Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Vestbrukam ''triple-double'', bet ''Thunder'' vienalga zaudē

© SCANPIX

Aizvadītajā naktī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas spēlē piekto ''triple-double'' sezonā sasniedza Oklahomas ''Thunder'' līderis Rasels Vestbruks, bet komanda spēles pagarinājumā ar 111:115 piekāpās Indiānas ''Pacers''.

''Thunder'' savā laukumā aizvadīja vāju spēles pirmo ceturtdaļu (21:30), bet turpinājumā ieskrējās gan Rasels Vesbruks, gan visa ''Thunder'' komanda kopumā, tādējādi izdevās izlīdzināt spēli. 4,6 sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Džefs Tīgs ar diviem precīziem soda metieniem sniedza ''Pacers'' plus trīs (103:100), bet Vestbruks atbildēja ar precīzu tālmetienu un bija jāspēlē pagarinājums.

Tā ievadā Vestbruks, protams, centās uzņemties iniciatīvu, bet trāpīja tikai vienu no trim metieniem, un ''Pacers'' ieguva 110:105 pārsvaru. Arī turpinājumā Vestbruks turpināja mest, bet ''Thunder'' netika tuvāk par diviem punktiem, un ''Pacers'' svinēja panākumu ar 115:111. Pēc laba sezonas sākuma šobrīd ''Thunder'' jau ir 8-6 bilance un sestā vieta Rietumos, kamēr Indiānai šonakt septītā uzvara un septītā vieta Austrumos.

Piekto ''triple-double'' šosezon aizvadītajā naktī sasniedza Vestbruks, kurš guva 31 punktu, atdeva 15 rezultatīvas piespēles un savāca 11 atlēkušās bumbas. Tīgs ''Pacers'' rindās atbildēja ar 30 punktiem, deviņām piespēlēm un piecām bumbām zem groziem.

Citā spēlē sezonas punktu rekordu sasniedza Džimijs Batlers, kurš Čikāgas ''Bulls'' uzvarā ar 118:110 pret Losandželosas ''Lakers'' izcēlās ar 40 gūtiem punktiem. Izšķirošo pārsvaru ''Bulls'' spēja sasniegt tikai pēdējā ceturtdaļā. Batleram arī sešas piespēles un septiņas bumbas zem groziem. ''Bulls'' devītā uzvara šosezon, kamēr ''Lakers'' ar 7-7 joprojām ir ''play-off'' zonā.

Denveras ''Nuggets'' šonakt labi tika galā ar Jūtas ''Jazz'' uzbrukumu. Jau spēles pirmajā ceturtdaļā, ielaižot tikai 14 punktus, Denvera savā laukumā ieguva plus desmit (24:14). Atlikušajā spēles daļā ''Nuggets'' pārsvaru noturēja un beigās uzvarēja ar 105:91. Denvera un Jūta Rietumos tagad ieņem attiecīgi desmito un devīto vietu.

Kā pa viļņiem spēle izvērtās starp Sakramento ''Kings'' un Toronto ''Raptors''. Abām komandām bija pa vienai rezultatīvai ceturtdaļai spēles pirmajā puslaikā, bet otrajā daļā līdzīgā cīņā galarezultātā uzvaru ar 102:99 nodrošināja Sakramento. Pēdējais uzbrukums bija ''Raptors'', un Terenss Ross trāpīja tālmetienu, bet tiesneši skatījās atkārtojumu, jo pēc auta bumbai pieskārās Demarkuss Kazinss, tādēļ laikam bija jāsākās ātrāk, un tādējādi Ross nebija paspējis izmest laikā. ''Kings'' gan joprojām Rietumos ir ārpus izslēgšanas spēļu zonas, kamēr ''Raptors'' ar astoņām uzvarām ir piektajā vietā Austrumu konferencē.

Pēc Latvijas laika īsi pēc pusnakts noskrējās ''skrien un met'' spēle starp Bruklinas ''Nets'' un Portlendas ''Trail Blazers''. Viesi jau spēles pirmajā puslaikā iemeta 70 punktus, bet tas ''Trail Blazers'' deva tikai sešu punktu pārsvaru - 70:64. Otrajā puslaikā komandas nedaudz nomierinājās, un Portlenda izcīnīja uzvaru ar 129:109. Sīdžejs Makolums guva 33 punktus.