Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Agris Daņiļevičs atklāj savu aizraušanos, ko līdz šim turējis noslēpumā

© F64

Horeogrāfs Agris Daņiļevičs sava jubilejas gada ieskaņā saviem draugiem un talanta cienītājiem ir sagādājis pārsteigumu. Viņš ir gatavs atklāt vēl kādu aizraušanos, ko līdz šim turējis noslēpumā – aicinājumu izteikt dzejas rindās savas sajūtas, pārdomas, ilgas un pieredzēto.

«Es gribu dejot/ Nestāstot to/ Jo visu, ko jūtu/ Jāizdejo.»

/Agris Daņiļevičs/

Koncertuzvedumā - veltījumā mīlestībai «Par mīlestību nestāstot», kas tapis, Agrim Daņiļevičam sadarbojoties ar jauno dziedātāju Aleksandru Špicbergu, mīlestībai veltītā dzeja sasaucas ar deju, kaisles pilnās spāņu mūzikas ritmiem un smeldzīgo liriku. Mūzika, deja un dziesma izdejo un izdzied mīlestības stāstus, tos nestāstot. Aleksandra izdzied un izdejo mīlestības stāstus spāņu mūzikā, bet Agris klausītājiem atklāj savu mīlestībai veltīto dzeju.

«Jaunais koncertuzvedums raksturojams ar diviem vārdiem - mīlestība un uzdrīkstēšanās, jo visi tajā iesaistīti mākslinieki sper drosmīgus soļus pāri savām ierastajām robežām,» stāsta uzveduma producente Māra Špicberga.

Jubilārs Agris Daņiļevičs ir uzdrīkstējies plašākai publikai atklāt savus gadiem ilgi tikai sirdī un bloknotā glabātos dzejoļus. Dziedātāja Aleksandra Špicberga met izaicinājumu sev, uzvedumā izpildot gan spilgtas un temperamentīgas spāņu vokālās kamermūzikas pērles, gan kopā ar dejotāju Pauli Bārzdiņu izdejojot Agra Daņiļeviča īpaši šim uzvedumam veidotās laikmetīgās dejas horeogrāfijas. Izaicinājumu savai izpildītājmākslinieka meistarībai ir metuši arī pianiste Kristīne Šmite un ģitārists Vladimirs Kudrins, izpildot sarežģītus solo koncertnumurus saspēlē ar dejotājiem.