Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Martins Dukurs izcīna zeltu Leikplesidā

© AP/ SCANPIX

Martins Dukurs sezonu sāk ar zelta godalgu. Abos braucienos pasaulē labākais skeletonists palika nepārspēts Leikplesidas trasē ASV, kur šodien notika Pasaules kausa izcīņas 1.posms skeletonā vīriešiem. Viņa brālis Tomass Dukurs izcīnīja 6.vietu, vēsta "bobslejs.lv".

Dienu iepriekš Leikplesidā bija +3 līdz +6 grādi, taču naktī, plosoties spēcīgai sniega vētrai, laika apstākļi krasi mainījās, un skeletona sacensības notika jau -7 grādu salā un sniegotos apstākļos.

Pirmajā braucienā Martins Dukurs sāka ar trešo ātrāko starta laiku, daudz zaudēja konkurentiem līdz trases vidusdaļai, pēc kuras ieguva lielu paātrinājumu un vairs nespēja savaldīt skeletonu. Arī "līkā taisne" prasīja gan atsitienus pret apmali, gan sānslīdes, bet nekas vairs netraucēja uzņemt ātrumu un apsteigt konkurentus, attiecīgi, par piecām simtdaļām Aleksandu Tretjakovu no Krievijas un par desmit simtdaļām - korejieti Sungbinu Juņu.

Tomass Dukurs starta ieskrējienā nedaudz paslīdēja uzrādīja rezultātu 5,03 sekundes, kas bija par 22 simtdaļām lēnāk nekā Tretjakovam, bet trasē izdevās atgūt ātrumu un uzrādīt piekto rezultātu finišā. Otrajā braucienā izdevās par četrām simtdaļām uzlabot starta ieskrējienu, bet trasē pieļautās kļūdas lika atzīt krieva Ņikitas Tregubova pārākumu, un atkāpās uz 6.vietu.

REUTERS/ SCANPIX

Par pārsteigumu parūpējās Venkiangs Gengs no Ķīnas, kurš pirmajā braucienā finišēja 9.vietā, bet otrajā braucienā sniegumu vēl uzlaboja un ierindojās 7.vietā divu braucienu summā. Pērn ķīnieša labākais sasniegums bija 21.vieta Pasaules čempionātā Kēnigszē.

Treneris un abu mūsu sportistu tēvs Dainis Dukurs intervijā Latvijas Televīzijai neslēpa prieku par tehnikas labo slīdamību šādos, aukstos laikapstākļos. "Šīs nav sezonas svarīgākās sacensībās, tāpēc šeit ir vēl lēnāki starti, eksperimenti, bet mani priecē, ka arī šī tehnika slīd labi, pārējais jau ir atkarīgs no sportistu spējām," teica Dainis Dukurs. "Martinam līdzi ir labs skeletons, bet ne tās kamanas, ar kurām plānots braukt olimpiādē. Tās vēl patestēsim Eiropas trasēs, bet prieks, ka arī šis skeletons slīd labi," tā treneris.

Vēl piektdienas vakarā Leikplesidā notiks bobsleja sacensības vīriešiem, bet skeletonisti nākamo posmu aizvadīs jaunnedēļ, jau citā ASV trasē - Pārksitijā.

Avots: bobslejs.lv