Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Marija Naumova debitē uz dramatiskā teātra skatuves

© Publicitātes foto

«Es uz skatuves vienmēr esmu vairāk aktrise nekā mūziķe, tāpēc jau ļoti sen sapņoju nospēlēt kādu dramatisku lomu. Nu tas ir noticis, un tā ir tāda laime!» gandarīta ir populārā dziedātāja Marija Naumova.

Viņa spēlē astrofiziķi, doktori Līnu Kamingsu Šona Grenana lugā «Akmens aizslīd garām».

Kas patiesībā slēpjas aiz zvaigznēm

Tā ir dvēseles duša divos cēlienos Voldemāra Rodes tulkojumā. Viņaprāt, šī luga liek aizdomāties par līdzsvara lomu cilvēka dzīvē, sapludinot robežas starp diametrāli pretējo, un cenšas sagatavot skatītāju viņa personīgajai metamorfozei.

Pārdomas rosinošs stāsts par cilvēka gara noturību, sevis meklējumiem, delikāto līdzsvaru starp zinātni un ticību, žurnālistikas ētiku un to, kas patiesībā slēpjas aiz zvaigznēm.

Par cilvēka iekšējās pasaules pilnveidošanu. Par sievieti, kura atrodas krustcelēs, uz izvēles sliekšņa…

Publicitātes foto

Negaidīts pārsteigums

«Piedāvājums spēlēt man bija absolūti negaidīts pārsteigums. Godīgi sakot, ļoti cerēju, ka pēc saviem jubilejas koncertiem varēšu mazliet atpūsties, bet tad piezvanīja Rēzija un teica: «Man tev ir loma!» Mēs savulaik jau bijām runājušas, ka vēlētos kaut ko darīt kopā, bet tas bija pirms vairākiem gadiem. Tāpēc šis piedāvājums bija patiesi negaidīts,» atzīst Marija Naumova. Izlasījusi lugu, viņa ne mirkli nešaubījās, ka gribētu tajā spēlēt.

«Man nebija jautājumu, vien uztraukums, vai pēc koncertu grafika, kāds bija vasarā un rudenī, es pagūšu sagatavot šo lomu, bet Rēzija mani iedrošināja un viss «salikās». Un nu tas ir noticis!» nākamajā rītā pēc pirmizrādes gandarīta bija Līnas Kamingsas lomas atveidotāja, sakot milzu paldies Rēzijai par šo iespēju.

Publicitātes foto

Skarbums, vājums, agresija, mīlestība

«Līna Kamingsa ir zinātniece, viņa netic Dievam un augstākiem spēkiem. To man viņā bija visgrūtāk saprast. Attiecīgi tas brīdis izrādē, kad viņas sirds veras vaļā, man nāk viegli, jo gan pati to esmu piedzīvojusi, gan esmu redzējusi, kā to piedzīvo citi,» stāsta Marija.

«Bet pēdējā mēneša laikā novēroju, ka, gatavojot šo lomu, biju kļuvusi mazliet līdzīga doktorei Līnai. Viņa ir sieviete, kura neatklāj savas emocijas, ir atturīga, vēsa, «aizvērusies ciet». Un tas šajā mēģinājumu procesa beigu posmā ienāca arī manī,» viņa atzīst.

Marija ir pārliecināta, ka katrā no mums ir Visums - gan skarbums, gan vājums, gan agresija, gan mīlestība, gan viss pārējais. Jautājums tikai, ko mēs sevī veram vaļā.

«Mēs katrs esam kā skapītis ar miljons atvilktnītēm, un mūsu pašu ziņā ir, kuras no tām veram vaļā… Viss, kas raksturīgs Līnai Kamingsai, ir arī manī, man tikai agrāk nebija iespējas to sevī atvērt un parādīt…» viņa secina.

Publicitātes foto

Ar Horena hūti uz Eirovīziju

Interesanta ir «nejaušība», ka jauniestudējumā «Mēness aizslīd garām» Marijas skatuves partneris ir pazīstamais mūziķis un dīdžejs Horens Stalbe.

«Tas ir tik neparasti, kā dzīve mūs ik pa brīdim saved kopā. Skolas laikā mēs ar Horenu dzīvojām kaimiņos, es no sava loga redzēju viņa pagalmu. Kad savos padsmit gados sāku iet uz disenēm, viņš bija dīdžejs, viņam bija kupli, čirkaini mati, un man viņš ļoti patika…Viņš bija ļoti spilgta personība. Pēc vairākiem gadiem tieši ar Horenu es ierakstīju savu pirmo dziesmu studijā - tā bija reklāma kādam naktsklubam. Savukārt, kad gatavoju savu Eirovīzijas dziesmas numuru, pavisam nejauši satiku viņu uz ielas un, ieraudzījusi viņam galvā hūti, teicu, ka man tādu vajag savam priekšnesumam. Un Horens teica: «Nu, ņem!» Un tā es ar viņa hūti galvā uzvarēju Eirovīzijas nacionālajā dziesmu atlasē!» Marija atklāj.

Vēl pēc gadiem viņi satikās vecāku sapulcē, kad abu puikas kopā trenējās ušu cīņas mākslā, un tagad - uz «OratoriO» skatuves!