Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim otrā spēle divās dienās pret NBA pastarīti

© EPA/SCANPIX

Naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika kārtējo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas spēli aizvadīs Latvijas supertalants Kristaps Porziņģis, kura pārstāvētā Ņujorkas ''Knicks'' savā laukumā spēkosies ar Atlantas ''Hawks''.

Šonakt ''Knicks'' ar 102:104 piekāpās Čikāgas ''Bulls'', kā rezultātā Austrumu konferencē komanda ar 48% uzvaru procentu šobrīd ierindojas desmitajā vietā 15 komandu konkurencē. Jāatzīmē, ka ''Bulls'' ir pārliecinoši vājākā Austrumu vienība, līdz šim iekrājot tikai 20% panākumu. Pēc iepriekšējās spēles Kristaps Porziņģis atzīmēja, ka uzņemas atbildību par piedzīvoto zaudējumu.

"Jūtos pievīlis komandas biedrus, un es nerunāju tikai par pēdējo metienu. Mēs nevaram šādi uzsākt maču, uzņemos visu atbildību par zaudējumu. Lielākā daļa no metieniem bija labi, bet tie bija par īsu. Varbūt vaina bija kāju darbībā,'' piebilda Kristaps.

Pret Čikāgu Porziņģis guva 23 punktus, tiesa, ne ar to labāko precizitāti. Porziņģim arī četras atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles, kā arī viens bloķēts metiens. Latviešu uzbrucējs pieļāva divas kļūdas un saņēma vienu piezīmi, spēli pabeidzot ar +/- rādītāju mīnus divi.

EPA/SCANPIX

Naktī uz pirmdienu ''Knicks'' spēkosies ar vēl vienu Austrumu konferences pastarīti. Atlantas ''Hawks'' 25 spēlēs iekrājusi tikai sešas uzvaras, ar 24% uzvaru atrodoties priekšā tikai ''Bulls''. Joprojām ''Knicks'' gan būs jāiztiek bez starta piecinieka basketbolista Tima Hārdeveja juniora palīdzības.

Pret Atlantu šajā sezonā ''Knicks'' spēlēja 25. novembrī, kad viesos piekāpās ar 104:116. Porziņģis toreiz spēlēja vairāk nekā 36 minūtes un guva 28 punktus. ''Hawks'' sastāvā ar 26 punktiem izcēlās Vācijas basketbolists Deniss Šrēders.

Pēdējās desmit spēlēs ''Knicks'' izcīnījusi četras uzvaras, kamēr ''Hawks'' ir trīs panākumi. ''Play-off'' zona Ņujorkai šobrīd ir tikai vienas uzvaras attālumā. Pieminēšanas vērts ir fakts, ka viesos šosezon ''Knicks'' deviņās spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru, bet šonakt komanda atgriežas Ņujorkā, kur 16 mačos gūti 11 panākumi.

Mača sākums naktī uz pirmdienu pulksten 2:30 pēc Latvijas laika.