Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Latvijas kamaniņu braucēji no Phjončhanas atvadās ar 6. vietu stafetē

Ulla Zirne © AFP/Scanpix

Latvijas stafetes komanda – Ulla Zirne, Kristers Aparjods, Juris un Andris Šici – Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja piekto vietu. Par čempioni kļuva Vācija, aiz muguras atstājot kanādiešus un austriešus.

Kad trasē devās Latvijas kamaniņu braucēju komandai, vadībā atradās Olimpiskie sportisti no Krievijas. Ulla Zirne, kurai starts nav spēcīgākā puse, līdz trases vidum atradās iedzinējos, tomēr turpinājumā viņa bija ātrāka nekā Jekaterina Baturina, iegūstot 0,154 sekužu pārsvaru. Savukārt Kristers Aparjods pārsvaru zaudēja un stafetes kociņu Jurim un Andrim Šiciem nodeva ar 0,122 sekunžu deficītu.

Latvijas duets spēja izvilkt uzvaru pret krieviem - 0,034 sekunžu pārsvars -, un mūsējie kļuva par līderiem. Tomēr vadība uzreiz tika pazaudēta, jo Itālijas komanda bija krietni ātrāka. Vieta sešiniekā bija nodrošināta, taču komandas, kurām vēl bija jādodas trasē, bija klasi augstāk, tādējādi Latvija sacensības arī noslēdza sestajā vietā.

Medaļu dalīšana bija intrigas pilna. Amerikāņi par 0,002 sekundēm apsteidza Itālijas komandu, taču ar to pietika tikai ceturtajai vietai. Bronzu ieguva austrieši, bet sudrabu izcīnīja Kanādas komanda, kas trasē devās pirms pretiniekiem. Austrijai nepalīdzēja nedz olimpiskais čempions Davids Gleiršers, nedz spēcīgais divnieks. Zelts nonāca pārliecinošās Vācijas kontā, kas tuvākos sekotājus apsteidza par 0,355 sekundēm.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Stafetes sacensības

V Valsts Laiks
1. Vācija 2:24.517
2. Kanāda +0.355
3. Austrija +0.471
4. ASV +0.574
5. Itālija +0.576
6. Latvija +0.798

Medaļu sadalījums kamaniņās

V. Valsts Z S B
1. Vācija 3 1 4
2. Austrija 1 1 1
3. Kanāda 0 1 1
4. ASV 0 1 0