Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Sports

Ostapenko Prāgā mačs pret divreiz uzvarēto Vozņacki

© SCANPIX

Aļona Ostapenko (WTA 50.) šodien Prāgas WTA "International" sērijas turnīra 2. kārtas mačā tiksies ar ranga 11. vietā esošo Karolīnu Vozņacki, kuru viņa ir pieveikusi abos iepriekšējos mačos. Šodienas cīņas sākums ne agrāk par plkst. 14:30.

Ostapenko ar bijušo ranga līderi pirmoreiz tikās pagājušā gada augustā, kad viņu ar 7:5, 6:2 pieveica "hard" seguma turnīrā Ņūheivenā. Abu otrais mačs notika mazāk nekā pirms mēneša - 7. aprīlī Čārlstonā, kur Aļona vēlreiz bija pārāka divu setu mačā (6:2, 6:4), šoreiz spēlējot uz zaļā māla.

Ostapenko toreiz 18 geimos sakrāja 40 tīri uzvarētas izspēles (28 bija ar "forehand"), kamēr Vozņacki bija tikai 14. Aļonai ļoti agresīvā tenisā arī krietni vairāk nepiespiesto kļūdu (26-6). Zīmīgi, ka Ostapenko, būdama sezonas līdere dubultkļūdu kategorijā, tajā mačā trāpīja visas otrās serves un tika nobreikota tikai vienreiz, atspēlējot četras no piecām breikbumbām.

Aļona spēja efektīgi izmantot savu graujošo uzbrukuma tenisu pret izteiktu aizsardzības spēlētāju. Vozņacki pēc tās sakāves slavēja Ostapenko, norādot, ka, ja viņa tā spēlētu katru dienu, Aļona būtu 1. vietā pasaulē. Divus mačus vēlāk Ostapenko pamatīgi izgāzās finālā pret citu atsišanās tenisa spēlētāju Darjas Kasatkinas personā, kārtējo reizi atgādinot, ka bieži mēdz "pašiznīcināties".

Vozņacki kopš Čārlstonā piedzīvotā otrā zaudējuma pret Ostapenko nospēlējusi tikai vienu maču, kas bija vakar Prāgā pret Misaki Doi. Karolīna Japānas tenisisti pieveica ar 6:0, 7:5, šajā mačā uzvarot pirmajos deviņos geimos!

Gan Vozņacki, gan Ostapenko Prāgas turnīra pirmajā spēlē tikās ar tādu pretinieci, kāda viņai būs 2. kārtā. Proti, Vozņacki ar aizsardzību apspēlēja agresīvu tenisisti, bet Ostapenko ar uzbrukuma spēli pieveica pārsvarā aizsardzībā spēlējošo Ļesju Curenko (6:4, 6:3).

Skaidrs, ka arī šodienas mačā Ostapenko varēs dominēt, tāpēc cīņas iznākums būs atkarīgs no tā, cik viņa precīzi nospēlēs uzbrukumā. Aļona pirmajos divos mačos ar Vozņacki tika galā samērā pārliecinoši, spējot izmantot jaudīgāka uzbrukuma priekšrocības. Garantijas, ka tas notiks arī trešo reizi, protams, nav.

Vakar spēlējusi pēc nozīmes trešajā kortā, Ostapenko šodien pārceļas uz turnīra galveno kortu. Mačs pret Vozņacki sāksies ne agrāk kā 14:30. Piebilstams, ka pirms tam no plkst. 12:00 jāizspēlē divi mači, kas divarpus stundu laikā diez vai izdosies.