Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Sports

Misāns bez rezultāta, Velverei diskvalifikācija

© F64

Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās 800 metru distancē sievietēm aizvadīti pusfināla skrējieni, un Latvijas pārstāve Līga Velvere savā pusfinālā finišā palika tieši "aiz strīpas", bet brīdi pēc finiša saņēma diskvalifikāciju un viņas rezultāts 2:03.59 tika anulēts. Šovakar Latvijas pārstāvjiem veiksme nesmaidīja arī tāllēkšanas sektorā, kur Elvijs Misāns finālā netika pie rezultāta nevienā no sešiem mēģinājumiem.

Līga Velvere 800m skrējiena priekšsacīkšu kārtu pārvarēja visai pārliecinoši, finišā droši kontrolējot notikumu gaitu un ieņemot otro vietu savā skrējienā. Tas devas tiesības šovakar Belgradā notiekošajā EČ piedalīties pusfinālā, kur Latvijas sportiste bija otrajā skrējienā.

Pusfināla sistēma bija vienkārša - no katra skrējiena finālā iekļuva trīs ātrākās sportistes, savukārt uzrādītajam laikam nozīmes vairs nebija. Velvera startēja otrajā pusfināla skrējienā kopā ar pašreizējo Eiropas čempioni telpās šajā distancē Selinu Bišelu no Šveices un pagājušā EČ (stadionā, nevis telpās) bronzas medaļnieci Lovisu Lindhu no Zviedrijas.

Skrējienā uzvarēja Lielbritānijas pārstāve Šeilena Oskana-Klārka ar rezultātu 2:03.09, kamēr Bišela un Lindha atpalika mazāk nekā divas sekundes desmitdaļas. Velvere finišēja ceturtā ar laiku 2:03.59, paliekot ārpus fināla. No trešās vietas, kas būtu devusi vietu finālā, Latvijas sportistei pietrūka 0.33 sekunžu.

Šāds rezultāts kopvērtējuma vietu sadalījumā Velverei būtu devis astoto vietu, taču drīz pēc finiša turnīra organizatori lēma par Latvijas sportistes sodīšanu. Kā norādīts oficiālajā sacensību protokolā, viņa saņēmusi diskvalifikāciju par sava skrejceliņa iekšējās robežas pārkāpšanu, līdz ar to viņas rezultāts tika anulēts.

Elvijs Misāns tāllēkšanas finālā bija iekļuvis ar rezultātu 7.72m, kas bija astotais labākais astoņu finālistu vidū. Elvijam neizdevās ne pirmais, ne otrais mēģinājums, turklāt otrajā viņš atspēriena dēlītim pārkāpa pāri visai krietni. Trešajā lēcienā Misāns piezemējās apmēram 7.80m robežās, taču atkal kļūda atspērienā. Pēc pirmajiem trim lēcieniem vadībā bija zviedrs Mihels Tornēuss ar 8.08m, bet valsts rekordu (8.02m) bija uzstādījis albānietis Izmirs Smajlajs.

Misānam pagalam neveiksmīgs ieskrējiens sanāca arī ceturtajā mēģinājumā, kļūda arī piektajā un sestajā, kurā viņš aizlidoja apmēram astoņu metru tālumā. Līdz ar to nācās palikt bez rezultāta un astotajā vietā.
Zeltam ļoti tuvu bijaTornēuss ar savu jau pirmajā mēģinājumā sasniegto rezultātu, bet pēdējā lēcienā 8.08m iespēja arī Smajlajs, vēl vairāk uzlabojot savas valsts rekordu. Tā kā viņam labāks otrais labākais lēciens, tad albānim arī tika zelta medaļa.

Trešā vieta ukrainim Serhijam Ņikiforovam ar tikai vienu centimetru sliktāku rezultātu (8.07m), par deviņiem centimetriem pārspējot poli Tomašu Jaščuku, bet vēl turpat aizmugurē bija vācietis Julians Hovards. Pirmo no piektās vietas šoreiz šķīra tikai 11 centimetri.

Jāpiezīmē, ka Misāns šajās sacensībās kvalificējies arī finālam trīssoļlēkšanā, turklāt sasniedzot personisko rekordu un PČ normatīvu (16.81m). Trīssoļlēkšanā medaļas tiks sadalītas rītvakar, sākums paredzēts 17:04.