Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Lelde Vikmane: Lai ātrāk beidzas karš! Tā mums visiem būtu vislabākā dāvana

© Lauris Vīksne /F64

"Francijā savā dzimšanas dienā es parasti staigāju pa rožu dārziem un pilīm un ēdu varžu kājiņas,» saka aktrise Lelde Vikmane. Viņai dzimšanas diena 16. jūlijā.

Viņa jau desmit gadu kopā ar dzīvesbiedru dzīvo un strādā Francijā, ik gadu arī atbrauc paciemoties Latvijā. Un šoreiz dzimšanas dienu svinēja šeit.

«Mēs atbraucām jūnija vidū, jau nosvinējām Līgo svētkus un Jāņus Latvijā. Bija ļoti skaisti! Un vēl skaistāki bija dziesmu svētki - tie bija vienkārši fantastiski! Mans vīrs arī dziedāja mūsu Parīzes korī. Un diriģenti… Visi bija izcili! Tas bija neaprakstāmi!» Lelde dalās savās pēcsvētku emocijās, piebilstot, ka arī latviešu skatuviskās dejas lielkoncerts «Balts», ko izdevās apmeklēt, bija absolūti brīnišķīgs.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Lelde neslēpj, ka koncerta «Kopā augšup» ģenerālmēģinājumā bija ļoti, ļoti drēgns un viņa pamatīgi saaukstējās. «Man bija līdzi tikai viena maza villainīte, un tagad jūtos kā salauzta. Ir klepus, iesnas. Bet viss ir labi! Viss būs labi!» optimistiski saka Parīzes kora «Latve» dziedātāja, piebilstot, ka šie viņai bija jau trešie Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki.

Bet dzimšanas dienā jubilārei novēliet izturību, spēku un mīlestību, protams. «Mīlestību vienmēr vajag novēlēt. Un prieku par dzīvi. Un, protams, lai ātrāk beidzas karš! Tā mums visiem būtu vislabākā dāvana.»