Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Mūziķis Masaki Nakagava vieno Japānu un Latviju

© MASAKI NAKAGAVAS PERSONISKAIS ARHĪVS

Latviešu klausītāju sirdis ar savu balsi un ģitārspēli ir iekarojis mūziķis Masaki Nakagava no Japānas, kurš šobrīd mīt Uzlecošās saules zemē un sapņo atgriezties Latvijā uz visiem laikiem.

Masaki, kad tu pirmoreiz viesojies Latvijā?

2014. gadā, kad biju students. Toreiz mācījos Latvijas Universitātē, studēju latviešu valodu un uzreiz sapratu, ka šī valsts ir kā radīta man. Tā bija mana pirmā atziņa Latvijā. Latvija ir ļoti muzikāla valsts. Es ļoti mīlu mūziku, Latvijas kultūru un valsti, tāpēc, kombinējot mūziku un latviešu valodu, izpildu dziesmas.

Pastāsti, lūdzu, par aizraušanos ar mūziku.

Mana mamma bija klavierspēles skolotāja. Kad man bija četri gadi, sāku spēlēt klavieres. Kad biju vidusskolnieks, sāku spēlēt ģitāru. Pirms došanās uz Latviju divus gadus sadarbojos ar mūzikas producentu kompāniju. Latvijā izlēmu dziedāt latviešu valodā. Mana dzīve visu laiku ir saistīta ar mūziku. Latvijā, apmeklējot restorānus un bārus, runājoties ar latviešiem, sapratu, ka arī viņiem ļoti patīk mūzika. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc man patīk Latvija. Nolēmu spēlēt latviešu mūziku. Es strādāju Japānā un spēlēju ģitāru latviešiem. Lai sajustu mūziku, ne vienmēr nepieciešams saprast vārdus vai valodu. Jo mūzika ir valoda. Latvieši to zina. Viņi zina, ka var nodibināt saikni caur mūziku.

Kā vari apvienot dzīvi Latvijā un Japānā?

Īstenībā man ir divas sejas. Japānā esmu kompānijas «Mercedes Benz» darbinieks, bet Latvijā mūziķis no Japānas. Manā darbavietā zina, ka darbojos arī kā mūziķis. «Mercedes Benz» mēdzu pārstāvēt arī ar mūziku - radu un izpildu mūziku reklāmas kampaņās. Latvijā es fokusējos uz mūziku. Jā, man ir divas pilnīgi atšķirīgas nodarbošanās, bet tas nemaina manu personību. Koronavīrusa dēļ pagājušajā gadā nevarēju doties uz Latviju. Mana tūre un citas muzikālās aktivitātes tika atceltas. Ceru, ka šogad varēšu atbraukt.

Pilnu interviju lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!