Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Monako firstam esot "uzlikti ragi"

© Scanpix

Kādas attiecības ir Monako firstienei Šarlēnei ar Francijas regbija kluba spēlētāju Baironu Kelleheru? Monako kņazistē mutuļo baumu katls, un mazās pundurvalstiņas iedzīvotāji norūpējušies seko katram Šarlēnes solim.

Vai tiešām senā draudzība ar Kelleheru pāraugusi nopietnākās jūtās?

Baumoja arī iepriekš

Monako firsta Albēra un daiļās Dienvidāfrikas peldētājas Šarlēnes Vitstokas attiecības jau no viņu pazīšanās sākuma bijušas dažādu baumu apvītas. Ik pa laikam presē parādījās ziņas, ka kuru katru dienu tiks paziņots saderināšanās datums. Toreiz neviens tā īsti nevarēja saprast, kas kavē šīs laulības. Monako kņazistes pavalstnieki bija paspējuši jau iemīlēt simpātisko firsta Albēra draudzeni, kura ārēji tik ļoti atgādināja firsta māti un Holivudas aktrisi Greisu Kelliju. Tā jau arī bija: te viņi bija it kā kopā, te– atkal it kā pašķīrušies, un tā vairākus gadus, līdz beidzot mazās pundurvalstiņas iedzīvotāji, kuriem jau bija teju zudusi cerība, ka princis Albērs reiz apņems sievu, sagaidīja priecīgo vēsti par kāzām. Pat Albēra māsa princese Karolīne bija noskaņota skeptiski attiecībā uz brāļa kāzām. Kādā intervijā Karolīne sacījusi: «Šarlēnei ir skaisti pleci, taču viņa nekad neapprecēsies ar manu brāli. Albērs nekad negribēs atteikties no piedzīvojumiem, un viņš vienmēr paliks pavedējs. Firsts arī turpmāk labāk iekaros sieviešu un nevis savas tautas sirdi.» Taču, cik var ticēt nevalodām par Monako šķietami jauko pāri, kāja paslīdējusi nevis, kā varēja domāt, slavenajam brunču medniekam Albēram, bet viņa daiļajai sieviņai.

Draugs ar sliktu reputāciju

Jau kopš Monako firsta Albēra un Dienvidāfrikas peldētājas Šarlēnes Vitstokas kāzu dienas pār viņu laulību krīt baumu ēna. Klīda runas, ka Vitstoka pēdējā brīdī bija grasījusies izjaukt kāzas un bēgusi projām no Monako. Policija aizturējusi firsta Albēra izredzēto īsi pirms iekāpšanas lidmašīnā, kuras lidojuma galamērķis bija Dienvidāfrika. «Bēgošajai līgavai» esot bijusi biļete vienā virzienā, un saskaņā ar Monako galma prasību viņai konfiscēta pase. Tas esot bijis Vitstokas trešais mēģinājums bēgt no sava likteņa. Arī laulību ceremonijas laikā, kas parasti jaunajiem pāriem ir gaišs un saviļņojošs brīdis, līgava rādījusi norūpējušos vaigu. Arī pēc kāzām tenkas ap jauno Monako kņazistes pāri nemitējās– tika runāts, ka šīs laulības neesot laimīgas. Taču vissatraucošāko jaunumu izplatījis viens no Spānijas populārākajiem izdevumiem «ABC», apgalvojot, ka Vitstokai esot attiecības ar Francijas regbija kluba «Stade Français» sportistu Baironu Kelleheru. Abi esot pazīstami jau ilgāku laiku. 2012.gada aprīlī Vitstoka un Kellehers kopā apmeklējuši tenisa turnīru Montekarlo un aizvien biežāk redzēti kopā sabiedrībā. Bez tam Monako firstiene esot iecēlusi seno paziņu sava dibinātā sporta fonda valdē, par spīti faktam, ka sportists nevarot lepoties ar labu reputāciju, kas pat var kaitēt kņazistes labajai slavai. Jāpiebilst, ka savulaik Baironam Kelleheram bijušas tuvas attiecības ar amerikāņu pornozvaigzni Keileni Lei.

Fotosesija kronēšanas vietā

Tāpat pavisam nesen izskanēja baumas par laulātā pāra nesaskaņām, kad Albērs viens pats bija devies uz Nīderlandi, kur notika svinīgā Viljama Aleksandra kronēšanas ceremonija. Lai novērstu paredzamās runas un minējumus, Monako kņazistes oficiālās personas jau iepriekš nāca klajā ar vēstījumu, ka firstiene Šarlēne devusies uz Dienvid-

āfriku, lai piedalītos kāda ļoti svarīga labdarības pasākuma projektā. Taču vācu bulvārpreses izdevums «Bild» vēstīja, ka Vitstoka patiesībā piedalījusies tur kādā modes izdevuma organizētā fotosesijā. Turklāt viņa vēl apmeklējusi savu bijušo peldēšanas klubu, kurā šobrīd rit celtniecības darbi. Vai tiešām tie bija pasākumi, kurus nevarēja atlikt uz vēlāku laiku, lai kopā ar dzīvesbiedru dotos uz Nīderlandes karaļa kronēšanas ceremoniju, kas pulcēja teju visu Eiropas karaļnamu pārstāvjus?

Pašlaik Šarlēne atkal ir Monako un turpina ar savu nu jau visiem tik ierasto stīvo un salto sejas mīmiku pildīt pienākumus pie vīra sāniem dažādos publiskos pasākumos. Runājot par pienākumiem, Šarlīnei Vitstokai ir vēl kāds nopietns uzdevums: Monako kņazistes pavalstnieki ar nepacietību gaida jauno mantinieku. Lai apklusinātu visas tenkas par problēmām laulības dzīvē, Vitstoka sarunā ar Dienvidāfrikas izdevumu «Sunday World» sacīja, ka Albērs esot viņas lielā mīlestība un ka viņi vēloties arī bērnus. Firstiene šim solim esot gatava: «Es vēlējos pirmos mēnešus sakārtot visas lietas un atpūsties. Mums bija plašas kāzas. Pēc tam bija nepieciešama liela pārorientēšanās. Es domāju, ka drīz jābūt arī bērniem.