Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Vai Vestbrukam tiks MVP balva un vai Porziņģa bloks būs labākais?

© sportacentrs.com

Šonakt pulksten 4:00 pēc Latvijas laika Ņujorkā īpašā ceremonijā notiks Nacionālās basketbola asociācijas aizvadītās sezonas izcilnieku apbalvošana. Protams, galvenā intriga – kurš saņems MVP balvu. Savukārt mūsu platuma grādos cer uz Kristapa Porziņģa uzvaru labākā bloka kategorijā

Nacionālās basketbola asociācijas sezona otro reizi trīs gados noslēdzās ar Goldensteitas "Warriors" uzvaru. Tomēr neviens no trim MVP balvas pretendetiem nespēlēja finālā un nemaz nebija tuvumā titulam.

Oklahomsitijas "Thunder" saspēles vadītājs Rasels Vestbruks vāca vienu triple-double pēc otra un aizvadīja vēsturisku sezonu. Cieši viņam sekoja Hjūstonas "Rockets" aizsargs Džeimss Hārdens, kurš gan guva punktus, gan izkārtoja iespējas partneriem. Savukārt Kavai Lenards, kurš pēdējos gados kļuvis par aizsardzības etalonu, izslēgšanas spēlēs guva savainojumu, nodemonstrējot, cik vērtīgs viņš ir Sanantonio "Spurs" komandai.

Gan 2015., gan 2016. gadā par MVP kļuva Stefens Karijs, taču aizvadītajā sezonā viņam bija mazāka loma, jo Goldensteitas "Warriors" papildināja 2014. gada MVP Kevins Durents. Tas pavēra ceļu Vestbrukam, kurš sezonas laikā savāca 42 triple-double. Arī sezonas vidējie rādītāji ir iespaidīgi - 31,6 punkti, 10,7 atlēkušās bumbas un 10,4 rezultatīvas piespēles. Pirmo reizi kopš 1962. gada un Oskara Robertsona kāds spēlētājs sezona pabeidza ar vidējo triple-double.

Pretendenti galvenajās nominācijās

Nominācija Pirmais Otrais Trešais
MVP Džeimss Hārdens (Rockets) Kavai Lenars (Spurs) Rasels Vestbruks (Thunder)
Debitants Malkolms Brogdons (Bucks) Džoels Embīds (76ers) Dario Šaričs (76ers)
6. spēlētājs Ēriks Gordons (Rockets) Andrē Igudala (Warriors) Lū Viljamss (Rockets)
Treneris Maiks D'Antoni (Rockets) Gregs Popovičs (Spurs) Ēriks Spolstra (Heat)
Progress Jannis Adetokunbo (Bucks) Rūdijs Gobērs (Jazz) Nikola Jokičs (Nuggets)
Aizsardzība Rūdijs Gobērs (Jazz) Dreimonds Grīns (Warriors) Kavai Lenards (Spurs)

Hārdens, kurš sāka ne mazāk iespaidīgi, bet turpinājumā piebremzēja, tiek uzskatīts par Vestbruka galveno konkurentu. Viņš sezonu pabeidza ar 29,1 punktu, 11,2 rezultatīvām piespēlēm un 8,1 atlēkušo bumbu vidēji spēlē.

Sestā spēlētāja jeb labākā rezervista balvai nominēti divi Hārdena komandas biedri - Lū Viljamss un Ēriks Gordons. Viņi konkurēs ar čempionu Andrē Igudalu. Tāpat labākā trenera balvai nominēts Maiks D'Antoni no Hjūstonas "Rockets", kamēr Vestbruks ir vienīgais Oklahomsitijas "Thunder" pārstāvis galvenajās kategorijās.

Pirmo reizi apbalvošanas ceremonijā iekļautas arī sešas kategorijas, kurās uzvarētājus noteica līdzjutēji: labākais bumbas trieciens grozā no augšas, labākais stils, labākais uzvaru nesošais metiens, labākais sniegums, labākā rezultatīvā piespēle un labākais bloķētais metiens.

Pēdējā kategorijā izvirzīts arī Ņujorkas "Knicks" spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis, kurš 12. martā izbraukuma mačā skaisti bloķēja Bruklinas "Nets" pārstāvi Spenseru Dinvidiju. Latvieša konkurenti ir Lenars, kurš atzīmējās spēlē pret Hjūstonas "Rockets", un Maiami "Heat" centrs Hasans Vaitsaids, kurš bloķēja metienu duelī ar Toronto "Raptors".

Kā jau ierasts, balsošana notika gan Nacionālās basketbola asociācijas mājaslapā, gan arī sociālajos tīklos. Tā norisinājās līdz 22. jūnijam.