Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Samoilovs/Šmēdiņš piekāpjas krieviem un paliek piektie

© FIVB

Ar zaudējumu centurtdaļfinālā dalību Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmu Dohā noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Aizvadot trešo spēli šodien, latvieši ar 0-2 (15:21, 13:21) piekāpās krieviem Oļegam Stojanovskim un Igoram Veličko.

Pēc divām uzvarētām spēlēm izslēgšanas turnīrā pār itāļiem Aleksu Rangjēri un Marko Kaminati, kā arī ASV pludmales volejbolistiem Raeinu Dohertiju un Viljamu Alenu Latvijas vadošajiem pludmales volejbolistiem Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam trešo reizi septiņu stundu laikā šodien vajadzēja atgriezties kortā, lai aizvadītu ceturtdaļfināla maču pret krieviem Oļegu Stojanovski un Igoru Veličko, kuri astotdaļfinālā viegli ar 2-0 (21:16, 21:11) pieveica Jusefu Kru un Kvinsī Ajē no Francijas.

Nevar nepieminēt, ka Dohā valda pamatīgs karstums, kas pie tāda spēļu daudzuma noteikti nav veselīgi sportistiem. Akmentiņš turnīra rīkotāju dārziņā, bet neko nevarēja mainīt, duetiem cenšoties parādīt labāko sniegumu, uz ko vēl bija spējīgi.

Spēle sākās ar Šmēdiņa eisu un pretinieku kļūdu, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 2:0. Arī nākamajās izspēlēs krievi nenospēlēja pārliecinoši, rezultāta starpībai pieaugot līdz trīs punktiem (4:1). Latvieši centās spēlēt uz Veličko, nelaižot pie teikšanas augumā raženo Stojanovski. Tas deva vēlamo rezultātu, Latvijas duetam izvirzoties vadībā ar 7:3. Pēc neilga laika pirmās kļūdas pieļāva arī latvieši, rezultāta starpībai sadilstot uz pusi. Stojanovskim bija iespēja vēl sadeldēt deficītu, bet viņš vieglā situācijā sita autā. Reabilitēties ar bloku izdevās pirms tehniskā pārtraukuma - 11:10 Latvijas dueta labā.

Pēc atpūtas Stojanovskis turpināja rādīt izteiksmīgu sniegumu, ļaujot Krievijas duetam pārņemt vadību (12:11). Tas gan tā palika uz brīdi, jo Veličko uzbrukumu bloķēja Samoilovs. Turpinājums vairs tik sekmīgs nepadevās. Krievi principā uz svaigumu guva panākumus, ātri vien iegūstot četru punktu pārsvaru (17:13). Paņemtais pārtraukums neko nelīdzēja, Samoilovam un Šmēdiņam zaudējot pirmo setu ar rezultātu 15:21.

Otrā seta sākumā Stojanovskis turpināja lieliski spēlēt blokā, dodot Krievijas duetam četru punktu pārsvaru (7:2). Ar viņu pie tīkla netika galā ne Samoilovs, ne Šmēdiņš. Turpinājums ne uz brīdi neraisīja cerības uz latviešu izglābšanos. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 15:6. Seta atlikušā daļa bija formalitāte, bet tā izskaņā iepriecināja pāris izcilas Šmēdiņa serves. Maču latvieši zaudēja ar rezultātu 0-2 (15:21, 13:21), turnīru noslēdzot 5. vietā, iegūstot 480 ranga punktus un naudas balvu 6000 ASV dolāru apmērā.