Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis: Ticu, ka uzvara pret "Spurs" var kļūt par pagrieziena punktu

© SCANPIX

Nacionālajā basketbola asociācijā četru zaudējumu sēriju pārtrauca Ņujorkas "Knicks", kas savā laukumā ar 94:90 pieveica Sanantonio "Spurs". 16 punktus guvušais Kristaps Porziņģis uzskata, ka panākums latviešu duelī varētu kļūt par pagrieziena punktu un sekos labs turpinājums.

"Domāju, ka tā bija viena no labākajām spēlēm aizsardzībā visas sezonas garumā," pēc uzvaras teica četrus metienus bloķējušais Kristaps Porziņģis. "Paskatījāmies uz sevi spogulī, veicām video analīzi un sapratām lietas, kuras varam darīt labāk. Redzējāt komandas spēli - kad bija nepieciešams, cits citam palīdzējām un tikām galā. Tas palīdzēja pārtraukt zaudējumu sēriju."

"Saspēle un laba bumbas kustība," galvenos iemeslus, kas viņam palīdzēja gūt 16 punktus, nosauca Porziņģis, kurš realizēja trīs no pieciem tālmetieniem. Atrodoties laukumā latvietim, Ņujorkas "Knicks" guva par 20 punktiem vairāk nekā viesi, un tas bija labākais rādītājs komandā. "Nebijām savtīgi un nebaidījāmies dot piespēles, un rezultātu redzat paši."

"Ticu, ka šī uzvara var kļūt par pagrieziena punktu. Cerams, ka uzvara mūs pastums pretī labākam turpinājumam," optimismu nezaudēja Porziņģis. Ņujorkas "Knicks" uzvarējusi 41,1% spēļu un atrodas četras vietas aiz Austrumu konferences astoņām labākajām komandām, kas nodrošinātu dalību izslēgšanas mačos.

"Es tiešām ceru, ka uzvara pret Sanantonio kļūs par pagrieziena punktu," Porziņģa viedoklim pievienojās Karmelo Entonijs, kurš ar 25 punktiem bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, trāpot vairākus svarīgus metienus no distances. "Iziet laukumā, nodemonstrēt šādu sniegumu, bet nākamajā spēlē spert soļus atpakaļ - tad šis panākums būtu bezjēdzīgs. Ceru, ka spersim soļus uz priekšu."

"Video analīze pirms spēles bija lieliska. Īstajā laikā. Īstajā garumā. Neviens nebaidījās runāt. Paļāvāmies, ka katrs izpildīs savu lomu, un tas nostrādāja," norādīja Entonijs, kurš realizēja deviņus no 21 metiena un ar četrām kļūdām bija Ņujorkas "Knicks" līderis.

"Noskatīties iepriekšējās spēles ierakstu, aprunāties savā starpā, tad uzticēties un laukumā parādīt labāko sniegumu," panākuma atslēgu nosauca komandas galvenais treneris Džefs Hornačeks. "Vienmēr esam ticējuši, ka varam spēlēt tik labi. Jautājums paliek: vai uzticamies cits citam. Šoreiz uzticējāmies."

"Negribu aizbaidīt veiksmi, bet aizsardzībā spēlējām kā komanda. Tam jākļūst par ieradumu, jo negribu, lai tā notiktu tikai vienu vai divas spēles," sacīja saspēles vadītājs Deriks Rouzs, kurš agresīvi devās uz grozu un guva 18 punktus.

"Virs mums karājās negatīvs mākonis, un ļāvām tam mūs ietekmēt. Ir spēlētāji, kuri tam nepievērš uzmanību, taču pienāk brīdis, kad negativitāte tevi nogurdina. Izcīnīt uzvaru pret Sanantonio "Spurs" - tas ir svarīgi. Iespējams, tas bija nepieciešams, lai pagrieztu sezonu pareizajā virzienā," norādīja Kortnijs Lī.

"Viņi smagi strādāja. Viņi bija noguruši no pārmetumu uzklausīšanas, noguruši no zaudējumiem. Viņi devās laukumā un aizvadīja vienu ellīgi labu maču," ar komplimentiem neskopojās Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs, kurš Dāvim Bertānam laukumā ļāva pavadīt 14 minūtes.