Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastovai "Australian Open" 3. kārtā sakāve pret Mugurusu

© AP/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 33.) Melburnā nespēja atkārtot augusta beigās Ņujorkā iespēto un "Australian Open" 3. kārtā ar 4:6, 2:6 samērā bezcerīgi kapitulēja pasaules septītajai raketei Garbinjei Mugurusai.

Sevastova uzvarēja mača pirmajos divos geimos, breiku iegūstot ar lielu pretinieces palīdzību - Mugurusai otrajā geimā trīs nepiespiestās kļūdas, no kurām divas bija neprecīzas otrās serves. Anastasijai trešajā geimā bija divas iespējas panākt 3:0 pārsvaru, taču tas neizdevās, turpinājumā zaudējot piecus geimus pēc kārtas!

Mugurusa trešajā geimā Sevastovas pirmo geimpunktu atspēlēja ar spēcīgu uzbrukumu, bet otro geimpunktu Latvijas vadošā tenisiste pati neizmantoja, trāpot tīklā "dropšotu". Mugurusa pēc tam ar diagonālo "backhand" apvedošo sitienu ieguva breikbumbu, kuras izspēlē uzbruka Sevastovas servei un izspēli pabeidza ar precīzu izgājienu pie tīkla.

Gandrīz esot vadībā ar 3:0, Sevastova drīz uz tablo ieraudzīja 2:5 deficītu. Mugurusa nākamajos divos geimos ar savu servi darbojās pārliecinoši un to pašu darīja arī uzņemšanā. Piektais geims beidzās ar Sevastovas "backhand" kļūdu, tagad pie breika pārsvara tiekot jau Spānijas tenisistei. Septītajā geimā Sevastova ar savu servi palika tukšā, nespējot "French Open" čempionei pretoties spēka spēlē.

Sevastova bija izvēlējusies labu taktiku - likt ar kājas savainojumu spēlējošajai pretiniecei daudz kustēties, taču spēka trūkums sitienos liedza tādā tenisā paveikt tik daudz, cik nepieciešams. Tāpat Sevastovai reti bija pietiekami daudz laika, lai varētu izpildīt saīsinātos sitienus un "slaisus".

Daudz netrūka, lai Sevastovai labi sāktais 1. sets beigtos ar sešu pēc kārtas zaudētu geimu sēriju. Mugurusa ar pirmo mēģinājumu nemācēja izservēt setu, turklāt viņai pie rezultāta 5:2 bija setbumba. Sevastova to atspēlēja ar "forehand" diagonālo apvedošo sitienu, kad Spānijas tenisistei neveiksmīgs izgājiens pie tīkla. Sevastova tūlīt divās izspēlēs pēc kārtas piespieda Mugurusu kļūdīties, vienu no diviem breikiem atspēlējot. Pēc tam noturēta sava serve, pietuvojoties līdz 4:5. Ar otro mēģinājumu Mugurusa setu izservēja, 10. geimā zaudējot tikai vienu punktu.

Sevastova 2. setā mēģināja dažādus uzbrukuma variantus, taču nekas nedarbojās, turklāt Mugurusa bija noskaņojusies revanšēties par zaudējumu Anastasijai "US Open" turnīra 2. kārtā. Sevastova 2. setā pie vārda tika vien tad, kad jau bija iedzinējos ar 0:4. Pirmajā geimā, kas bija ar savu servi, viņa uzvarēja tikai vienā izspēlē, bet trešajā geimā servi nosargāt neizdevās pat ar 40:15 pārsvaru. Pēdējos divos serves geimos bija pa spēkam uzvarēt, bet uzņemšanā šajā setā bez variantiem, tā rezultātā visā mačā zaudējums ar 4:6, 2:6.