Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Pludmales volejbolistiem divas trīssetu uzvaras

© fivb.ch

Abi Latvijas labākie pludmales volejbola dueti sākuši Sjamenā notiekošo četru zvaigžņu turnīru. Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pirmajā mačā pieveica francūžus Jusefu Krū un Kvinsiju Ajē, bet Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs tika galā ar šveiciešiem Niko Bīleru un Marko Kratigeru. Līdz ar to abi Latvijas dueti garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs.

Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam šis ir ceturtais turnīrs Sjamenā, labāko rezultātu latviešiem uzstādot 2015. gadā, kad izcīnīta trešā vieta. Arī šosezon pagaidām vislabākais rezultāts ir trešā vieta Fortloderdeilā. Sjamenā pirmo spēli Latvijas duets aizvadīja pret francūžiem Jusefu Krū un Kvinsiju Ajē, kuri sezonas ievadā parādījuši savas kvalitātes.

Spēles pirmo setu nedaudz labāk aizvadīja Samoilovs un Šmēdiņš, spējot izcīnīt uzvaru ar rezultātu 21:19, bet otrajā setā kaut kas nesalikās spēlē, kas ļāva francūžiem gūt pārliecinošu revanšu ar rezultātu 21:15. Līdz ar to mača liktenis izšķīrās trešajā setā, kurā latvieši atguva iniciatīvu un satrieca pretiniekus, uzvarot mačā - 2-1 (21:19, 15:21, 15:7). Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs un rīt spēlēs pret ASV pludmales volejbolistiem Teo Bruneru un Džonu Haidenu, kuri pirmajā mačā ar 2-0 (25:23, 21:18) pārspēja beļģus Drīsu Kekelkorenu un Tomu van Valli.

Tikmēr Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam bija atkalredzēšanās ar šveiciešiem Niko Bīleru un Marko Kratigeru, kurus sīvā trīs setu cīņā izdevās pieveikt Fortloderdeilā. Arī šajā mačā bija nepieciešami trīs seti, lai noskaidrotu uzvarētāju. Pirmā seta galotnē pārāki bija Šveices pludmales volejbolisti ar rezultātu 21:19, bet tad Pļaviņš un Točs pārņēma iniciatīvu un tika pie kārotās uzvaras. Otrajā setā pretinieki tika atstāti uz 14 punktiem, bet trešajā uz deviņiem, kas galā deva panākumu ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:14, 15:9).

Tādējādi arī Pļaviņš un Točs garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs, bet par uzvaru grupā un automātisku vietu astotdaļfinālā būs jācīnās ar pieredzes bagātajiem spāņiem Pablo Ereru un Adrianu Gaviru, kuri pirmajā mačā ar 2-1 (21:19, 19:21, 15:9) apspēlēja Mariušu Prudelu un Jakubu Salankeviču.