Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Sharks" uz fārmklubu aizsūta Balceru un vēl trīs uzbrucējus

© Foto: The Athletic

Nacionālās hokeja līgas klubs Sanhosē "Sharks" no treniņnometnes atskaitījis desmit hokejistus, un astoņi nokļuvuši fārmklubā Sanhosē "Barracuda". Starp viņiem ir arī latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Rūdolfs Balcers jūnija vidū parakstīja līgumu uz trim gadiem ar Nacionālās hokeja līgas klubu Sanhosē "Sharks", kas viņu 2015. gadā draftēja piektajā kārtā. Uzbrucējs pirms gaidāmās sezonas piedalījās treniņnometnē, saņemot pozitīvas atsauksmes gan no līdzjutējiem, gan no vadības.

Pirmajā pārbaudes spēlē, kurā ar 5:0 izdevās pieveikt citu Rietumu konferences komandu Anaheimas "Ducks", Balcers nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli. Vēl viņš devās laukumā uzvarā pār Arizonas "Coyotes" (5:4 pagarinājumā), laukumā pavadot nepilnas deviņas minūtes un nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -1.

Jaunā sezona startēs oktobra ievadā, tāpēc komandas arvien samazina hokejistu skaitu nometnēs, un Sanhosē "Sharks" šodien atvadījās no desmit hokejistiem. Starp viņiem ir arī Balcers, kurš nosūtīts uz fārmklubu Sanhosē "Barracuda". Tas nav nekāds pārsteigums, un arī pats uzbrucējs iepriekš neslēpa, ka viņa galvenais mērķis ir visas sezonas garumā noturēties Amerikas Hokeja līgā.

Uz fārmklubu aizsūtīts viens vārtsargs, trīs aizsargi un četri uzbrucēji. Uzbrucējs Saša Hmeļevskis atgriezīsies junioru klubā, kamēr uzbrucējs Noa Rods dosies skoloties uz Eiropu. Tādējādi Sanhosē "Sharks" nometnē palikuši 32 hokejisti, kuri turpinās cīņu par vietu zem saules.

Balceram iepriekšējā sezona bija pirmā Ziemeļamerikā, un viņš jaunajam stilam pielāgojās godam, Kemlūpas "Blazers" rindās 66 spēlēs gūstot 40 vārtus, kas bija labākais rādītājs starp WHL jaunpienācējiem, un savācot 77 punktus. Pirms tam viņš divas reizes pēc kārtas kļuva par Norvēģijas čempionu. Balcers divos pasaules čempionātos pārstāvējis gan U18, gan U20 Latvijas izlases.