Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Ostapenko Štutgartē izcīna otro WTA dubultspēļu titulu

© Porsche Tennis Grand Prix

Latvijas tenisa dubultspēļu speciāliste Aļona Ostapenko svētdien Štutgartē izcīnīja otro WTA titulu, "Premier" turnīrā uzvarot kopā ar Rakeli Atavo. Ar trešo numuru izliktā Latvijas un ASV komanda finālā ar 6:4, 6:4 pieveica sacensību galvenās favorītes un Katarinu Srebotniku un Abigeilu Spīrsu.

Atavo vairākas sezonas produktīvi startēja kopā ar Spīrsu, ar viņu iegūstot 14 no saviem 17 WTA tituliem. Pēdējais izcīnīts pagājušā gada jūlijā Stenfordā. Šosezon viņa spēlē kopā ar Slovēnijas labāko dubultspēļu spēlētāju.

Mačs sākās ar Spīrsas servēšanu, viņai to darot neveiksmīgi - amerikānietei geimā trīs kļūdas, un Ostapenko ar pārinieci uzreiz tika pie breika. Divus geimus vēlāk sekoja vēl viens, kad pretinieču serves geimā izdevās uzvarēt no 15:30. Ostapenko dubultbreika pārsvaru noformēta ar apvedošo sitienu.

Latvijas un ASV komanda drīz bija vadībā ar 4:0, bet vienu breiku zaudēja sestajā geimā, kad vāji servēja Ostapenko. Viņai pārsvarā nācās spēlēt ar otro servi, kas noveda pie daudz zaudētiem punktiem. Aļona geimu pabeidza ar dubultkļūdu. Turnīra pirmā izsētā komanda pēc tam noturēja servi un bija pietuvojusies līdz 3:4.

Otro breiku Ostapenko ar pārinieci neatdeva, tiesa, pēdējā geimā, kad Ostapenko servēja par uzvaru setā, nācās uzvarēt izšķirošā punkta izspēlē, pretējā gadījumā rezultāts kļūtu 5:5, nevis 6:4. Ostapenko bija ilga saspēle ar Srebotniku, vispirms sitot pa līniju, pēc tam pa diagonāli, visbeidzot Ostapenko izcēlās ar "forehand" apvedošo sitienu pa līniju, tā apspēlējot Spīrsu un pieliekot punktu setam.

2. sets sākās ar Ostapenko noorganizētu "sauso" breiku, kad servēja Spīrsa. Ostapenko pielika raketi visu četru punktu gūšanā - Aļonai divas tīri uzvarētas izspēles, kā arī viņa divreiz piespieda Spīrsu kļūdīties. Ostapenko otrajā geimā nosargāja servi un savai komandai deva seta un 2:0 pārsvaru.

Breiks tika zaudēts ceturtajā geimā, kad vāji servēja Atavo, kurai divas dubultkļūdas. Tūlīt atjaunots breika pārsvars, bet pēc tam slikta servēšana Ostapenko izpildījumā, un rezultāts vēlreiz kļuva neizšķirts - 3:3. Srebotnikas un Spīrsas komandā servēšanas ziņā vājais posms bija Spīrsa, kura vēlreiz tika nobreikota devītajā geimā, kad otro reizi šajā setā palika "sausā". Ostapenko ar pārinieci ieguva 5:4 pārsvaru un iespēju servēt par uzvaru mačā. Servēja Ostapenko un spēja tikt galā ar uzdevumu.

Visus trīs WTA vienspēļu finālus zaudējušajai Ostapenko dubultspēļu finālos ir perfekta ar 2-0 bilance. Pirmais fināls viņai bija februārī Sanktpēterburgā, kur Aļona tādas pašas nozīmes "Premier" turnīrā uzvarēja kopā ar Polijas tenisisti Alicju Rosolsku. Panākums Štutgartē dod 470 punktus un 16 741 eiro prēmiju.

Ostapenko Vācijā, kur mači notiek uz māla seguma hallē, bija otrais turnīrs kopā ar Atavo. Pirmais bija Čārlstonā uz zaļā māla, tur sasniedzot pusfinālu. Ostapenko nākamajā nedēļā spēlēs Prāgā, kur notiks "International" sērijas turnīrs.