Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Andris Ērglis: Ir dzirdēti izteicieni – ja Ērglis nav žaketē, tad tas nav Ērglis! 

© Privāts arhīvs

Dziedātājs Andris Ērglis savu 40 gadu jubileju nolēma atzīmēt ar vērienīgu lielkoncertu dzimtajā Liepājā, turklāt zīmīgā dienā – 18. martā, kad pilsēta svinēja 398. dzimšanas dienu.

"Vakara ziņas" noskaidro: 10 lietu, kas raksturo Andri Ērgli

Uzvalks

«Uzvalks man ir neatņemama sastāvdaļa gan koncertos, gan saviesīgos pasākumos, allaž cenšoties izskatīties solīdi. Ir pat dzirdēti izteicieni - ja Ērglis nav žaketē, tad tas nav Ērglis!»

Tenisa rakete

«Ar sportu esam uz «tu». Nu jau četrus gadus lielais teniss ir mani ievilcis un paņēmis savā varā, savukārt pludmales teniss ir sporta veids, kas manā dzīvē ienācis salīdzinoši nesen. Vasara, saule, Liepājas pludmales smiltis, būšana kopā ar draugiem - tas viss padara pludmales tenisu par sporta veidu, kur var noķert kaifa sajūtas.»

Automašīnas atslēgas

«Kad man kāds jautā, kur es dzīvoju, tad visbiežākā atbilde ir - automašīnā. Auto ir kā nemitīgas pārvietošanās līdzeklis darbā un arī atpūtā, kas gan netiek uztverts kā traucēklis, jo braukt ar mašīnu man tiešām ļoti patīk.»

Boulinga bumba

«Jau kopš 2006. gada, tiesa gan, ar pauzēm, boulings ieņem savu vietu manās brīvā laika nodarbēs. Bumba ir īpaša, jo veidota un urbta speciāli manai rokai un pirkstiem, un tieši šo bumbu izmantoju, piedaloties boulinga mačos.»

Bungu vālītes un klavieres

«Mana oficiālā izglītība ir sitaminstrumentu speciālists, kā arī pedagogs, un nu jau astoņpadsmit gadus šo specialitāti un mākslu mācu saviem audzēkņiem. Bungu vālītes ar maniem iniciāļiem ir ļoti īpašas, jo dāvinātājs ir viens no cunftes izcilākajiem bundziniekiem - Gundars Lintiņš. Savukārt klavierspēli apguvu Aizputes mūzikas skolā, sākot savas mūziķa gaitas. Pateicoties mācībās apgūtajām prasmēm, vēl joprojām savos koncertos spēlēju ne tikai sitaminstrumentus, bet arī klavieres.»

Mikrofons

«Protams, ka mikrofons ir bijis pats svarīgākais instruments divdesmit sešu gadu ritumā, un tā nozīme manā kā mūziķa dzīvē ir neatsverama. Mikrofons palīdz manai balsij skanēt skaļāk un plašāk.»

Smaržas

«Neapšaubāmi, smaržas (parasti izvēlos «Dior Sauvage») ir māksliniekam svarīga lieta. Dodoties uz koncertiem vai arī ciemojoties pie radiem, allaž uzklausu komplimentus, ka labi smaržoju, un tad smejoties saku: «Labi, ka tā!»»

Pulkstenis

«Pulkstenis un laiks man ir ļoti svarīgi. Man riebjas kavēt pasākumu vai vispār kavēt kaut ko un nepatīk, ja citi to dara.»

Nazis

«Virtuvē nazim vienmēr ir jābūt asam! Ar virtuvi un nažiem arī esmu uz «tu». Ja vien pietiek laika, tad virtuvē to pavadu ar prieku.»

Vāze

«Pēc katra koncerta ir pa kādam ziedam, kuru gribas saglabāt pēc iespējas ilgāk. Turklāt atzīšos, ka reizes, kad netiek dāvināti ziedi, ir ārkārtīgi retas.»