Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Ir grūti. Šāds lēmums nav viegli pieņemams," Porziņģis paziņo skumju vēsti

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Basketbolists Kristaps Porziņģis Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvā Pasaules kausa finālturnīrā nespēlēs, otrdien ziņo tīmekļa vietne "Basketnews.com".

"Basketnews.com", atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, vēsta, ka Porziņģis ir guvis pēdas savainojumu un nespēs pilnībā atgūties no traumas līdz Pasaules kausa izcīņai, piebilstot, ka Latvijas Basketbola savienība (LBS) par to paziņos trešdien.

Porziņģis šovasar nav piedalījies nevienā no trim izlases pārbaudes spēlēm, gatavojoties Pasaules kausam.

Pagājušajā nedēļā vācu žurnālists Ruperts Fābigs izteica bažas par Porziņģa dalību Pasaules kausa izcīņā, bet LBS ceturtdien "Twitter" vietnē to noliedza.

"Ir grūti, es jūtos ļoti atbildīgs savu un Latvijas valstsvienības atbalstītāju priekšā, taču ir pieņemts lēmums, ka es nespēlēšu Pasaules kausā. Pēc vairāku nedēļu atlabšanas procesa un atkārtota MRI izmeklējuma, vēl joprojām pēdas plantārais fascīts man neļauj atrasties uz laukuma pilnā gatavībā. Šis kopīgais lēmums ir pieņemts gan no valstsvienības medicīniskā personāla un treneru korpusa, gan Celtics komandas - ar padomu un viedokli, ka šobrīd ir nepieciešams turpināt atveseļošanās procesu. Šāds lēmums nav viegli pieņemams, taču apsolu, ka būšu klāt un atbalstīšu komandu tā kā spēju," vietnē "Twitter" paziņojis basketbolists.

Jau ziņots, ka pirmajās trijās pārbaudes spēlēs Latvija ar 87:77 uzvarēja Zviedriju, ar 82:57 - Gruzijas valstsvienību un ar 74:69 - Dominikānas Republiku, tajās nepiedaloties Porziņģim, Dāvim Bertānam un Jānim Timmam.

Pēc spēles ar Somiju Latvijas valstsvienībai līdz Pasaules kausa finālturnīram vēl paredzēti divi mači Taivānā, tiekoties ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases paplašinātais kandidātu saraksts 2023.gada Pasaules kausa finālturnīram:

Rodions Kurucs (Mursijas UCAM, Spānija), Mareks Mejeris (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Kristaps Porziņģis (Bostonas "Celtics", NBA), Dāvis Bertāns (Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Anžejs Pasečņiks (bez kluba), Jānis Timma (bez kluba), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars (Jokohamas "Exellence", Japāna), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Toms Leimanis (Madrides "Estudiantes", Spānija), Artūrs Kurucs (Patras "Promitheas", Grieķija), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkim Spor", Turcija).