Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Sports

Ostapenko atklāj, cik patiesībā izmaksā būt profesionālai tenisistei

© SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko aizvadītajā nedēļā sasniegusi karjeras rekordu Grand Slam turnīros. Lielajā intervijā "Sporta Avīzei" pirms 2017. gada sezonas Aļona pavēra priekškaru uz to, cik patiesībā izmaksā būt profesionālai tenisitei.

Parunāsim par to, cik izmaksā būt profesionālai tenisistei WTA tūrē. Daļa publikas izlasa tikai to vienu rindiņu ziņas beigās, no sērijas - “par otrās kārtas pārvarēšanu nopelnīja 4800 dolārus” - un padomā: tai gan labi, konts kļūst arvien pilnāks! Kaut gan tas varbūt nenosedz pat izmaksas.

Jāmaksā ar lidmašīnu, jāmaksā par viesnīcu, jāmaksā par treneri, jāmaksā par ēšanu... Par visu ir jāmaksā! Desmit tūkstoši [no balvu fonda] nedēļas laikā - no malas tas varbūt izklausās baigi labi, taču sākas viss jau ar nodokļiem, pēc kuriem pāri vairs nepaliek nekādi desmit tūkstoši. Dažās valstīs tie automātiski ir 30-40% nost. Tad sarēķini visus jau nosauktos izdevumus, lai vispār līdz šim turnīram tiktu, un kas atliek? Diezgan bieži beigās paliec mīnusā.

Cik lielu algu tu mammai maksā? Kā trenerei.

Tas laikam lai paliek starp mums. Komercnoslēpums.

Ceļojat divatā ar mammu, vai tavā komandā ir vēl kāds?

Uz dažiem turnīriem ņemu līdzi savu fiziskās sagatavotības treneri, uz dažiem - arī sparingu, taču, lai to atļautos regulāri, jāsāk spēlēt daudz labāk. Tas ir ļoti dārgi.

SCANPIX

Kāds līmenis rangā ir jāsasniedz, lai ar visiem tiem izdevumiem reāli būtu plusā?

Top-20. Varbūt pat piecpadsmitnieks vai desmitnieks - lai varētu atļauties ņemt līdzi pilnu komandu.

Tas nozīmē, ka šobrīd tu bagāta nekļūsti.

Nav baigi plusā... (Iesmejas.) Jo par visu ir jāmaksā no savas kabatas.

Pilnu interviju lasiet sportaavize.lv