Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports

Ukrainas bokseris Usiks devītajā raundā nokautē Dubuā un nosargā čempiona jostas

© Scanpix

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks sestdien Vroclavā ar nokautu uzvarēja britu Danielu Dubuā un nosargāja čempiona jostas smagajā svarā.

Ukrainas nosargāja Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas, kā arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) titulu.

Jau astotā raunda beigās Usiks pēc vairākām sitienu sērijām piespieda pretinieku notupties uz ceļgala ringā. Dubuā gan paguva piecelties pirms tiesnesis atskaitīja līdz desmit, bet nākamajā raundā brits neizturēja pretinieka ofensīvu un Usiks ar taisno sitienu pielika punktu duelim.

Piektajā raundā pēc Dibuā sitiena uz ringa grīdas bija nonācis arī Usiks, taču tiesneša ieskatā tas bija sitiens zem jostas vietas un netika skaitīts kā nokdauns.

Cīņa norisinājās Vroclavas "Šlask" futbola komandas stadionā, kur to klātienē noraudzījās apmēram 40 000 skatītāju.

36 gadus vecais Usiks savu iepriekšējo cīņu aizvadīja pērnā gada 20.augustā, kad Džidā pēc punktiem uzvarēja britu Entoniju Dšošua un neļāva pretiniekam atgūt viņam iepriekš piederējušās čempiona jostas.

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 21 cīņa, visas uzvarētas, no tām 14 ar nokautu. 2018.gada janvārī viņš Rīgā Pasaules Boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem uzvarēja latvieti Mairi Briedi.

11 gadus jaunākais Dubuā ringā kāpis arī 21 reizi, no kurām uzvarējis 19, tikai vienā panākumu negūstot ar nokautu. Iepriekšējo un pirmo zaudējumu viņš piedzīvoja 2020.gadā pret tautieti Džo Džoisu.

Prestižākā Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona josta pieder britam Taisonam Fjūrijam.