Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Aizdomas par spēļu sarunāšanu Latvijas basketbolā

© sportacentrs.com/Valga-Valka

Latvijas un Igaunijas pilsētu Valkas un Valgas apvienotās basketbola komandas vadība ar iesniegumu vērsusies policijā, sarunā ar ziņu aģentūru LETA pavēstīja Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

"Mums ir sajūta, ka dažas spēles bijušas dīvainas," ziņu aģentūrai LETA sacīja Krauklis. "Treneriem un kluba vadībai nav bijis izskaidrojuma, kāpēc pēkšņi spēles gaita kļūst nesaprotama. Arī video atkārtojumos dažas spēlētāju darbības likušās neadekvātas. Mums pašlaik nav stingru pierādījumu un ceram, ka policija ieviesīs skaidrību. Iesniegumā rakstījām - ir pazīmes, ka varētu būt sarunātas spēles."

Jau vairāk nekā mēnesi spēlējis nav 24 gadus vecais uzbrucējs Artūrs Bricis, kurš bija viens no rezultatīvākajiem komandā. Krauklis sarunā ar LETA apstiprināja, ka aizdomas par iespējamo spēļu manipulēšanu bija viens no faktoriem, kādēļ Bricis pametis vienības rindas, tomēr kā papildu iemeslu minēja arī neapmierinošo attieksmi treniņos. Latvijas čempionātā Bricis vidēji laukumā bija nepilnas 27 minūtes un guva 12,3 punktus, bet Igaunijas čempionātā viņam nepilnas 25 minūtes un 11,1 punkts.

Krauklis atklāja, ka aizdomas raisījušas spēles Latvijas Basketbola līgas ietvaros un ka aizdomu ēna krīt pār vietējiem basketbolistiem. Krauklis piebilda, ka Latvijas Basketbola savienība no likmju uzraugiem ieguvusi informāciju, ka aizdomīga bijusi tikai viena spēle, uz kuru nav liktas vērienīgas naudas summas.

Latvijas čempionātā "Valka"/"Valga" ar trim uzvarām 15 spēlēs ir pēdējā vietā, bet Igaunijas līgā ar astoņiem panākumiem 23 mačos ierindojas sestajā vietā deviņu komandu konkurencē. No vietējiem spēlētājiem sezonas pieteikumā atrodami arī Reinis Strupovičs, Kristaps Kanbergs, Sandis Silavs un Ivars Rihards Zvīgurs. Kopš Jura Umbraško atstādināšanas no galvenā trenera amata komandas grožus pārņēmis viņa asistents Kristaps Zeids.