Stēridžs savai meitiņai devuši vārdu Mārlova Otolīna Leinga Stēridža. Jāatzīmē, ka pāris nav precējies, jo Millere bija pārdzīvojusi nepatīkamus brīžus ar savu iepriekšējo līgavaini britu aktieri Džūdu Lovu, kurš, kā vēlāk izrādījās, bija krāpis savu līgavu ar savu bērnu auklīti. Deviņus mēnešus pēc bērniņa dzimšanas jaunā māmiņa Millere atguvusi perfektu fizisko formu un redzēta, pastaigājoties pa Ņujorkas ielām piegulošos džinsos ar pazeminātu jostas vietas daļu un topiņu, kas atsedz vēderu.

Pink – bērns ienesis līdzsvaru dziedātājas dzīvē

2011. gada pašā vasaras plaukumā savu pirmdzimto sagaidīja amerikāņu dziedātāja Pink. Meitiņa Vilova Seidža Hārta dienas gaismu ieraudzīja 2. jūnijā. Kopš tās dienas viņa ieņem galveno vietu Pink dzīvē. Savu prieku viņa un viņas vīrs Kerijs Hārts tūdaļ pauda sociālajā tīklā «Twitter»: «Mēs esam ekstāzē, sagaidot mūsu jauno, brīnišķīgo, veselīgo un laimīgo mazulīti Vilovu Seidžu Hārtu. Viņa ir lieliska, tāpat kā viņas tētis,» toreiz bija teikts Pink ziņojumā.

Mazulis dziedātājas dzīvē ienesa lielas pārvērtības, un, atklāti sakot, retais bija rēķinājies ar to, ka skandalozā amerikāņu popzvaigzne sadūšosies pasaulē laist bērnu – Pink bija slavena ar savām pārmērībām, nesavaldību, dusmu lēkmēm un eksplozīvajām attiecībām ar dzīvesbiedru Keriju Hārtu. Pink ir atgriezusies uz skatuves un izskatās pārliecinošāk nekā jebkad agrāk. Nesen dzimis bērns, fantastiski trenēts augums un jauns albums – ar šādiem jaunumiem rokzvaigzne ir gatava turpināt savu karjeru.

Bejonsē – priekšzīmīga māmiņa

R’n’b dziedātājas Bejonsē un repera Jay-Z pirmais bērns meitiņa Blū Aivija pasaulē nāca 2012. gada 7. janvārī. Jau divas dienas pēc meitiņa nākšanas pasaulē jaunā un laimīgā māmiņa sniedza interviju, kurā atspoguļoja savas pirmās izjūtas: «Neviens nevar aprakstīt šīs sajūtas. Līdz ko tu uzzini, ka tevī aug bērns, tevī rodas acumirklīga saite. Bet līdz ko tu turi šo bērniņu savās rokās, tu zaudē valodu.» Dziedātāja esot priekšzīmīga māmiņa. To apgalvo viena no viņas tuvākajām draudzenēm, kura izdevumam «People» sacīja: «Viņa jau pēc savas dabas ir māte, viņa ir vienkārši brīnišķīga.»