Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Ostapenko piedzīvo pelnītu zaudējumu un izstāšanos no French Open

© scanpix.ee

Aļonai Ostapenko (WTA 5.) "French Open" titula aizstāvēšanas misija ilga tikai pusotru stundu un vienu maču, jo viņa 1. kārtas cīņā Parīzē divos setos sakrāja 48 nepiespiestās kļūdas un ar rezultātu 5:7, 3:6 zaudēja Ukrainas tenisistei Katerinai Kozlovai (WTA 67.), kurai piekāpusies visās trīs tikšanās reizēs.

Ostapenko titula aizstāvēšanu sāka ar dubultkļūdu, nedaudz vēlāk mača pirmo geimu pabeidzot ar eisu. Kozlovai pirms tam bija divas breikbumbas ar iespējām divreiz uzbrukt Ostapenko otrajai servei. Pirmajā gadījumā Ukrainas tenisiste pārcentās, bumbiņu raidot autā, otrajā reizē trāpīja pa diagonāli, bet Aļonai izdevās pretuzbrukumā izcelties ar "backhand" sitienu pa līniju.

Latvijas tenisistei neglīts arī otrais serves geims. Tagad divas dubultkļūdas, vienreiz trāpīts tīklā ar "backhand", bet vēl vienu punktu Kozlova ieguva ar precīzu saīsināto sitienu un pēc trim geimiem bija vadībā ar breiku. Aļona ceturtajā geimā ieguva breikbumbu, bet kļūdījās ar bumbiņas atsišanu pēc Kozlovas otrās serves un drīz bija iedzinējos ar 1:3.

Vēl vienu iespēju atspēlēties čempione sagaidīja sestajā geimā, taču atkal nekā - Ostapenko vēlreiz nokavēja ar skrējienu pēc Kozlovas "dropšota", vēlreiz negaidot tādu pretinieces gājienu. Kozlova turpināja uzvarēt serves geimos, kas Ostapenko nozīmēja deficīta saglabāšanos - 2:4.

Ostapenko nācās smagi nopūlēties, lai nepieļautu Kozlovas divu breiku pārsvaru, kad viņa septītajā geimā atspēlēja trīs breikbumbas - divas ar "forehand" uzbrukumiem un vienu ar eisu.

Ostapenko astotajā geimā trīs reizes ar spēcīgiem uzbrukumiem apspēlēja Kozlovas aizsardzību un nopelnīja vēl vienu breikbumbu. Sekoja vairākus metrus liels auts, bumbiņai uzbrūkot pēc Kozlovas otrās serves. Ostapenko neapstājās, izcīnīja otro iespēju un beidzot to izmantoja. Aļonai paveicās, kad bumbiņa garas izspēles laikā skāra tīklu, viņai nokrītot ļoti veiksmīgi pa sitienam, dodot iespēju uzsist Kozlovas neaizsargātajā laukuma daļā - 4:4.

Ļoti grūtā cīņā tiekot atpakaļ setā, Ostapenko tūlīt Kozlovai "uz paplātes pasniedza" vēl vienu breiku. Aļonai devītajā geimā divas dubultkļūdas (tobrīd setā jau septiņas!) un pa vienam neprecīzam sitienam no abām pusēm. Kozlova ieguva 5:4 pārsvaru un iespēju servēt par uzvaru setā, taču nemācēja pielikt punktu. Kad Ostapenko ieguva divas breikbumbas (15:40), Kozlova izcēlās ar dubultkļūdu.

Ostapenko Kozlovai tūlīt deva otro iespēju servēt par uzvaru setā. Aļona 11. geimu sāka cerīgi, izvirzoties vadībā ar 30:15, bet turpinājumā kārtējā kļūdu sērija un bezcerība spēlē ar otro servi. Ostapenko paguva atspēlēt vienu breikbumbu, bet pēc tam izsita autā, un Kozlova izmantoja otro breikbumbu, spēcīgi uzbrūkot Ostapenko otrajai servei. Kozlova ar otro mēģinājumu izservēja setu - 5:7.

Kozlovai pēc uzvaras setā bija nepieciešama ārstes palīdzība, jo Katerinai problēmas ar labās kājas papēdi, kuram bija nepieciešams plāksteris. Ostapenko ieguva neplānotas papildus minūtes, lai varētu savākties pēc neglītās uzstāšanās 1. setā, kurā viņa pieļāva 29 nepiespiestās kļūdas!

Ostapenko 2. setu sāka ar drošu serves geimu, bet pēc tam izcēlās ar breiku. Kozlova breikbumbas izspēlē izmantoja šodien vairākas reizes veiksmīgi lietoto taktiku ar "dropšotu", taču šoreiz uzsita pārāk vāji, un bumbiņa ielidoja tīklā. Izvirzījusies vadībā ar 2:0, Ostapenko nespēja nostiprināt breiku, trešajā geimā zaudējot "sausā". Pirmās trīs izspēles zaudētas ar otro servi, bet pēdējā beidzās ar lielu "forehand" autu pirmās serves izspēlē. Kozlova labi saservēja ceturtajā geimā, panākot izlīdzinājumu 2:2.

Ostapenko piektajā geimā kārtējo reizi neko nespēja izdarīt ar otro servi, un Kozlova izvirzījās vadībā ar setu un breiku. Ostapenko uzreiz atspēlējās, bet septītajā geimā ieservēja trīs dubultkļūdas (mačā kopumā jau 13), vēlreiz dodot Kozlovai pārsvaru. Ukrainas tenisiste noturēja servi, pietuvojoties uzvarai - 3:5. Par uzvaru mačā viņai nebija jāservē, jo Ostapenko nospēlēja vēl vienu nesakarīgu geimu. Aļona pēdējā geimā no 15:40 atspēlēja vienu mačbumbu, bet ar otro galā netika, iesitot tīklā ar "backhand". Tā bija viņas 48 nepiespiestā kļūda šajā mačā.

Statistika

Kategorija Ostapenko Kozlova
Eisi 5 3
Dubultkļūdas 13 6
1. serves precizitāte 47% 62%
Iegūtie punkti ar 1. servi 20/37 26/42
Iegūtie punkti ar 2. servi 14/41 10/25
Tīri uzvarētās izspēles 22 13
Nepiespiestās kļūdas 48 22
Spēle pie tīkla 7/16 5/6
Breikpunktu realizācija 4/7 7/16
Visi iegūtie punkti 65 80