Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Sports

"Sharks" sabojā čempiones "Kings" svinības - 4:0

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas pašreizējā čempione Losandželosas "Kings" Stenlija kausa izcīnīšanu un jaunās sezonas sākšanos atzīmēja ar zaudējumu savā laukumā pret Sanhosē "Sharks" - 0:4. Mājās uzvarēja tikai Bostonas "Bruins", kas panākumu pret Filadelfijas "Flyers" izrāva divas minūtes pirms noslēguma, bet Monreālas "Canadiens" divus punktus nodrošināja Tomāša Plekaneca piespēle un rikošets 43 sekundes pirms beigām.

Ceļā uz otro Stenlija kausu trīs gados Losandželosas "Kings" pagājušās sezonas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā kļuva par ceturto komandu Nacionālās hokeja līgas vēsturē, kas atspēlējās no 0-3. Turklāt tas notika tieši pret Sanhosē "Sharks", tādēļ vasarā kapteiņa uzšuve tika atņemta haizivju līderim Džo Torntonam. Likumsakarīgi, ka "Sharks" papildus motivācija atklāšanas spēlei nebija jāmeklē.

Sestajā minūtē Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Tomijs Vingelss ar metienu no šaura leņķa pārsteidza laukuma saimnieku vārtsargu Džonatanu Kviku. Otrās trešdaļas ievadā pārsvaru dubultoja Patriks Marlo, kurš vairākumā meistarīgi pielika nūju no zilās līnijas izdarītajai piespēlei. 30:07 minūtes pēc pirmā vārtu guvuma Vingelss realizēja izgājienu vienatnē pret vārtsargu, bet 14 sekundes vēlāk Mets Nieto izmantoja Kvika kļūdu aiz vārtiem un ripu iemeta tukšajā Losandželosas "Kings" cietoksnī.

Arī noslēdzošajā trešdaļā čempioniem neizdevās pārspēt somu vārtsargu Anti Niemi, kura kontā 34 atvairīti metieni, - Sanhosē "Sharks" sāka ar 4:0. Taču arī pēc 2012. gadā izcīnītā Stenlija kausa Losandželosas "Kings" sāka ar zaudējumu savā laukumā - 2:5 pret Čikāgas "Blackhawks".

Pēc četru gadu pārtraukuma atklāšanas spēlē uzvarēja Monreālas "Canadiens", kas guva vārtus ar pirmo un pēdējo metienu, Kanādas derbijā viesos ar 4:3 pārspējot Toronto "Maple Leafs". Pirmos vārtus regulārajā čempionātā iemeta Monreālas uzbrucējs Makss Pačoretī, kurš sāncenšus par kļūdu neitrālajā zonā sodīja ar metienu starp vārtsarga Džonatana Bernjē kājsargiem. Savukārt panākumu 43 sekundes pirms noslēguma nodrošināja Tomāša Plekaneca piespēle gar vārtiem un rikošets.

Minūti un 59 sekundes pirms pamatlaika beigām uzvaras vārtus iemeta arī Bostonas "Bruins" uzbrucējs Kriss Kellijs – 2:1 pret Filadelfijas "Flyers". Viņš bija pirmais pie atlēkušās ripas pēc nolūzuša metiena no zilās līnijas. Vairākumu realizējot Railijam Smitam, "Bruins" 11. minūtē izvirzījās vadībā, bet trešās trešdaļās ievadā neizšķirtu no vārtu priekšas panāca Šons Kuturjē, viens no līgas labākajiem uzbrucējiem aizsardzībā.

Vēl vienā Kanādas komandu derbijā Vankūveras "Canucks" Raiena Millera debijā nosargāja pārsvaru pret Kalgari "Flames" - 4:2. Viesu rindās ar metienu tukšos vārtos un piespēli izcēlās Henriks Sedins, bet divus punktus sakrāja arī Kriss Tanevs un Breds Ričardsons. Millers tika galā ar 23 metieniem, bet Šveices vārtsargs Jonass Hillers otrā laukuma galā atvairīja 29 metienus.

Rīt laukumā dosies 24 komandas. Sākums pulksten 2:00, kad Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" uzņems Kolumbusas "Blue Jackets", Filadelfijas "Flyers" derbijā tiksies ar Ņūdžersijas "Devils", Pitsburgas "Penguins" uzņems Anaheimas "Ducks", bet Vašingtonas "Capitals" tiksies ar Monreālas "Canadiens".