Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Knicks" izmanto iespēju un pagarina līgumu ar Porziņģi līdz 2019. gadam

© AFP/ SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Ņujorkas "Knicks" izmantojis līgumā piedāvāto iespēju un pagarinājis sadarbību ar latviešu uzbrucēju Kristapu Porziņģi uz vēl vienu sezonu – līdz 2019. gadam.

Kristaps Porziņģis, kurš šovakar 22 gadu vecumā debitēs Latvijas valstsvienības rindās pārbaudes mačā pret Poliju, Nacionālās basketbola asociācijas 2015. gada draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru. Ņujorkas "Knicks" ar viņu noslēdza līgumu uz trim sezonām ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu.

Trešdien Ņujorkas "Knicks" iespēju izmantoja un pagarināja sadarbību ar Porziņģi līdz 2019. gadam, līdz ar to pamatīgi ietaupot, jo summa par šo sezonu līgumā tika ierakstīta tā parakstīšanas brīdī. Tāpat tas nozīmē, ka iespēja parakstīt ilgtermiņa līgumu būs vienu sezonu vēlāk. Šovasar pats basketbolists pauda vēlmi komandu pārstāvēt visas karjeras garumā, lai gan Ņujorkā ilgāku laiku valda haoss. Pēc sezonas no amata tika atlaists prezidents Fils Džeksons, bet Porziņģis nevis aprunājās ar vadību, bet devās taisnā ceļā uz Latviju.

f46

Pagājušajā sezonā Porziņģis aizvadīja 66 spēles, 65 no tām sākot starta pieciniekā. Vidēji laukumā latvietis pavadīja 33 minūtes, kuru laikā guva 18,1 punktu un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas. Porziņģis no distances meta ar 35,7% precizitāti, kā arī ik maču bloķēja divus metienus.

Rezultatīvāko spēli sezonā Porziņģis aizvadīja novembra vidū, kad Detroitas "Pistons" grozā iemeta 35 punktus, savukārt decembra vidū pret Fīniksas "Suns" Porziņģis guva 34 punktus, trāpot visus četrus tālmetienus. Latvietis sezonas beigās izlaida pēdējos piecus mačus savainojuma dēļ.

2017. gada Eiropas čempionāts notiks no 31. augusta līdz 17. septembrim. Latvijas izlase turnīru sāks pret serbiem, turpinājumā sacenšoties ar Beļģiju, Lielbritāniju, Krieviju un laukuma saimnieci Turciju.