Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Karpinskis saslimis un EČ telpās nestartēs, Latvijai pieci dalībnieki

© twitter.com

Pieci sportisti pārstāvēs Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās, kas notiks no 3. līdz 5. martam Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Čempionātā piedalīsies Līga Velvere 800 metru skrējienā un Elvijs Misāns, kurš startēs gan tāllēkšanā, gan trīssoļlēkšanā. Labāko divpadsmit dalībnieku vidū iekļuvis arī kārtslēcējs Mareks Ārents. Savukārt septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa iespēju piedalīties Eiropas čempionātā telpās neizmantos.

Līdzās kvalifikācijas normatīvus izpildījušajiem sportistiem iespēju startēt ieguva arī vairāki citi Latvijas Vieglatlētikas savienības pieteiktie, kuri nav izpildījuši kvalifikācijas normatīvu, bet ieņem pietiekami augstu pozīciju Eiropas sportistu rangā, - Jānis Vanags augstlēkšanā un 19 gadus vecā Sindija Bukša 60 metru skrējienā, kuru no izpildīta kvalifikācijas normatīva šķīra viena sekundes simtdaļa. Dalībai 400m skrējienā tika apstiprināts arī Austris Karpinskis, bet viņš slimības dēļ Eiropas čempionātā nestartēs.

Eiropas čempionāts telpās sāksies piektdien, kad paredzētas priekšsacīkstes vīriešiem tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā un sievietēm 800 metru skrējienā, kā arī risinās cīņa par medaļām kārtslēkšanā vīriešiem. Sacensības 60 metru skrējienā būs sestdien, kad plānota arī kvalifikācija augstlēkšanā vīriešiem. Čempionāts noslēgsies svētdien.